Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Riga" sastāvā turnīram Serbijā pirmoreiz iekļauts BK "Ventspils" līderis Ausējs

"Riga" sastāvā turnīram Serbijā pirmoreiz iekļauts BK "Ventspils" līderis Ausējs
"Riga" sastāvs turnīram Novi Sadā. Foto: Riga 3x3 Team/Instagram

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Riga" devusies uz Serbiju, kur piedalīsies "Ultra Novi Sad Challenger" turnīrā, un komandas pieteikumā ir arī BK "Ventspils" līderis Artūrs Ausējs.

Vienā no pasaules vadošajām 3x3 basketbola komandām "Riga" šobrīd nav Kārļa Lasmaņa, kurš devies sevi apliecināt Amerikā, piedaloties "Big 3" līgā, kamēr savainojumu guvis Edgars Krūmiņš. Jau iepriekš bija vēstīts, ka komandas sastāvā Krūmiņu aizvietos Artūrs Strēlnieks, bet šodien komanda savā "Instagram" profilā informēja, ka uz turnīru Serbijā devies arī Artūrs Ausējs.

Ausējs jau atrodams "Riga" oficiālajā pieteikumā "Novi Sad Challenger" turnīrā, kurā būs kopā ar Strēlnieku un olimpiskajiem čempioniem Nauri Miezi un Agni Čavaru.

31 gadu vecais Ausējs līdz šim aizvadījis vietēja līmeņa spēles 3x3 basketbolā, bet galvenos panākumus guvis klasiskajā basketbolā, kur jau kopš 2011. gada spēlē Latvijas augstākajā līgā, no kuras bija devies leģionāra gaitās Lietuvā un Krievijā.

Šosezon Ausējs spēlēja "Ventspils" sastāvā, kur Latvijas-Igaunijas līgā izcēlās ar 11.3 punktiem vidēji spēlē, bet pēc tam LBL izslēgšanas mačos palīdzēja komandai ar 13 punktiem vidēji spēlē, kas bija sestais labākais rādītājs LBL, un 4.3 rezultatīvām piespēlēm (5. vieta LBL).

"Riga" bija aicinājusi Ausēju sastāvā arī iepriekšējā vasarā, kad pēc triumfa Pekinā trauma bija Krūmiņam, taču toreiz Ausējam pievienoties komandai liedza savainojums.

"Riga" šajā turnīrā izsēta ar ceturto numuru un spēlēs D grupā pret Nīderlandes "Amsterdam" (piektais numurs) un Vācijas "Aachen" (13. numurs). Divas grupas labākās komandas pēc piektdien izspēlētajiem mačiem iekļūs ceturtdaļfinālā, kas paredzēts sestdien.

Izmantotie resursi:
https://worldtour.fiba3x3.com/2022/...


, 2022-06-02 14:20, pirms 2 gadiem
Ar šādu sastāvu laikam jācer uz veiksmi zilajos tālmetienos.
, 2022-06-02 19:27, pirms 2 gadiem
Nu, Ausējs ielīdīs visur, kur tik var ielīst, tāds nu stils viņam allaž bijis basketbola laukumā. Simpatizējis man viņš nav nekad, taču, iespējams, šoreiz kā korķis caurumam arī derētu... Lai veicas puikām!
Agnis Čavars. Foto: FIBA
116

Latvijas 3x3 basketbola izlase iekļūst Parīzes olimpiskajās spēlēs

Honkongā noslēdzies Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas izlase ļoti nervozā pusfinālā sacentās ar Nīderlandes izlasi, Naurim Miezim pagarinājumā izraujot uzvaru ar 15:14. Turnīra finālā, kurā uz spēles bija olimpiskā ceļazīme, latvieši sakāva Austrijas izlasi ar 19:14.
Nauris Miezis. Foto: FIBA 3x3
17

Miezis uguņo no tālienes, Latvija droši uzveic Ēģipti un triumfē OS kvalifikācijas grupā

Honkongā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā 3x3 basketbolā trešo uzvaru tikpat apakšgrupas spēlēs izcīnīja Latvijas 3x3 basketbolisti (Nauris Miezis, Agnis Čavars, Francis Lācis, Zigmārs Raimo), kas ar 21:12 apspēlēja Ēģipti un triumfēja B apakšgrupā.
Zigmārs Raimo. Foto: FIBA
22

Latvieši 3x3 olimpisko kvalifikāciju sāk ar divām uzvarām

Honkongā turpinās Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas vīriešu izlase B grupas otrajā spēlē apspēlēja Jaunzēlandes basketbolistus ar rezultātu 21:10, izvirzoties pirmajā vietā grupā.