Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Miezis uzņemas iniciatīvu un ieved "Beijing" Šanhajas "Masters" 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Miezis uzņemas iniciatīvu un ieved "Beijing" Šanhajas "Masters" 1/4 finālā
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Šanhajā sācies FIBA 3x3 Pasaules tūres "Masters" turnīrs, kurā divas uzvaras izcīnīja Naura Mieža pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing". Tā vispirms pieveica Madagaskaras, bet pēc tam arī Ķīnas komandu, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Naura Mieža un Kārļa Paula Lasmaņa pārstāvētā Ķīnas komanda "Beijing" pirms trim dienām noslēdza "Challenger" turnīru Dohā, izcīnot otro vietu un kvalificējoties Abū Dabī "Masters" turnīram. Tādējādi tika pārtraukta ilgāka neveiksmju sērija turnīros, kuros neizdevās sasniegt labāko četrinieku.

Šajā nedēļas nogalē "Beijing" startē Šanhajas "Masters" turnīrā, sastāvā esot vien Miezim, jo finālā pēc trieciena grozā no augšas Lasmanis savainoja roku. Pirmajā spēlē tā tikās ar Madagaskaras komandu "Antananarivo". Pēc ne tā veiksmīgākā sākuma vien spēles pašā galotnē latvieša pārstāvētā komanda spēja izcīnīt panākumu ar 21:17. Miezis atzīmējās ar septiņiem gūtiem punktiem.

• Madagaskaras komanda pusotrā minūtē izvirzījās vadībā ar 4:1. Tad Miezis un Juanbo Žu veica izrāvienu, ļaujot "Beijing" būt vadībā ar 7:5. "Antananarivo" panāca izlīdzinājumu, bet tad trīs punktus guva Miezis (12:9). Arī šoreiz Madagaskaras basketbolisti atgriezās cīņā, bet spēles galotnē netika galā ar Žu, kurš arī lika punktu spēlei ar sekmīgu metienu.

Cīņa par uzvaru grupā bija pret līdzīgi veidoto Ķīnas komandu "Futian", kas tikai vienā no trim "Masters" turnīriem spējusi iekļūt ceturtdaļfinālā. Pēc bezcerīga spēles sākuma "Beijing" atspēlējās un, pateicoties Mieža 10 punktiem, svinēja uzvaru ar 21:19.

• "Futian" pus minūtē vairākkārt apspēlēja pretinieku aizsardzību un izvirzījās vadībā ar 4:0. Vēl pēc minūtes rezultāts jau bija 1:7, "Beijing" spēlējot ļoti pasīvi. Sevišķi vāji aizsardzībā darbojās Ķīnas basketbolisti, Miezim tos bieži pavadot ar vilšanās pilniem skatieniem. Pēc trim spēlētām minūtēm "Beijing" bija iedzinējos ar 3:10. Miezis sāka uzņemties iniciatīvu un sadeldēja deficītu līdz pieciem punktiem (8:13).

• Spēles vidū komandas šķīra vairs tikai trīs punkti, "Beijing" pārņemot iniciatīvu. Cīņa kļuva rezultatīvāka, jo abas komandas teju vai nespēlēja aizsardzībā. Miezis īsā laikā guva vēl trīs punktus, samazinot starpību līdz minimumam, bet pusotru minūti līdz spēles laika beigām rezultāts bija 18:18. Miezis izvirzīja savu komandu arī vadībā, bet nerealizēja pilnīgi brīvu tālmetienu no stūra. Pēc pus minūtes Miezis tika pie vēl vienas iespējas un lika punktu spēlei.

• Tādējādi "Beijing" tika pie pirmās vietas grupā un vietas ceturtdaļfinālā, kurā būs jāspēlē pret A grupas otro labāko komandu, kas izšķirsies cīņā starp ASV komandu "Omaha" un Nīderlandes komandu "Utrecht". Spēles sākums paredzēts svētdien, plkst. 11:45 un to iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kanālā.