Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Interesantāk, ja cīņa rit punkts punktā!"

Otrdienas "Sporta studija" LTV 7 tika pilnīgi veltīta basketbolam un šoreiz tā notika "Arēnā "Rīga" tūdaļ pēc ULEB kausa izcīņas spēles starp "ASK Rīga" un "Orthez". Pēc šī mača savos iespaidos dalījās vairāki ar basketbolu saistīti cilvēki.

"ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts atzina, ka uzvara tomēr bijusi mānīgi viegla. "Pau Orthez ir laba komanda, viņi ir spēlējuši Eurolīgā, tomēr mēs bijām ļoti labi mobilizējušies jau no paša sākuma. Man gan pašam vairāk patīk tās spēles, kurās cīņa rit punkts punktā un skatītājiem, jādomā, tāpat," sacīja Butauts.

Atbildot par daudzajiem savainotajiem spēlētājiem, Butauts sacīja: "Ernests Kalve un Kērtiss Milledžs varētu atgriezties ierindā decembrī vai janvārī. Rehabilitācija noris labi un mēs viņus nesteidzinām, mums jau ir arī citi spēlētāji. Ar Marko Antonijeviču līgums pagaidām noslēgts uz diviem mēnešiem, bet vajadzības gadījumā varam to pagarināt, viņš ar saviem uzdevumiem tiek galā. Sliktāk ir ar Uģi Viļumu, kuram šī sezona praktiski ir beigusies."

Uz jautājumu, cik svarīgs šajā modelī varētu būt Ernests Kalve, treneris atbildēja tā: "Lai tagad ko konkrēti pareģotu, man vajadzētu ņemt taro kārtis un zīlēt, taču Kalve varētu būt noderīgs gan trešā, gan ceturtā numura postenī. Viņam ir labs metiens, pats ātrs, ar pieredzi junioru izlasēs, ar laiku Kalve varētu izaugt par labu Eiropas līmeņa basketbolistu." Treneris atspēkoja tos uzskatus, ka viņš pārāk daudz uzticoties Sandim Valteram un ļaujot viņam pārlieku bieži mest pa grozu. "Viņš jau ne tikai met, bet var ļoti daudz izdarīt spēlē. Tā šodien pilnībā nosedza savu pretspēlētāju, kurš bija divus metrus garš. Vai kāds to pamanīja? Viņš nav tikai snaiperis, bet arī melnā darba darītājs , bet savs procents spēlē viņam tomēr jāizmet. Ja Sandis tikai mestu uz grozu, tad gan es viņu laukumā bieži nelaistu."

Par šīs sezonas pirmo mērķi ULEB kausa izcīņā treneris uzskata izkļūšanu no grupas un tad jau redzēšot. Latvijas klubam pēc Butauta domām ir iespēja noteikti cīnīties par LBL čempiona titulu un BBL – pakutināt nervus labākajiem Lietuvas klubiem.

Komandas saspēles vadītājs Sandis Buškevics izteicās, ka komanda praktiski vienādi gatavojas visām spēlēm, kaut arī nopietnākiem pretiniekiem esot nopietnāka pieeja. Pašam kā pieredzējušam basketbolistam rokas vairs nedrebot un recepte labai spēlei esot vienkārša. "Jānāk uz spēli un jāparāda labākais sniegums, par dažādiem tituliem pirms tam nav jādomā. "Pau Orthez" arī it kā vārds ir, bet patiesībā komanda pašlaik nav īsti nobalansēta.. Pret tādām komandām noteikti grūtāk spēlēt ir jaunajiem – Freimanim un Bertānam."

Buškevics apstiprināja, ka būtībā komandas trumpis nav pozicionālais basketbols. "Pozicionāla spēle mums ir tikai tad, kad nevaram uztaisīt ātros uzbrukumus. Mērķis vienmēr ir labi nospēlēt aizsardzībā, pārķert bumbu un uz priekšu!". Buškevics tic, ka sezonas izskaņā komanda ir spējīga pieveikt arī Lietuvas labākos klubus.

Bijušais izlases spēlētājs un tagad sporta amatpersona Edgars Šneps norādīja, ka rīdzinieki šoreiz bijuši krietni pārāki, kaut Eiropā pretiniekiem krietni lielāka pieredze. Atbildot uz diskutablo jautājumu – vai viesspēlētāju Latvijas basketbolā nav par daudz, Edgars Šneps teica: "Visu jau mūsdienās nosaka tirgus un tas, ko varam dabūt. Mūsu paši labākie basketbolisti arī spēlē ārzemēs, kaut vispārējai attīstībai pārlieku liels leģionāru skaits arī nav labs. Šodien vien "ASK Rīgas" sākuma sastāvā bija trīs viesspēlētāji, būtu Milledžs vesels, varbūt arī iznāktu pat četri."

"TTT Rīgas" saspēles vadītāja Elīna Babkina basketbola līdzjutējus uzaicināja trešdienas vakarā atbalstīt savu komandu Eirolīgā pret Ungārijas klubu "MKB Euroleasing". Pašai bijušas dažādas veselības likstas un neesot piedalījusies vēsturiskajā uzvarā Viļņā pret "Teo Basket" Lietuvas atklātā čempionāta spēlē. "Mēs kā nekā esam stiprais dzimums," nosmēja Elīna un aicināja arī vīriešu basketbolistus sekot šim piemēram. "Mums pašām sagatavoties mājas spēlēm ir daudz vienkāršāk, treneri ir visu izanalizējuši un spēles rītā tad stāstīs katrai spēlētājai kas jādara individuāli."

Informāciju sagatavoja:
Māris Rīmenis

  +8 [+] [-]

, 2007-11-28 08:35, pirms 17 gadiem
ernshtreits taads nokautreeejies blakus Babkinai... L

  +6 [+] [-]

, 2007-11-28 08:37, pirms 17 gadiem
ir ir chalis nedaudz bietee ieskreejis

     [+] [-]

, 2007-11-28 09:00, pirms 17 gadiem
smuks skuķis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-28 09:56, pirms 17 gadiem
a ko! smukinha!

  +1 [+] [-]

, 2007-11-28 10:01, pirms 17 gadiem
kad runaja izskatijas tada sabijusies bet....skaistums attaisno visu

  +1 [+] [-]

, 2007-11-28 10:03, pirms 17 gadiem
tad butauts izskatijas tiri sakarigs calis! man likas ka vins ar savu pliko pauri ir tads dusmigs un nopietns bet te vins bija jautrs un pat saprotot latviski!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-11-28 10:26, pirms 17 gadiem
Ramūns izcils treneris

  +5 [+] [-]

, 2007-11-28 10:37, pirms 17 gadiem
man patika Babkina.. līdz viņa sāka runāt.. likās ka šai 15...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-28 11:18, pirms 17 gadiem
nedomāju vis, ka Ēreinštreits sakautrējies. Kopš tiem laikiem, kad viņš sāka vadīt šo raidījumu, viņš ir pavisam cits cilēks. Vienkārši Babkina ir nesamākslota un izturās dabīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-11-28 11:23, pirms 17 gadiem
Zemene aizsista futenei ....

  +1 [+] [-]

, 2007-11-28 11:32, pirms 17 gadiem
busins laikam audze bardu lai pa ziemassvetkiem varetu piepelnities!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-11-28 16:17, pirms 17 gadiem
man patika Butauta teiktais arii par tiesnesiem!!! Butauts var redzeet ir labs treners-ciena gan speeleetaajus, gan liidzjuteejus, gan arii citu trenerus un komandas!

     [+] [-]

, 2007-11-28 17:23, pirms 17 gadiem
Ernsteinam ir maza mute
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja