Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U23 izlase netiek galā ar francūžiem un zaudē PK ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas U23 izlase netiek galā ar francūžiem un zaudē PK ceturtdaļfinālā
Latvijas U23 izlases basketbolisti. Foto: FIBA

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē dalību Pasaules kausa izcīņā 3x3 basketbolā noslēgusi Latvijas U23 vīriešu izlase. Latvieši ceturtdaļfinālā tikās ar Francijas vienaudžiem, kuriem zaudēja ar rezultātu 10:21.

• Latvijas U23 izlases basketbolisti, Agris Stankevics, Gints Zomerfelds, Mārcis Osis un Kristofers Šepte, grupu turnīru sāka ar divām uzvarām, pārspējot Slovākijas (20:17) un Čīles (22:10) basketbolistus, bet pēc tam izcīnīja pirmo vietu grupā, apspēlējot Mongolijas (17:16) un Ķīnas basketbolistus (22:20). Pasaules kausa ceturtdaļfinālā latviešiem pretī stājās Francijas U23 izlase.

• Francūži pirmajās minūtēs parādīja savu auguma un atlētisma pārsvaru, kas palīdzēja kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Pēc divām spēlētām minūtēm viņi bija vadībā ar 4:1. Šepte realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, kam sekoja jauns francūžu izrāviens, rezultātam kļūstot 9:2. Zomerfelda divi sekmīgie tālmetieni palīdzēja Latvijas izlasei sadeldēt deficītu līdz četriem punktiem, bet spēles laika vidū rezultāts bija 12:6.

• Latvijas basketbolistiem nekādi neizdevās aizsardzībā apturēt pretinieku caurgājienus. Rezultāta starpība turpināja augt, ar katru brīdi samazinot latviešu izredzes uz laimīgu izglābšanos. Latvieši ar regulāru apelēšanu pie tiesnešiem izpelnījās tehniskās piezīmes, palīdzot pretiniekiem tikt pie viegliem punktiem. Daudz uz saviem pleciem uzņēmās Zomerfelds, bet trūka metienu precizitātes. Francūži turpināja ļoti labi spēlēt uzbrukumā, kas latviešiem neļāva veikt kādu izrāvienu.

• Zomerfeldam vēl izdevās realizēt tālmetienu, palīdzot Latvijas izlasei sasniegt 10 gūto punktu robežu. Jau nākamajā uzbrukumā francūži lika punktu spēlei, pelnīti iekļūstot pusfinālā, kamēr latviešiem šis turnīrs ir galā - 21:10.

Pasaules U23 kausa izcīņa 3x3 basketbolā, Ceturtdaļfināls

Latvija - Francija 10:21

Latvija: Zomerfelds 7, Osis 2, Šepte 1, Stankevics
Francija: Thiruā-Samsons 7, Potjē 6, Brujas 4, Semelē 4