Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis: "Nauda nav galvenais"

Galvanovskis: "Nauda nav galvenais"
Armands Krauliņš konsultē BK Ventspils
galveno treneri Agri Galvanovski.
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Basketbola kluba "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis intervijā "Sporta Avīzei" dalījies pārdomās par sezonas sākumu, kā arī citām aktualitātēm, kas saistītas ar viņa vadīto komandu.

Šajā sezonā ventspilnieki jau pa reizei pārspējuši pagājušās sezonas divus labākos Latvijas klubus - "Baronu" un ASK, kas finansiāli ir turīgāki par "Ventspili". Galvanovskis to skaidro ar vairākiem faktoriem. "Reizēm rodas aizdomas, ka daudzos klubos nedomā par basketbolu, bet skaita tikai naudu. Arvien vairāk rodas pārliecība, ka spēlētāji kādu brīdi iespringst, tiek pie lielā kontrakta un samierinās ar sasniegto."

"Nenoliedzami, ka nauda ir nepieciešama, taču nauda noteikti nav pats galvenais," tā Galvanovskis. "Reāli izvērtējot, ASK sastāvs ir izveidots praktiski no nulles, bet "Barons"... It kā sastāva kodols ir palicis iepriekšējais, bet kāpēc viņi nespēlē, man nav ieskaidrojams. Iespējams, ka arī viņus ir sačakarējis sagatavošanās cikls jeb aizņemtība izlasē, un tad nu katrs spēlētājs sezonu iesāk pilnīgi atšķirīgā kondīcijā. Tad vēl leģionāru faktors. Paši esam pārliecinājušies, cik gatavi jeb, precīzāk, negatavi pie mums atbrauc ārzemnieki. Pat uz pārbaudes laiku melnie atbrauc pilnīgi negatavi. Visu vasaru viņi ir to vien darījuši, kā slaistījušies. Tie, kuriem pagājušajā sezonā bija labs līgums un laba statistika, domā, ka tagad viņus visur gaida ar atplestām rokām un jaunos līgumus parakstīs uzreiz. Apmēram šāda ir viņu filozofija, bet, kad atbrauc, tad nekā no viņiem nav. Paiet mēnesis, pusotrs, un tikai tad viņš kaut ko sāk rādīt, bet mums rezultāts ir vajadzīgs samērā ātri. Ar mūsējiem ir citādāk: viņi pa vasaru kaut kur strādā – cits pie izlasēm, cits pie klubiem, cits individuāli, un tad nu sanāk, ka sezonas sākumā ne visi ir vienādās starta pozīcijās," secina Galvanovskis.

Pašreiz komandā ir divi viesspēlētāji - grieķis spēka uzbrucējs Ciakoss un amerikāņu saspēles vadītājs Tairons Breizeltons. Galvanovskim par katru ir savs viedoklis: "Mazais Breizeltons vēl nespēj adaptēties jaunajos apstākļos. Viņam ir ļoti labas dotības, viņam ir labs metiens, bet šis viņam ir pirmais gads Eiropā, un te ir pavisam cita domāšana, pavisam cits spēles stils. Viņš ir spēlējis studentu līgā, viņš ir spēlējis vasaras līgās, un katrā ir savi noteikumi, un tagad vēl Eiropas stils. Negribu vilkt paralēles ar Četmenu, bet Muižnieks viņam savulaik izteica trīs brīdinājumus, un tikai pēc Jaunā gada Mairs sāka spēlēt – un kā vēl spēlēja." Treneris atklāja, ka viņš vēl nav izteicis brīdinājumu Breizeltonam, piebilstot: "Attiecībā uz Breizeltonu man ir liela pacietība un pagaidīšu, kamēr viņš adaptēsies mūsu vidē. Ja nespēs iejusties mūsu basketbola stilā vēl divus mēnešus, tad neko darīt... Šobrīd situācija ir tāda, ka Jānis Strēlnieks rāda stabilāku spēli. "

Savukārt Ciakoss esot ļoti cītīgs: "Grieķis nežēlīgi daudz strādā. Man viņu reizēm ir jādzen ārā no zāles. Ar šādu cilvēku ir prieks strādāt. Piekrītu, ka Cjakoss nav nekāds superstārs, viņam nav nekādas supertehnikas, bet, ja viņš laukumā ir ap 30 minūtēm, tad double-double viņš dabū. Vienīgais nesmukums: viņa aģents sasolīja, ka atbrauks 2,06 m garš centrs, un kā tādu mēs viņu arī ņēmām, bet atbrauc, nomērām, un ir tikai divi metri. Ko darīt? Par laimi, neesam iegrābušies. Šos pazaudētos centimetrus Cjakoss kompensē ar milzīgu darba apjomu."

Šogad Galvanovska asistents ir pieredzējušais Armands Krauliņš, kurš gados jaunākajam trenerim būtiski palīdzot. "Mums ir izveidojušās labas attiecības. Esam labi sastrādājušies, un man patīk, ka blakus ir tik pieredzējis speciālists. Viņš nebaidās man aizrādīt, ja redz vai jūt, ka tiek darīts kaut kas nepareizi. To viņš izdara korektā veidā, kad citi neredz un nedzird. Es Krauliņu uzklausu, un manai izaugsmei tas nāk par labu. Krauliņš nedod mājienus, ka viņš basketbolā ir jau daudzus gadus, bet es uz viņa fona esmu tikai jaunais. Kā pirms spēles ar VEF teica Valdis Valters, Krauliņam šobrīd esot atgriezusies piektā jaunība (smejas)."

Visu interviju ar Agri Galvanovski par lasīt šīs nedēļas "Sporta Avīzē".

Izmantotie resursi:
Sporta Avīze

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2008-10-28 11:54, pirms 16 gadiem
varbut tiesam no braizeltona sanaks nakamais Catmens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-28 15:28, pirms 16 gadiem
chenseybilups rakstīja: varbut tiesam no braizeltona sanaks nakamais Catmens
es taa ceru metiens ir Shon pret VAlmieru gaidam no vinja speli ko radija Parbaudes laikaa, 3pt metieni daudz piespeelju un labii organizeetu speli ...
A kaads nezin kad raadiis kadu Ventinju speli pa TV ? GRibu redzeet!

  +2 [+] [-]

, 2008-10-28 15:33, pirms 16 gadiem
piekrītu Agrim, bet precīzāks virsraksts būtu "Jāstrādā ar tādu budžetu, kāds pieejams". Ventpilij labi rezultāti, bet ja Galvanovskim piedāvātu vēl 100 000, protams ka pieņemtu "jo tad varētu būt vēl labāks rezultāts". Protams var smuki runāt par naudu, bet nav redzēts tāds treneris, kurš pateiktu "paldies tādu summu nevajag, mums pietiks ar mazāku..". Tā ka tā ir piespiedu izvēle, nevis brīvprātīgi izdomājuši iztikt ar mazāku..

     [+] [-]

, 2008-10-28 15:39, pirms 16 gadiem
Neticu, ka ar šo sastāvu viņi varēs izcīnīt kādu no pirmajām divām vietām LBL vai iekļūt Final 4 BBL, arī 3. vieta nav garantēta. Drīzāk var piekrist skaidrojumam, ka viesspēlētāji un izlases spēlētāji ierodas sliktā fiziskā formā, bet Ventspils šobrīd uzvaras savāc pateicoties tam, ka laicīgi nokomplektējuši sastāvu un ir ieguvuši labu fizisko formu.
Iespēlēsies arī top komandas un uz svarīgākajām spēlēm nepieredzējušajiem Ventspils spēlētājiem sāks uzdot nervi līdzīgi kā pēdējā ceturdaļā ar Žalgiri.
Bet tāpat malači - tādu sezonas sākumu no viņiem negaidīju.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-28 15:57, pirms 16 gadiem
Galvanovska komanda šogad ļoti patīkami pārsteidz. Lai izdodas šādu spēli rādīt visas sezonas garumā!
un ja vēl jaunie latviešu puikas spēs nostabilizēt sniegumu labāko sezonas sākuma spēļu līmenī - sezona būs ļoti veiksmīga neatkarīgi no ieņemtās vietas!

  +3 [+] [-]

, 2008-10-28 16:02, pirms 16 gadiem
Neredzēti atklāta intervija, visu saka tā kā ir, prieks lasīt
nezinu kā tur šogad būs, bet ļoti patīk jaunā Ventspils

     [+] [-]

, 2008-10-28 16:05, pirms 16 gadiem
KristsT rakstīja: Neticu, ka ar šo sastāvu viņi varēs izcīnīt kādu no pirmajām divām vietām LBL vai iekļūt Final 4 BBL, arī 3. vieta nav garantēta. Drīzāk var piekrist skaidrojumam, ka viesspēlētāji un izlases spēlētāji ierodas sliktā fiziskā formā, bet Ventspils šobrīd uzvaras savāc pateicoties tam, ka laicīgi nokomplektējuši sastāvu un ir ieguvuši labu fizisko formu.
Iespēlēsies arī top komandas un uz svarīgākajām spēlēm nepieredzējušajiem Ventspils spēlētājiem sāks uzdot nervi līdzīgi kā pēdējā ceturdaļā ar Žalgiri.
Bet tāpat malači - tādu sezonas sākumu no viņiem negaidīju.
bbl f4 nemaz nevajag tu laikam saki ka vajag visu komandu paņemt ar ārzemniekiem nu ta būs sastāvs un spēle ar kuru gāzīs katru vezumu....

     [+] [-]

, 2008-10-28 16:09, pirms 16 gadiem
Daniel rakstīja: piekrītu Agrim, bet precīzāks virsraksts būtu "Jāstrādā ar tādu budžetu, kāds pieejams". Ventpilij labi rezultāti, bet ja Galvanovskim piedāvātu vēl 100 000, protams ka pieņemtu "jo tad varētu būt vēl labāks rezultāts". Protams var smuki runāt par naudu, bet nav redzēts tāds treneris, kurš pateiktu "paldies tādu summu nevajag, mums pietiks ar mazāku..". Tā ka tā ir piespiedu izvēle, nevis brīvprātīgi izdomājuši iztikt ar mazāku..
nu pēc tā lemberga raksta sapratu, ka ja vaidzēs tad nauda centram būs, bet pats galvenais kas no tā teiktā man patika, bij tas ka tā smuki spēj apstāties un paskatīties no malas uz basketbolu, un lembergs nonāca pie atziņas- priekš kam grūst lielo naudu iekšā ja ir labi tā pat? viņš arī teica ka ja galvanovskis teisk ka ir vaidzīgs centrs tad viņš arī būs, bet tikmēr domās! kkur tas raksts bij tepat esportaa

  +3 [+] [-]

, 2008-10-28 16:10, pirms 16 gadiem
Ventspils labakie

     [+] [-]

, 2008-10-28 16:14, pirms 16 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: bbl f4 nemaz nevajag tu laikam saki ka vajag visu komandu paņemt ar ārzemniekiem nu ta būs sastāvs un spēle ar kuru gāzīs katru vezumu....
Ne es neesmu tik radikāls. Lai varētu sasniegt minētos rezultātus pamatsastāva pieciniekam vajag vai nu valsts izlases līmeņa spēlētājus vai spēcīgus leģionārus. Ideālais variants pusi uz pusi. Venstpilij nav ne viens ne otrs. Tie izlases spēlētāji, kas spēlē Ventspilī nav tuvu izlases pamatsastāvam. Esošais sastāvs būs labs pēc gadiem diviem, bet tikai jautājums, vai tad viņi vēl spēlēs Ventspilī. Jācer, ka Lembergs atkal sāks guldīt iekšā naudu BK Ventspils.

     [+] [-]

, 2008-10-28 16:17, pirms 16 gadiem
Man shogad loti patik Ventspils modelis. Kanbergs,Strelnieks, Zakis,Vairogs, Jurevičus visiem mazak par 24. Visiem shiem speletajiem vel labakie gadi ir prieksha tik jaturpina spelet aizvien labak un tad jau shie speletaji bus stabili izlases speletaji.

     [+] [-]

, 2008-10-28 16:17, pirms 16 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: nu pēc tā lemberga raksta sapratu, ka ja vaidzēs tad nauda centram būs, bet pats galvenais kas no tā teiktā man patika, bij tas ka tā smuki spēj apstāties un paskatīties no malas uz basketbolu, un lembergs nonāca pie atziņas- priekš kam grūst lielo naudu iekšā ja ir labi tā pat? viņš arī teica ka ja galvanovskis teisk ka ir vaidzīgs centrs tad viņš arī būs, bet tikmēr domās! kkur tas raksts bij tepat esportaa
Es atkal no preses sapratu, ka Ventspils gada sākumā bija tuvu bankrotam ar parādiem stipri virs 100000 Ls, tāpēc spēlē jaunie.
Un labāk tā, nekā Žalgirim, kas paņem veselu kaudzi ar labiem spēlētājiem un pēc tam domā, kur ņemt naudu, lai samaksātu par algām.

     [+] [-]

, 2008-10-28 16:26, pirms 16 gadiem
KristsT rakstīja: Es atkal no preses sapratu, ka Ventspils gada sākumā bija tuvu bankrotam ar parādiem stipri virs 100000 Ls, tāpēc spēlē jaunie.
Un labāk tā, nekā Žalgirim, kas paņem veselu kaudzi ar labiem spēlētājiem un pēc tam domā, kur ņemt naudu, lai samaksātu par algām.
es gan dzirdēju ka bij ap 400 000 ls, bet par kkadu bankrotu pirmo reiz dzirdu, par cka bankrotu kkadi murgi bija... varbūt tu to domāji?

tev laikam ar atrmiņu ir kā ir, vai arī tu izlases spēles nemaz neskatijies! lbl šobrīd ir tikai 2 stabili izleses pamatsastāva spēlētāji- bērziņš un umbraško

     [+] [-]

, 2008-10-28 16:35, pirms 16 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: es gan dzirdēju ka bij ap 400 000 ls, bet par kkadu bankrotu pirmo reiz dzirdu, par cka bankrotu kkadi murgi bija... varbūt tu to domāji?

tev laikam ar atrmiņu ir kā ir, vai arī tu izlases spēles nemaz neskatijies! lbl šobrīd ir tikai 2 stabili izleses pamatsastāva spēlētāji- bērziņš un umbraško
Lasīju interviju, kur Ventspils pārstāvis teici, ka sēdē, kur tika apspriesta gatavošanās un sastāvs pirms šīs sezonas situācija esot bijusi tuvu bankrotam. Neatceros tikai kur un kas konkrēti to teica.
Umbraško - pamatsastāvā varbūt vienīgi pie Trajkoviča. Ar pamatsastāvu es saprotu pirmo piecinieku un tuvāko maiņu. Neder viņš šobrīd izlases līmenim. Es teiktu Baronā - K.Bērziņs, A.Šķēle, ASK - R.Grafs, G.Jahovičs, S.Valters. Ventspilij tuvu tam līmenim ir Veselovs un Vairogs, bet tomēr viņus vēl pie pamatsastāva nepieskaitu.

     [+] [-]

, 2008-10-28 18:11, pirms 16 gadiem
nav jēgas uz papīra skaitīt izlases pamatsastāva spēlētājus, ja pēc supersezonām Rīgas superklubos vienai superzvaigznei kāja jāārstē, otrai mati sāp, bet trešajam mēle nenormāli niez?

pagaidām izlases pamat spēlētāji ir Umbraško un Veselovs, nevis Šķēle vai S.Valters, kā būs nākamgad - redzēsim!

     [+] [-]

, 2008-10-28 19:23, pirms 16 gadiem
taa vareetu buut bet no kautkaa arii jadzivo...