Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 dāmas divām uzvarām pievieno divus zaudējumus un neizcīna EK ceļazīmi

Agris Suveizda

Latvijas 3x3 dāmas divām uzvarām pievieno divus zaudējumus un neizcīna EK ceļazīmi
Paula Mauriņa. Foto: FIBA

LETA. Latvijas 3x3 sieviešu basketbola izlase, kuras sastāvā spēlē Paula Mauriņa, Anita Miķelsone, Ieva Korzāne un Luīze Šepte, svētdien Bratislavā cieta divus zaudējumus Eiropas kausa kvalifikācijas turnīra mačos.

Latvija, kas turnīrā izsēta ar sesto numuru, vakar B grupā ar 9:7 pārspēja Turciju (#7) un ar 21:15 - Gruziju (#10), bet šodien piedzīvoja divas neveiksmes - ar 12:19 pret Ungāriju (#2) un 9:19 pret Čehiju (#3).

Pret Ungāriju Miķelsone guva piecus, Mauriņa un Korzāne - pa trim punktiem, bet Šepte - vienu punktu, savukārt pretiniecēm astoņus punktus guva Klaudija Papa. Arī pret čehietēm rezultatīvākā komandā bija Miķelsone, kura trīs no četriem punktiem sakrāja no soda metienu līnijas, pa diviem punktiem guva Šepte un Korzāne, bet viens punkts Mauriņas kontā.

VKomandaU-ZP
1.Ungārija3-051
2.Čehija2-149
3.Latvija2-251
4.Turcija2-141
5.Gruzija0-338

Latvija jau zaudējusi izredzes kvalificēties finālturnīram. Ungārijai ir trīs uzvaras tikpat spēlēs, divus panākumus trijos mačos izcīnījusi Čehija, bet četros - Latvija, trijās spēlēs viena uzvara ir Turcijai, bet tikai zaudējumi - Gruzijai. Grupas uzvarētājas iegūs ceļazīmi uz finālturnīru, otrās vietas ieguvējas šovakar par ceļazīmi cīnīsies pret otrās vietas ieguvējām A grupā (Polija, Austrija, Grieķija, Slovākija, Portugāle). Turnīrā desmit valstu komandas cīnās par trijām ceļazīmēm uz finālturnīru.

Gatavošanās procesu, kurā tika aizvadītas pārbaudes spēles ar Lietuvas un Igaunijas komandām, pārraudzīja 3×3 izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, bet treniņus vadīja Anda Eibele. Eiropas kausa izcīņas finālturnīrs no 5. līdz 8.septembrim notiks Jeruzalemē. Latvijas vīriešu komandai jau ir garantēta vieta finālturnīrā. Latvijas sieviešu izlase Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā līdz šim startējusi divas reizes. 2014.gadā komanda ierindojās sestajā vietā, bet 2019.gadā Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne izcīnīja bronzas medaļas. 2021. un 2022.gadā Latvijai neizdevās pārvarēt kvalifikācijas slieksni.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-06-11 17:45, pirms 11 mēnešiem
Tā 3x3 nespēlē. Meitenes pārāk individuāli laužas uz grozu, ja kaut kas tiek izspēlēts, tad tā ir paredzama piespēle uz groza apakšu. Metienu precizitāte arī katastrofāla, no perimetra komanda vispār neuzbrūk. Ja pret vājāk sagatvotām komandām kā Turcija un Gruzija tas vēl gāja cauri (lai gan rezultats 9-7 pret Turciju neko labu neliecināja), tad čehietes un ungārietes (spēlējot trijatā!!) viegli mūsējās apstādināja. Izskatās komanda savākta pēdējā brīdī, kas un kā, kāpēc tika spēlēts, tā arī nebija skaidrs. Ja nevar izlauzties, tad būtu jābūt kombinācijai uz brīvu divpunktnieku, bet tas nebija meitenēm iemācīts. 3x3 ārkārtīgi svarīgs ir labi nostādīts metiens, pie tam komandā jābūt arī snaiperim no tālās distances. Jāmāk izmantot viss laukuma perimetrs. Ir jautājums arī par sastāva izvēli. Mums taču ir paraugs no kā mācīties (olimpiskie čempioni)!! Tad kāpēc šajā turnīrā redzējām šādu primitīvu 3x3 basketbola taktiku?

  -1 [+] [-]

, 2023-06-11 17:51, pirms 11 mēnešiem
Tā korpulentā tante bildes stūrī ir Gruzijas izlases dalībniece?

  -3 [+] [-]

, 2023-06-11 17:53, pirms 11 mēnešiem
Izskatās pēc sieviešu sporta (3x3) diskriminācijas. Tāpat kā Latvijas bobslejā.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-11 18:17, pirms 11 mēnešiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Tā korpulentā tante bildes stūrī ir Gruzijas izlases dalībniece?
Jā.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-11 18:31, pirms 11 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Jā.
Kaut kur netā viņas bildi un rumpi arī var ievērtēt diez ?

  +1 [+] [-]

, 2023-06-11 18:57, pirms 11 mēnešiem
White SUPREMACY rakstīja: Kaut kur netā viņas bildi un rumpi arī var ievērtēt diez ?
Ieraksti "Keso Barbakadze" un nospied uz attēliem. Tur ir vesela kolekcija.
';

  -2 [+] [-]

, 2023-06-11 19:01, pirms 11 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Ieraksti "Keso Barbakadze" un nospied uz attēliem. Tur ir vesela kolekcija.
Paldies Ak Dievs tēvs debesīs, kamdēļ es prasīju ?! :O Es taču tagad šonakt gulēt nevarēšu un man murgi rādīsies

     [+] [-]

, 2023-06-11 19:14, pirms 11 mēnešiem
Nu nevar ;nemt trenerus un spēlētājas no 5:5 basketbola ir tom;er j;amekl;e trneru un spēlētāju sastāvs , kas koncentrejas uz 3x3 !
Zvirgzdiņa un Eibeles experiments tomēr ir izgāzies !

     [+] [-]

, 2023-06-11 19:29, pirms 11 mēnešiem
Vidēji 1 punkts minūtē iemests, ar tādu sniegumu var cerēt tikai uzvarēt Turciju, ja paveicas. Tur nevienam nav poņas, kas tas 3x3 ir.

     [+] [-]

, 2023-06-11 20:58, pirms 11 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Tā 3x3 nespēlē. Meitenes pārāk individuāli laužas uz grozu, ja kaut kas tiek izspēlēts, tad tā ir paredzama piespēle uz groza apakšu. Metienu precizitāte arī katastrofāla, no perimetra komanda vispār neuzbrūk. Ja pret vājāk sagatvotām komandām kā Turcija un Gruzija tas vēl gāja cauri (lai gan rezultats 9-7 pret Turciju neko labu neliecināja), tad čehietes un ungārietes (spēlējot trijatā!!) viegli mūsējās apstādināja. Izskatās komanda savākta pēdējā brīdī, kas un kā, kāpēc tika spēlēts, tā arī nebija skaidrs. Ja nevar izlauzties, tad būtu jābūt kombinācijai uz brīvu divpunktnieku, bet tas nebija meitenēm iemācīts. 3x3 ārkārtīgi svarīgs ir labi nostādīts metiens, pie tam komandā jābūt arī snaiperim no tālās distances. Jāmāk izmantot viss laukuma perimetrs. Ir jautājums arī par sastāva izvēli. Mums taču ir paraugs no kā mācīties (olimpiskie čempioni)!! Tad kāpēc šajā turnīrā redzējām šādu primitīvu 3x3 basketbola taktiku?
Kāds materiāls,tāds rezultāts. Ja suņuks rej,tad ņaudēt viņam grūti iemācīt,tas par to,ka Latvijas jaunatnes sieviešu basketbolā ir lielas grupas,kas trenējās. Taču lai nodalītu labākās un strādātu individuāli tā sistēma nav ieviesta,taču vajadzētu.

     [+] [-]

, 2023-06-12 11:58, pirms 11 mēnešiem
marta rakstīja: Kāds materiāls,tāds rezultāts. Ja suņuks rej,tad ņaudēt viņam grūti iemācīt,tas par to,ka Latvijas jaunatnes sieviešu basketbolā ir lielas grupas,kas trenējās. Taču lai nodalītu labākās un strādātu individuāli tā sistēma nav ieviesta,taču vajadzētu.
Tas materials ir tads, kads ir. Viss tiek darits, lai tas butu vel mazskaitligaks. Jau no maza vecuma tiek likts akcents uz paris ''zvaigznem'', kuras beigu gala cereto rezultatu nesniedz

     [+] [-]

, 2023-06-12 14:46, pirms 11 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Tas materials ir tads, kads ir. Viss tiek darits, lai tas butu vel mazskaitligaks. Jau no maza vecuma tiek likts akcents uz paris ''zvaigznem'', kuras beigu gala cereto rezultatu nesniedz
3x3 tomēr ir sava specifika. Šitās meitenes mierīgi varētu laist ar savām šī turnīra pretiniecēm 5x5, bet 3x3 pamatus viņas nav pienācīgi apguvušas. Un pat grūti saprast, cik tur ir pašu meiteņu, cik treneru vaina. Ar 5x5 prasmēm 3x3 basim pietiks, ja arī pretinieki neko daudz tur nejēdz. Bet, ja pretī ir spēlētājas, kas zin, kā jāspēlē, tad tā būs skriešana ar galvu sienā. 3x3 prasa rūpīgu taktisku sagatavošanos, tas nav fīstails. Ir jāpiešaujas, jāiemācās lasīt spēle tā, kā tas ir vajadzīgs 3x3. Šīs spēles skatījos un pilnīgi droši varu teikt, ka šī bija visvājāk taktiskā ziņā sagatvotā LV 3x3 komanda kādu nācies redzēt. Kāpēc tā? Tas jautājums tiem, kas šo komandu gatavoja.