Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Tiesa Grīziņkalnā atceļ "Ghetto Games" jauniešu sacensības

Agris Suveizda

Tiesa Grīziņkalnā atceļ "Ghetto Games" jauniešu sacensības
Raimonds Elbakjans. Foto: Ghetto Games

Administratīvā tiesa noraidījusi biedrības "Streetbasket" pagaidu aizsardzības lūgumu atjaunot Rīgas domes lēmumu par daļu Grīziņkalna parka nodošanu bezatlīdzības lietošanā jauniešu sacensību "Ghetto Games" rīkošanai, aģentūrai LETA apliecināja tiesā.

Grīziņkalna apkaimes biedrība Administratīvā rajona tiesā iepriekš apstrīdējusi Rīgas domes lēmumu par Grīziņkalna parka daļas nodošanu bezatlīdzības lietošanā "Ghetto Games" pasākumu rīkošanai. Tiesā aģentūru LETA informē, ka tiesa pieņēmusi lēmumu par pagaidu noregulējumu, kurā tiesa ir saskatījusi juridiskus šķēršļus par teritorijas Grīziņkalnā nodošanu "Streetbasket", bet pašu lietu pēc būtības skatīs vēlāk. Pašlaik gan izskatīšanas datums nav nozīmēts. Procesa dalībnieki 12. jūnija tiesas lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā 14 dienu laikā no lēmuma sastādīšanas dienas, iesniedzot blakus sūdzību.

Rīgas dome izplatītajā ziņojumā medijiem norādīja, ka dome meklē risinājumus strīdā starp Grīziņkalna biedrību un "Ghetto Games". Pašvaldība jau pirms lēmuma domes sēdē pieņemšanas bija izvirzījusi papildu prasības "Streetbasket", piemēram, ka pasākumiem ir jābeidzas līdz plkst. 23 un ka tiem ir jākļūst klusākiem, kā arī tehnikas novākšana nedrīkst notikt naktī un jāveic apkārtējās teritorijas uzkopšana. "Ghetto Games" bija piekritis šīm prasībām, jau būtiski nākot pretī Grīziņkalna pretenzijām.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA) norāda, ka Rīgas dome meklē juridiski taisnīgus risinājumus strīdā starp Grīziņkalna biedrību un "Ghetto Games", izvirzot jauniešu intereses kā prioritāti. Reaģējot uz apkaimes biedrības un "Ghetto Games" saņemto tiesas lēmumu par pagaidu noregulējumu, kurā tiesa ir saskatījusi juridiskus šķēršļus par teritorijas Grīziņkalnā nodošanu "Streetbasket", vicemērs 13. jūnijā sasauca operatīvo sanāksmi, lai ar atbildīgajiem domes speciālistiem pārrunātu situāciju un izskatītu iespējamos tiesiskos risinājumus.

Šobrīd domes prioritāte esot vienoties ar "Ghetto Games" par rīcībām, kas novērstu Grīziņkalna biedrības sūdzības, piemēram, par pieļaujamo trokšņu slieksni un kārtības nodrošināšanu. Tiek meklēti kompromisi, lai neciestu jauniešu intereses. Kā aģentūru LETA iepriekš informēja biedrībā, tās ieskatā Rīgas domes lēmums nav bijis sabiedrības interesēs un pārkāpjot labas pārvaldības principus. Pašvaldība neesot vērtējusi "Streetbasket" līdzšinējo teritorijas izmantošanas praksi, kas liedza iedzīvotājiem piekļuvi daļai parka, tai kļūstot par privātu stāvlaukumu un noliktavu "Streetbasket" vajadzībām.

Tāpat lēmuma pieņemšanā Rīgas dome neesot vērtējusi Grīziņkalna parka kultūras pieminekļa statusu un no tā izrietošos Nekustamā īpašuma izmantošanas ierobežojumus. Apkaimes iedzīvotāji esot sūdzējušies pašvaldībā par pasākumu un to organizēšanas laikā radīto pārmērīgo troksni. Rīgas domes lēmumā iestrādāts trokšņa kontroles mehānisms, kas esot bez reālas kontroles iespējām. LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome iepriekš lēma, ka "Ghetto Games" Grīziņkalnā varēs saimniekot vēl piecus gadus, to paredz Rīgas domes lēmums par daļu Grīziņkalna nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket".

Sākotnēji bija plānots šo 6678 kvadrātmetrus lielo īpašumu nodot bezatlīdzības lietošanā uz diviem gadiem, bet pēc saziņas ar "Getho Games" līderi Raimondu Elbakjanu, tika iesniegts priekšlikums šo termiņu pagarināt uz pieciem gadiem. Saskaņā ar pašvaldības izvirzītajiem noteikumiem "Ghetto Games" pasākumiem būs jākļūst klusākiem. Papildus tam līgumā paredzēts iekļaut nosacījumu, ka minētajā teritorijā nakts stundās no plkst.23 līdz 7 jāievēro klusums, neorganizējot sporta pasākumus vai ar sportu saistītas aktivitātes šajā laikā. Iespējamie trokšņa avoti, piemēram, skaļruņi, mūzikas atskaņotāji un citas ierīces pasākumu rīkotājiem būs jānovieto tā, lai tie nebūtu vērsti pret dzīvojamām teritorijām, kā arī jānodrošina, lai radītā skaņas jauda nepārsniedz 80 decibelus, tādējādi nepakļaujot iedzīvotājus paaugstināta trokšņa ietekmei.

Biedrība neiebilda pret to, ka Grīziņkalna sporta kompleksam piegulošie celiņi netiek izmantoti kā autostāvvieta. Taču iebilda pret nosacījumu, ka Grīziņkalna sporta kompleksā nevar iebraukt mašīnas, kurām nav "Rīgas mežu" caurlaides. To esot sarežģīti un finansiāli dārgi nodrošināt, jo pasākumu vajadzībām tiek nodrošināta tualešu ievešana/izvešana un tīrīšana, miskastu izvešana/ievešana, katru nedēļu biedrības sadarbības partneri piegādā balvas, kopējais automašīnu apjoms visas aktīvās pasākumu sezonas ietvaros, ir ap 50 vienībām.

Šīs automašīnas teritorijā neuzturas ilgāk par pusstundu, bet katra šāda caurlaide izmaksātu 60 eiro, kopā veidojot tēriņus ap 3000 eiro.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2024-06-14 13:33, pirms 4 dienām
Lienes iela un citās apkārtējās ielas darboņi sūdzas, ka parka apmeklētāji nelieto neko, nepatērē neko, vietējos atrauj no lietošanas, tāpēc ir jāklapē ciet tāda vieta, lai jaunatni atgrieztu pie patērētāju kultūras un būtu nodrošināta klientu plūsma.
Stulbajiem deģenerātiem no Grīziņkalna biedrības ir jāsaņem pēc nopelniem - RD ir jāveic ielas rekonstrukcija, pārvēršot visas ielas pr maģistrālajām ielām, jāaizlidz stāvvietas ielu malās, vai arī visas stāvvietas jāuztaisa par maksas stāvvietām, un tad iedzīvotāji lūgsies, lai atjauno veco kārtību, ka jaunatne tusēja un sportoja parkā, bet iedzīvotāji var noparkot savus autiņus. Citu risinājumu neredzu.

  +3 [+] [-]

, 2024-06-14 13:50, pirms 4 dienām
par troksni absolūti taisnība, nevien bļauj komentētājs caur skaļruņiem, bet arī zemās frekvences iet smagi cauri aizvērtiem logiem. Ja nebūtu varkas, tad R.E. diez vai rīkotu visu šo, tad nu nosaukt to par "bezpeļņas pasākumu" ir interesanti, ceru, ka kļūdos.

     [+] [-]

, 2024-06-14 13:58, pirms 4 dienām
Nu lai tač uztaisa tai laukumiņā maksas stāvlaukumu-un biedrība būs laimīga! Ghetto games var arī citu pleķīti atrast-atdzīvināt apkārtni! Līdz šim Grīziņkalns saistījās ar aktīviem,sportiskiem jauniešiem.

  -1 [+] [-]

, 2024-06-14 14:39, pirms 4 dienām
vf rakstīja: par troksni absolūti taisnība, nevien bļauj komentētājs caur skaļruņiem, bet arī zemās frekvences iet smagi cauri aizvērtiem logiem. Ja nebūtu varkas, tad R.E. diez vai rīkotu visu šo, tad nu nosaukt to par "bezpeļņas pasākumu" ir interesanti, ceru, ka kļūdos.
Kur tieši minēts, ka šis pasākums ir bezpeļņas?

  -2 [+] [-]

, 2024-06-14 15:45, pirms 4 dienām
archdevil rakstīja: Lienes iela un citās apkārtējās ielas darboņi sūdzas, ka parka apmeklētāji nelieto neko, nepatērē neko, vietējos atrauj no lietošanas, tāpēc ir jāklapē ciet tāda vieta, lai jaunatni atgrieztu pie patērētāju kultūras un būtu nodrošināta klientu plūsma.
Stulbajiem deģenerātiem no Grīziņkalna biedrības ir jāsaņem pēc nopelniem - RD ir jāveic ielas rekonstrukcija, pārvēršot visas ielas pr maģistrālajām ielām, jāaizlidz stāvvietas ielu malās, vai arī visas stāvvietas jāuztaisa par maksas stāvvietām, un tad iedzīvotāji lūgsies, lai atjauno veco kārtību, ka jaunatne tusēja un sportoja parkā, bet iedzīvotāji var noparkot savus autiņus. Citu risinājumu neredzu.
nepļūti, pamuļķi! vari iet tusēt arī, piemēram, laukumā pie Ušakova kepkas. tur arī apkārtējie vietējie pie skaļas mūzikas pieraduši. varētu padomāt, ka elbakjana pasākumi kaut kādā veidā pasargā Pērnavas ielu no tā, ka tā jau ir maģistrāle, kas vēl pie visa pārvēršas par milzu korķi pasākumu dienās. tā kā beidz te pļūtīt!

  -4 [+] [-]

, 2024-06-14 16:09, pirms 4 dienām
Šie apkaimju jampampiņi liekami vienā kastē ar kritisko velomasu.
Paši pa dzīvi sitas ar pliku pakaļu, bet brēc, kad kāds kaut ko organizē un attīsta. Bet, diemžēl, tagad tādi “progresīvie” ir modē…

  +2 [+] [-]

, 2024-06-14 16:43, pirms 4 dienām
vf rakstīja: par troksni absolūti taisnība, nevien bļauj komentētājs caur skaļruņiem, bet arī zemās frekvences iet smagi cauri aizvērtiem logiem. Ja nebūtu varkas, tad R.E. diez vai rīkotu visu šo, tad nu nosaukt to par "bezpeļņas pasākumu" ir interesanti, ceru, ka kļūdos.
Galīgi nav bezpeļņas, dalības maksa pat ir diezgan augsta! + vel ievērojams RD finansējums. Problēma šajā ir tā, ka ilglaicīgi ir sūdzības un tikpat ilglaicīgi darīts ir 0. Gheto vispār nav attīstījusi infrastruktūru pēd 5. g. laikā - dzīvojot kā niere taukos, beigās rezultāts ir šāds!

  +7 [+] [-]

, 2024-06-14 16:43, pirms 4 dienām
Kā sporta pasākums,kā ideja-cepuri nost Elbakjanam.bet ta drausmigā mūzika-nu ja es tur dzīvotu,man būtu pretenzijas tieši pret mūzikas skaļumu.domāju tas tiešām ir smagi ja tev visu dienu rīb zem logiem..
Bet neticu la par mūziku nebija iespējams vienoties...

  +1 [+] [-]

, 2024-06-14 17:36, pirms 4 dienām
Cilvēkiem ir tiesības uz normālu dzīvošanu un atpūtu savā dzīves vietā. Tā kā organizatoriem tas ir jāievēro, un jāpilda uzliktie pienākumi. Tāpat kā RD nedrīkst uz to pievērt acis, un nelikties ne zinis.

  -3 [+] [-]

, 2024-06-14 17:44, pirms 4 dienām
Skatos komentāros daudz progresīvie auzu lates dzērāji,kam traucē pilnīgi viss,ko nedara viņi paši.
Šis ir stāsts tikai un vienīgi par to,ka kāds ir iekārojis to zemes pleķi un tad nu sāk izdomāt visādu herņu, lai dabūtu esošos iemītniekus ārā .ntos gadus troksnis netraucēja, pēkšņi viss slikti.vārdu sakot,kur progresīvie, tur uzreiz smirdoņa

     [+] [-]

, 2024-06-14 18:46, pirms 4 dienām
U vai tiesnese segs vecākiem un bērniem morālo kaitējumu? Kur teikts, ka pārkāpts likums? Cik protokoli, ka pēc 23.00 pārkāpts skaļuma līmenis? Kravas vilcieni ar Rīgā nevarēs braukt?

  +1 [+] [-]

, 2024-06-14 19:16, pirms 4 dienām
balts rakstīja: U vai tiesnese segs vecākiem un bērniem morālo kaitējumu? Kur teikts, ka pārkāpts likums? Cik protokoli, ka pēc 23.00 pārkāpts skaļuma līmenis? Kravas vilcieni ar Rīgā nevarēs braukt?
ta ka tiktoka ir loti daudz cilveki iesaistijusies, es domaju mums tie grizinja dzivojusajiem, jataisa 7 dienu protests, jasavac pec iespejas vairak cilvekiem un lidz 23:00 visas dienas garuma jaliek skalja muzika, jablaustas un jaspele futbols/florbols/basis uz trotuariem, traucejot iedzivotajiem!

     [+] [-]

, 2024-06-15 14:10, pirms 3 dienām
Nu un cik tad simtiem dzīvokļiem logi iziet tieši uz basketbola laukumu pusi? Kādiem padsmit?! Un cik šo dzīvokļu īpašnieku ir tajā biedrībā? Un ko tur dara pārējie?
Ghetto Games sporta spēles spēlē tūkstošiem bērnu, bet daži "progresīvie" matemātiski ir sīka minoritāte!
Protams, ka viņiem labāk patiktu, ja basketbola vietā būtu zaļais tirdziņš un zilais klubiņš...
Nākošās minoritātes akcijas - aizvērt ciet Daugavas stadionu! Tur notiek futbols un Deju svētki!