Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" noslēdz "Challenger" turnīru ar zaudējumu pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" noslēdz "Challenger" turnīru ar zaudējumu pusfinālā
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA

Taivānā turpinās Pasaules tūres "Challenger" turnīrs 3x3 basketbolā. "Kandava/Turība" basketbolisti tajā sasniedza pusfinālu, ceturtdaļfinālā ar 20:19 pārspējot Taivānas komandu "Taipei", bet cīņā par vietu finālā ar 19:21 piekāpjoties ASV komandai "Miami". Iegūtā trešā vieta turnīrā deva ceļazīmi uz Abū Dabī "Masters" turnīru.

• "Kandava/Turība" basketbolisti, Edgars Krūmiņš, Mārtiņš Krūmiņš, Francis Lācis, Zigmārs Raimo, vakar uzsāka dalību "Challenger" turnīrā Taivānā, kurā notiek cīņa par trim vietām Abū Dabī "Masters" turnīrā. Grupu turnīrā latvieši pārspēja Japānas komandu "Sagamihara" (19:17) un ASV komandu "NY Harlem" (21:16), iekļūstot ceturtdaļfinālā, kurā pretī stājās Taivānas komanda "Taipei".

• Spēles ievadā komandas punkts guva tiešā groza tuvumā. Nedaudz izrauties varēja "Kandava/Turība", bet Edgars Krūmiņš nerealizēja divus soda metienus. Vadību latviešiem ar soda metieniem panāca Lācis (4:3). "Taipei" trīs minūtēs sakrāja piezīmju normu, bet to vēl vajadzēja izmantot. Abām komandām izdevās labas sadarbības uz groza apakšu, bet pēc Edgara Krūmiņa sekmīgā tālmetiena "Kandava/Turība" izvirzījās vadībā ar 11:8.

• Raimo pēc izspēles ietrieca bumbu grozā no augšas, bet pretinieki uzreiz atbildēja ar sekmīgu tālmetienu. Spēles vidū rezultāta starpība jau bija tikai minimāla, bet īsi pēc tam "Taipei" panāca izlīdzinājumu (12:12). Edgars Krūmiņš izpildīja vēl četrus tālmetienus, bet trāpīja tikai vienu (15:13). Pretinieki divreiz atspēlēja divu punktu deficītu, bet piezīmes ļāva latviešiem stāties uz soda metiena līnijas. Svarīgā brīdī divus soda metienus realizēja Raimo, bet Edgars Krūmiņš groza apakšā panāca 20:17. Mārtiņam Krūmiņam neizdevās noslēgt spēli, bet "Taipei" ar tālmetienu saglabāja cerības. Pēdējā pus minūtē "Taipei" izvēlējās nevis izraut neizšķirtu, bet uzvaru, bet tālmetieni nebija sekmīgi, latviešiem gūstot panākumu ar 20:19.

Kaošunas "Challenger" turnīrs, ceturtdaļfināls

"Kandava/Turība" - "Taipei" (TPE) 20:19

"Kandava/Turība": Lācis 7 (5 ab), Raimo 6, E.Krūmiņš 5, M.Krūmiņš 2
"Taipei": Simeunovičs 7, Vans 7 (5 ab), Dordevičs 4 (9 ab), Čens 1

• Līdz ar to "Kandava/Turība" iekļuva pusfinālā, kurā spēlēja pret ASV komandu "Miami". Spēli ar 7:0 izrāvienu sāka amerikāņi, lieliski neitralizējot latviešu izspēles uz groza apakšu. Lācis ar tālmetieniem atgrieza savu komandu cīņā, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem (5:7). Ar savu trešo sekmīgo tālmetienu viņš panāca arī izlīdzinājumu (9:9).

• Spēles otrajā pusē "Kandava/Turība" turpināja atspēlēt nelielu deficītu. Tika sapelnīta piezīmju norma, bet "Miami" basketbolisti nebija tik sekmīgi soda metienu realizācijā. Edgars Krūmiņš realizēja tālmetienu, panākot 13:13. Cīņa ritēja punkts punktā līdz "Miami" izvirzījās vadībā ar 19:16. Lācis trāpīja sarežģītu tālmetienu, bet Edgara Krūmiņa noteikumu pārkāpums palīdzēja "Miami" svinēt uzvaru ar 21:19. Latviešiem atlika gaidīt otrā pusfināla iznākumu, pēc kura noskaidrojās, ka izdevies kvalificēties Abū Dabī "Masters", izcīnot trešo vietu turnīrā.

Kaošunas "Challenger" turnīrs, pusfināls

"Kandava/Turība" - "Miami" (USA) 19:21

"Kandava/Turība": Lācis 10, Raimo 5, E.Krūmiņš 4, M.Krūmiņš
"Miami": Hans 8, Paro 7, Berdslijs 5, Treviss 1