Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" zaudē spraigā "Masters" pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" zaudē spraigā "Masters" pusfinālā
Kārlis Apsītis. Foto: FIBA

Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā turpinās Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Tā pusfinālu sasniedza Latvijas komanda "Kandava/Turība", kas ceturtdaļfinālā ar 19:13 pārspēja Japānas komandu "Utsunomiya", bet pusfināla pagarinājumā ar 21:23 piekāpās Šveices komandai "Lausanne", turnīru noslēdzot trešajā vietā.

• Vakar "Kandava/Turība", kuru pārstāv Kārlis Apsītis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, izcīnīja divas uzvaras. Pateicoties Gludīša veiksmīgajai spēlei un precīzajiem metieniem no distances, izdevās pieveikt "Amsterdam" (18:12) un "Ulaanbaatar" (21:20), iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Ceturtdaļfinālā latviešiem pretī stājās Japānas komanda "Utsunomiya", kuras rindās gan ir trīs Serbijas basketbolisti. Spēli labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 2:0. Pretinieki atbildēja ar sekmīgu tālmetienu, bet Raimo atjaunoja minimālu vadību "Kandava/Turība" vienībai. Spēlē aizsardzība turpināja dominēt par uzbrukumu, bet pēc Gludīša un Apsīša trieciena grozā no augšas rezultāts kļuva 6:3. Latvieši labi spēlēja aizsardzībā, kas ļāva pēc pus spēles atrasties vadībā ar 8:4.

• Spēles otro pusi ar triecienu grozā no augšas sāka Raimo, kurš brīdi vēlāk panāca 10:5. Japānas komanda atgriezās cīņā ar trīs punktu izrāvienu, bet to pašu veica "Kandava/Turība", atjaunojot piecu punktu pārsvaru (13:8). Latvieši piespieda pretiniekus pārkāpt noteikumus, kas ļāva stāties uz soda metiena līnijas. Gludītis bija daļēji precīzs savos mēģinājumos, bet rezultāta starpība sasniedza sešus punktus (17:11). Latvieši pie katras iespējas izmantoja auguma pārsvaru uzbrukumā, tiekot pie salīdinoši viegliem punktiem. Pretinieki centās atspēlēties ar tālmetienu palīdzību, bet tie nebija sekmīgi. "Kandava/Turība" noturēja pārsvaru un iekļuva pusfinālā - 19:13.

• Pusfinālā, kas paredzēts ap plkst. 13:30 latvieši cīnīsies pret Šveices komandu "Lausanne", kas ceturtdaļfinālā ar 20:18 pieveica ASV vadošo komandu "Miami". Tikmēr fināls paredzēts plkst. 14:25. Spēlēm iespējams sekot līdzi FIBA 3x3 YouTube kontā.

Pasaules tūres Ulanbatoras "Masters", ceturtdaļfināls

"Kandava/Turība" - "Utsunomiya" (JPN) 19:13

"Kandava/Turība": Raimo 8 (6 ab), Apsītis 5 (6 ab), Gludītis 5, Lācis 1
"Utsunomiya": Atanasovs 8 (5 ab), Sučurs 3, Matovičs 2, Saito

Pusfinālā latvieši cīnījās pret Šveices komandu "Lausanne", kas ceturtdaļfinālā ar 20:18 pieveica ASV vadošo komandu "Miami". Spēles pirmajās trijās minūtēs cīņa ritēja punkts punktā, nevienai no komandām neiegūstot vairāk kā punkta pārsvaru. Pirmais tas izdevās latviešiem pēc Raimo trieciena grozā no augšas (5:3). "Lausanne" veica trīs punktu izrāvienu, bet turpināja arī kļūdīties saspēlē, latviešu piedāvātajai aizsardzībai turpinot strādāt. Spēles laika vidū "Kandava/Turība" pēc Gludīša četriem ātriem punktiem izvirzījās vadībā ar 11:8.

• "Lausanne" spēja izlīst no bedres un panākt izlīdzinājumu, atspēlējot četru punktu deficītu (12:12). Raimo dominēja groza apakšā, palīdzot savai komandai atjaunot trīs punktu pārsvaru (16:13). "Lausanne" izniekoja iespēju ar soda metieniem izvirzīties vadībā, bet Gludītis trāpīja no distances (18:15). Tomēr spēles liktenis izšķīrās pēdējā minūtē, kurā "Kandava/Turība" iegāja ar minimālu pārsvaru. Latvieši spēja panākt 20:17, bet "Lausanne" kārtējo reizi izglābās, izvelkot pagarinājumu - 20:20. Pagarinājumā komandas apmainījās sekmīgiem uzbrukumiem, bet tad "Lausanne" ar tālmetienu pielika punktu spēlei, sagādājot latviešiem zaudējumu ar 21:23.

Pasaules tūres Ulanbatoras "Masters", pusfināls

"Kandava/Turība" - "Lausanne" (SUI) 21:23

"Kandava/Turība": Gludītis 11, Raimo 7 (7 ab), Apsītis 2, Lācis 1
"Lausanne": Hlučkovecki 9 (6 ab), Vilsons 8, Molteni 6 (5 ab), Lēmans

• Turnīru "Kandava/Turība" noslēdza trešajā vietā. Nākamais turnīrs paredzēts 28. jūnijā Poitjē "Challenger", kur risināsies cīņa par vietu Debrecenas "Masters". Tikmēr 22. un 23. jūnijā otra Latvijas komanda "Ādaži" cīnīsies Čendu "Masters" turnīrā.

  -3 [+] [-]

, 2024-06-09 16:48, pirms 2 nedēļām
Šos tizlos tiesnešus no darba vajag atlaist. Viņiem galīgi tie noteikumi nav saprotami. Mačs ir līdz 21 punktam un nevis 23!🤬🤬🤬🤬🤬 Pa savam prātam šie tiesneši tiesāja šo maču un par labu Lausanne komandai. Šie tiesneši nepildīja savus pienākumus vispār. Arī par Lausanne darbībām mūsējiem svilpa pārkāpumus. Tā iet, kad dod tiesāt maču tiesnešiem, kuriem pašiem nav ne mazākās saprašanas par 3*3 basketbola noteikumiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-09 18:05, pirms 2 nedēļām
Zaļknābis30 rakstīja: Šos tizlos tiesnešus no darba vajag atlaist. Viņiem galīgi tie noteikumi nav saprotami. Mačs ir līdz 21 punktam un nevis 23!🤬🤬🤬🤬🤬 Pa savam prātam šie tiesneši tiesāja šo maču un par labu Lausanne komandai. Šie tiesneši nepildīja savus pienākumus vispār. Arī par Lausanne darbībām mūsējiem svilpa pārkāpumus. Tā iet, kad dod tiesāt maču tiesnešiem, kuriem pašiem nav ne mazākās saprašanas par 3*3 basketbola noteikumiem.
Spēle iet līdz 21 punktam tad, ja tā beidzas pamatlaikā. Papildlaikā uzvar tā komanda, kas pirmā iemet 2 punktus (šajā gadījumā 3, bet pietiktu arī ar 2). Ja pamatlaiks beidzas ar rezultātu 20:20, tad ir loģiski, ka komanda, kas uzvarēs iemetīs vairāk par 21 punktu. Tiesnešiem nav nekādas vainas, jāmācās noteikumi pašam.

  +1 [+] [-]

, 2024-06-09 18:25, pirms 2 nedēļām
Es uzdevu jautājumu - vai Ulānbātara ir kaut kas no Zaporižjas un Kijivas sērijas? Tā izrunā mongoļi? Var palūgt saiti Valsts Valodniecības centra skaidrojumu?

  -1 [+] [-]

, 2024-06-09 18:35, pirms 2 nedēļām
AgneseVe rakstīja: Spēle iet līdz 21 punktam tad, ja tā beidzas pamatlaikā. Papildlaikā uzvar tā komanda, kas pirmā iemet 2 punktus (šajā gadījumā 3, bet pietiktu arī ar 2). Ja pamatlaiks beidzas ar rezultātu 20:20, tad ir loģiski, ka komanda, kas uzvarēs iemetīs vairāk par 21 punktu. Tiesnešiem nav nekādas vainas, jāmācās noteikumi pašam.
Tāpat 21 punkts ir maksimālais punktu skaits kas ir jāgūst lai uzvarētu maču. Šī mača tiesnešiem ir jāiemācās basketbola noteikumi, jo viņi nemākulīgi tiesāja šo maču.

     [+] [-]

, 2024-06-10 09:02, pirms 2 nedēļām
Zaļknābis30 rakstīja: Tāpat 21 punkts ir maksimālais punktu skaits kas ir jāgūst lai uzvarētu maču. Šī mača tiesnešiem ir jāiemācās basketbola noteikumi, jo viņi nemākulīgi tiesāja šo maču.
Lūdzu oficiālu informācijas avotu, kur teikts, ka papildlaikā spēle beidzās pie 21. Paldies.