Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" nopelna "Masters" ceļazīmi, bet zaudē finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" nopelna "Masters" ceļazīmi, bet zaudē finālā
Kārlis Apsītis. Foto: FIBA

Mongolijā noslēdzies Pasaules tūres "Challenger" turnīrs 3x3 basketbolā, līdz kura finālam aizcīnījās "Kandava/Turība" basketbolisti. Latvieši ar uzvaru pusfinālā ieguva ceļazīmi uz Makau "Masters" turnīru, bet finālā atzina Serbijas komandas "Liman" pārākumu.

• Vakar "Kandava/Turība basketbolisti, Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, sāka "Challenger" turnīru Mongolijā, kur uzvarēja vienu no divām spēlēm, ar ko gan pietika pirmās vietas izcīnīšanai grupā. Ceturtdaļfinālā latviešiem pretī stājās Taivānas komanda "Taipei", kuru izdevās pārspēt ar 21:14.

Pusfinālā "Kandava/Turība" sacentās ar Japānas komandu "Utsunomiya", kas ceturtdaļfinālā ar 21:15 pārspēja citu Japānas komandu "Saitama". Spēli ar sekmīgu tālmetienu sāka Lācis, bet minūti vēlāk Gludītis no distances panāca 4:0. Latvieši turpināja sekmīgi uzbrukt, panākot 8:2. Lai kā centās iespēlēties pretinieki, Lācis turpināja gūt punktus un audzēt savas komadnas pārsvaru - 14:5.

• Līdz spēles laika vidum Lācis jau bija pietuvinājis "Kandavu/Turību" ļoti tuvu uzvarai. Rezultāta starpība jau sasniedza 12 punktus. "Utsunomiya" tika līdz 10 punktiem, bet izredzes saasināt cīņu ne. Apsītis ar tālmetienu lika punktu šai spēlei, latviešiem iekļūstot finālā un garantējot vietu Makau "Masters" turnīrā - 21:11.

Suhbatoras "Challenger", pusfināls

"Kandava/Turība" - "Utsunomiya" (JPN) 21:11

"Kandava/Turība": Lācis 12, Gludītis 5, Apsītis 3, Raimo 1
"Utsunomiya": Saito 5, Sučurs 3, Matovičs 2, Atanasovs 1 (6 ab)

Finālā Latvijas 3x3 basketbolistiem vajadzēja sacensties ar Serbijas komandu "Liman", kas pusfinālā ar 21:13 pārspēja Vācijas komandu "St.Pauli". Serbi pirmajās divās minūtēs ar sekmīgu tālmetienu palīdzību izvirzījās vadībā ar 5:2. Ar Lāča un Raimo centieniem "Kandava/Turība" panāca izlīdzinājumu (5:5). Latviešiem par labu nāca pretinieku trīs minūšu laikā sapelnītā piezīmju norma. Tas gan neliedza "Liman" ar sekmīgiem tālmetienieem izvirzīties vadībā ar 12:6.

• Latvieši centās atspēlēties ar tālmetieniem, bet ne Lācis, ne Apsītis nespēja trāpīt. Tikmēr serbiem uzbukums bija līmenī, tiem gūstot punktus kā no tālās distances, tā tiešā groza tuvumā (16:9). Spēles izskaņā latvieši ignorēja iespējas gūt punktu, bet koncentrējās uz tālmetieniem. Bumba grozā nelidoja, "Kandavai/Turībai" zaudējot finālā ar 14:21.

Suhbatoras "Challenger", fināls

"Kandava/Turība" - "Liman" (SRB) 14:21

"Kandava/Turība": Gludītis 8, Raimo 3, Lācis 2, Apsītis 1
"Liman": Kojičs 9, Stojanovičs 7, Stevanovičs 4, Popovičs 1