Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

“Ghetto Basket” Amatieru 30. maija un 6. jūnija čempioniem balvā brauciens uz Igauniju

Renārs Buivids
Renārs Buivids

“Ghetto Basket” Amatieru 30. maija un 6. jūnija čempioniem balvā brauciens uz Igauniju
"Ghetto Basket" Amatieru grupas fināls Grīziņkalnā.
Publicitātes foto

“Ghetto Basket” 30. maija un 6. jūnija Amatieru grupas uzvarētāji balvā saņems apmaksātu braucienu un dalību Igaunijas čempionāta divos posmos.

“Ghetto Basket” Amatieru grupa ir populārākā turnīrā, 23. maijā sasniedzot 48 komandu skaitu. Lai labākajām amatieru vienībām būtu iespēja izmēģināt spēkus ārpus Latvijas robežām, krājot arī FIBA ranga punktus atbilstoši “Quest” sērijas līmenim, “Ghetto Basket” izveidojusi šo balvu uz tuvākajiem diviem turnīriem Rīgā, Grīziņkalnā.

Ceturtdienas, 30. maija Amatieru grupas labākajai komandai jau šīs nedēļas nogalē būs jādodas uz Igauniju, lai 1. jūnijā Kadrinā un 2. jūnijā Mētagusē startētu kaimiņvalsts čempionāta “Open Male” grupā.

Savukārt, 6. jūnija Amatieru grupas uzvarētājai ieplānota dalība 8. jūnija turnīrā Rakverē un 9. jūnija sacensībās Vīmsi (Tallinas pievārtē).

“Ghetto Basket” organizatori komandai apmaksās dalību (40 eiro), “Latvijas Naftas” uzpildes stacijā ielies degvielu 60 eiro apmērā, kā arī kompensēs izdevumus par vienu nakti viesnīcā 60 eiro apmērā (bezmaksas dalība nākamajos četros “Ghetto Basket” turnīros).

Lēmums par balvas izmantošanu pieņemams uzreiz pēc attiecīgā turnīra noslēguma Grīziņkalnā. Sastāvā pieļaujama divu basketbolistu maiņa. Ja “Ghetto Basket” čempioni atteiksies no balvas, tad tā uzreiz tiks piedāvāta 2. vietas ieguvējiem. Ja 6. jūnija turnīrā uzvarēs komanda, kura jau būs saņēmusi un izmantojusi šo balvu, tad tā tiks piedāvāta 2. vietas ieguvējai.

“Ghetto Basket” šīs sezonas trijos turnīros Grīziņkalnā par Amatieru grupas uzvarētājiem kļuvušas “Bauerfeind” (13. un 16. maijs) un “Taverna/Sportland” (23. maijs).

Atgādināsim, ka Amatieru grupā atļauts piedalīties spēlētājiem, kuri pēdējās desmit sezonās nav devušies laukumā LBL1 (arī Latvijas-Igaunijas līgā) mačos vai arī iepriekšējās trijās sezonās nav startējuši LBL2 spēlēs. Dalībai turnīros Igaunijā “Open Male” grupā atļauts sastāvā iekļaut vienu vai divus “leģionārus”, kuri neatbilst šiem ierobežojumiem.

Izmantotie resursi: