Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 izlases ar uzvarām Rīgā sāk Eiropas kausa kvalifikāciju

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas 3x3 izlases ar uzvarām Rīgā sāk Eiropas kausa kvalifikāciju
Latvijas 3x3 basketbola izlases. Publicitātes foto

Latvijas vīriešu un sieviešu izlases 3x3 basketbolā sestdien Grīziņkalnā ar uzvarām sāka Eiropas kausa kvalifikācijas turnīru.

Latvijas dāmas savā pirmajā mačā ar 21:8 sagrāva Maltu, kamēr titulētie vīri ar 21:17 apspēlēja Melnkalni. Pēc tam otrajās spēlēs sieviešu izlase ar 19:12 pārspēja Poliju, kamēr vīriešu komanda spēlē, kas beidzās vien nepilnu stundu pirms pusnakts, ar 21:7 bija labāka pār Gruziju.

Līdz ar to vīriešu izlase iekļuva kvalifikācijas finālposmā un svētdien miniturnīrā ar abu pārējo apakšgrupu pirmo vietu ieguvējām cīnīsies par divām ceļazīmēm uz Eiropas kausu. Pēc pašreizējā spēļu grafika Latvijas vīru izlasei spēles paredzētas plkst. 14:50 un 16:50. Savukārt dāmām turnīrs ir noslēdzies, jo viņas jau iepriekš bija garantējušas tikšanas uz finālturnīru.

Par ceļazīmēm uz Eiropas kausa izcīņas finālturnīru, kas gaidāms Ungārijas pilsētā Debrecenā, sacenšas 11 valstu vīriešu izlases un deviņas sieviešu komandas. Latvijas vīriešu izlasi pārstāv 2017. gada Eiropas kausa uzvarētāji un 2018. gada Eiropas kausa vicečempioni Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars. Šis kvartets vēl tikai pirms nedēļas izcīnīja otro vietu Pasaules kausā.

Latvijas sieviešu izlases 2019. gada modelī sastāvā iekļautas Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Pētermane un Liene Stalidzāne. Šis kvartets savas ugunskristības piedzīvoja Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā pirms nedēļas Amsterdamā, četrās spēlēs gūstot vienu uzvaru.

Eiropas kausa medaļu komplekti no 30. augusta līdz 1. septembrim tiks dalīti Ungārijas 3x3 basketbola galvaspilsētā Debrecenā. Atbilstoši Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) šo sacensību reglamentam puse no 12 finālturnīra dalībniekiem gan sievietēm, gan vīriešiem jau ir zināmi. Pa vienai ieņems sacensību saimniece Ungārija, kā arī 2018. gada čempionvienības – serbi un franzūcietes. Vēl pa četrām vietām atbilstoši FIBA 3x3 basketbola sacensību rangam saņems Ukraina, Krievija un Nīderlande (visas trīs abos dzimumos), kā arī Francijas vīriešu izlase un Latvijas sieviešu valstsvienība.

Rīgā vīriešu konkurencē 11 izlases sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām vai trijām komandām. Latvija izlikta ar pirmo numuru, nokļūstot A apakšgrupā ar kopumā trijām vienībām. Savukārt jau pirms turnīra bija zināms, ka Latvijas sieviešu izlase šajā turnīrā aizvadīs tikai divas spēles, sacensībām kļūstot par sagatavošanās posmu pirms brauciena uz finālturnīru Debrecenā, jo mūsu valsts izlase jau ir finālistu pulkā un nepretendēja uz vienu no divām ceļazīmēm.

     [+] [-]

, 2019-06-29 23:48, pirms 5 gadiem
Nu mūsu komandai spēle pret gruzīniem bija kā tāda pastaiga - nepilnās 7 minūtēs bija 21-7 un lieta darīta. Daudz skaistu epizožu, Lasmaņa triecieni grozā no augšas, vienā epizodē gandrīz salauza visu "uzparikti", grozs kaut kur pabīdījās, vajadzēja pat palabot. Trejači arī krita kā smērēti. Iepriekš ar Melnkalni gan sanāca sīvāka spēkošanās, bet šaubu par mūsējo uzvaru nebija nekādu. Gribu uzslavēt arī mūsu dāmu izlasi. Lai arī viņas te startēja ārpus konkursa, jo Latvija dāmu konkurencē jau garantējusi vietu finālturnīrā, šodien pret Poliju spēlēja brīnišķīgi. Kombinācijas un saspēle bija viena skaistāka par otru, varēja redzēt arī daudz labāku saprašanos kā Amsterdamā. Tā ka esam uz pareizā ceļa. Iepriekš man bija šaubas, bet šodien saskatīju šim kvartetam labas perspektīvas. Galvenais strādāt un tad jau nāks panākumi. Pirms nedēļas viņas jau faktiski pirmo reizi kopa spēlēja turnīrā. Tā ka Eiropas čempionāts Debrecenā būs īstais eksāmens mūsu dāmu kvartetam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2019-06-30 10:30, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Bija grūti uzrakstīt, kuras tad uzvarēja pārējās grupas un būs Lv pretinieki?
grūti šeit ieiet ?? FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier Latvia 2019 2019...