Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NBA gatava 64. startam

Andrejs Siliņš

NBA gatava 64. startam
Dvaits Hovards aizsniegsies līdz jaunām virsotnēm?
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika aiz okeāna sāksies pasaulē garākais groza bumbas turnīrs - Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) 64. regulārā sezona. Kā sezonu sāks favorīti un vai tie attaisnos uz sevi liktās cerības? Tā ir tikai viena no daudzajām intrigām, uz kurām atbildes meklēsim līdz pat nākamā gada jūnijam.

Joprojām ar Latvijas pārstāvniecību. Joprojām tikai Biedriņš

Latviju pasaules basketbola Mekā pārstāvējuši divi spēlētāji, bet 21. gadsimtā to dara tikai viens - Andris Biedriņš, kļuvis par stabilu vērtību Oklendas basketbola vidē, arī šo rudeni uzsāks kā vietējā "Warriors" kluba pamatcentrs. Pie NBA durvīm šovasar pieklauvēja arī Biedriņa čoms Kaspars Bērziņš, bet tālāk par priekšnamu netika un meistarību turpina slīpēt par otro spēcīgāko līgu pasaulē dēvēto Spānijas ACB. Aiz okeāna ir vēl pārītis mūsējo, taču viņu spēlēšana NBA vai pat tikai Vasaras līgā joprojām ir tikai sapņu līmenī, tāpat kā to, kuri palikuši mājās un mēģina kļūt labāki dzimtenē. Ja hokejā varam lepoties ar vairākiem NHL vai tam tuvu esošiem līmeņa spēlētājiem, tad basketbolā mums tāds ir tikai viens, un tuvāko pāris gadu laikā šis skaitlis, visticamāk, arī nemainīsies.

Ko sagaidīt no "Warriors"?

Latvijā, protams, lielāka uzmanība tiek pievērsta visa Kalifornijas štata vārda nesējiem līgā "Warriors" (par Goldensteitu tiek dēvēts apdzīvotākais štats ASV - Kalifornija), un iemesls tam ir tikai viens - Andris Biedriņš. Kādu citu daudz maz sakarīgu iemeslu, lai fanātiski sekotu šīs komandas gaitām, būtu grūti atrast. Dažbrīd, neesot iekšā un skatoties no malas, šķiet klubā darboņiem pašiem īsti nav skaidrības, kāda ir tā komanda, ko vadība vēlas ieraudzīt. Biedriņa "Amerikas krusttēvs" Kriss Mulins klubā vairs nav, viņa vietā stājies cits galvenā trenera Dona Nelsona čomaks, kas, acīmredzot, parāda trenera ietekmi uz kluba vadību. Komandā ir jauni talantīgi basketbolisti, šogad draftētais Karijs, pagājušajā sezonā debitējušie Rendolfs un Morovs, vēl pirms gada atklātais Raits, un arī vairāki tā saucamie veterāni ir gados jauni basketbolisti - Andris Biedriņš, Monta Eliss, Sīdžejs Vatsons, Kalena Azubuike. Ko sagaidīt? Ja kādam ir droša atbilde uz šo jautājumu, noteikti var mēģināt piedalīties totalizatoros.

Spice pastiprinājusies

Runājot par līgu kopumā, jāteic, ka spices klubi šajā vasarā nav sēdējuši, rokas klēpī salikuši. Čempioniem Losandželosas "Lakers" sastāvā maz izmaiņu, viena no tām - komandai pievienojies nekaunīgākais līgas aizsardzības spēlētājs Rons Ārtests. Vicečempionu Orlando "Magic" rindās arī notikušas zināmas izmaiņas - divi sākumsastāva džeki Kortnijs Lī un Hedo Turkoglu devušies prom, bet to vietā nākuši divi citi - Vinss Kārters un Brendons Bass. Līdz ar to sākumsastāvā Rašārds Luiss beidzot varēs spēlēt trešā numura pozīcijā (tiesa, pēc salīdzinoši īsās diskvalifikācijas izciešanas par dopinga lietošanu). Tāpat uz rezervistu soliņa joprojām ir Pjetruss, bet klāt nākuši Bārnss un Džeisons Viljamss, kurš atgriezies apritē pēc gada pauzes.

Klīvlendas "Cavaliers" pieder, iespējams, skaļākais un izdevīgākais šīs vasaras darījums - iegūts Šakils O'Nīls, aizmainot iepriekšējā sezonā visai mazu lomu spēlējušos Sašu Pavloviču un Benu Volesu. Tāpat komanda pastirpinājusies ar vairākiem otrās/trešās pozīcijas basketbolistiem, kam piemīt atsevišķas kvalitātes ļoti augstā līmenī - Mūns un Entonijs Pārkers. Izskatās, ka komanda ir kļuvusi spēcīgāka, vienīgi uztrauc sniegums ātrā spēlē ņemot vērā, ka "Cavs" tomēr ir smagsvaru komanda ar groza apakšā lēnajiem O'Nīlu, Varežo, Povu un Ilgausku. Rietumu pagājušās sezonas fināliste Denveras "Nuggets" daudzu ekspertu vērtējumā šosezon izrādīs krietni lielāku konkurenci un, iespējams, pat apsteigs kādu no līdzšinējām līderēm - komanda vasarā veica diezgan maz izmaiņu. Zaudēts tika lietuviešu zīmulis Lins Kleiza, kurš padevās naudas vilinājumam, toties izdevās pagarināt līgumu ar "puntcilvēku" Krisu Andersenu.

Arī pārējie nav slinkojuši

Bostonas "Celtics" turpina ieturēt līdzšinējo taktiku - balstīties uz pieredzes spēku un vasarā pieaicināja Rašīdu Volesu un Markisu Danielsu. Līdzīgi rīkojās arī Dalasas "Mavericks", kas pagarināja līgumu ar Kidu un parakstīja jaunus ar Drū Gūdenu un Tomu Tomasu. Portlendas "Trali Blazers" vasarā izdarīja to, kas bija jāizdara - jaunības azartu pastiprināja ar briedumu un pieredzi (parakstīja līgumus ar Andre Milleru un Džuvanu Hovardu). Tikmēr Sanantonio "Spurs" pastirpinājās tikai ar pieredzi un kvalitāti - komandai pievienojās Ričards Džefersons, Antonio Makdaiss un Teo Ratlifs.

Noteikti jāpiemin arī Alena Aiversona veiksme - karjeras laikā sev nelabu reputāciju ieguvušajam aizsargam iespēju uzspēlēt deva Memfisas "Grizzlies", bet jādomā, ka kādā brīdī sezonas laikā klubs to varētu nožēlot. Čempiona gredzenu plauktiņā nolika, lai būtu uz ko lūkoties un censties tik pie jauna, Trevors Ariza, kurš pievienojās Teksasas lazaretei Hjūstonas "Rockets". Detroitas "Pistons", mēģinot atjaunināt sastāvu, nolīga Benu Gordonu un Čārliju Vilanuevu, bet pagarināt spēlētāja karjeru ļāva Benam Volesam. Tāpat Detroitā dod iespēju sevi galvenā trenera amata pierādīt līdzšinējam "Cavaliers" trenera asistentam Džonam Kuesteram.

Gaidām aizraujošu sezonu

Skaidrs, ka nākamvasar troksnis spēlētāju-brīvo aģentu tirgū būs lielāks - daudzas superzvaigznes meklēs jaunus līgumus (piemēram, Lebrons Džeimss), un tieši tāpēc šī sezona būs tik izšķiroša daudziem klubiem, kas līdzjutējiem sola tikai vēl spraigākas, saspringtākas un skaistākas cīņas. Klubi centīsies sasniegt pēc iespējas augstākas virsotnes lai pierādītu saviem līderiem-topošajiem brīvajiem aģentiem, ka ir vērts palikt un turpināt cīņu par augstākajiem mērķiem kopā tieši ar konkrēto komandu. Lai mums visiem skaists basketbols!

1 2 3 100 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2009-10-27 18:08, pirms 15 gadiem
Veiksmi Biedriņam šajā sezonā, kā arī visai komandai

  +8 [+] [-]

, 2009-10-27 18:08, pirms 15 gadiem
Šitas būs labs!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-27 18:09, pirms 15 gadiem
SUPER!

lai biedriņš turas!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-27 18:09, pirms 15 gadiem
Ilgi gaiditais bridis ir klat,ja iepriekseja sezona apmeram zinaja kuri cinisies par kausu tad tgd tas ir vismaz 7 komandas

 +13 [+] [-]

, 2009-10-27 18:10, pirms 15 gadiem
No Warriors nav ko gaidīt neko, jāgaida aizraujoša sezona no vadošajiem klubiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-10-27 18:15, pirms 15 gadiem
kkur vares redzet kadu no speleem?? :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-10-27 18:17, pirms 15 gadiem
ar nepacietibu gaidu jauno sezonu

 +23 [+] [-]

, 2009-10-27 18:20, pirms 15 gadiem
Ak saksies neguletas naktis
Un gulesana skola citiem darba

  +1 [+] [-]

, 2009-10-27 18:22, pirms 15 gadiem
Beidzot ši diena ir klāt! Par aizraujošu sezonu un Spurs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-10-27 18:24, pirms 15 gadiem
Spealer rakstīja: atdhe.net
paldies!

     [+] [-]

, 2009-10-27 18:24, pirms 15 gadiem
Par Celtics, atkal jāpaceļ virs galvas kāda trofeja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2009-10-27 18:29, pirms 15 gadiem
Beidzot esam sagaidijusi jauno sezonu, nu ko par skaistam spelem, daudziem rekordiem un skaistiem...... ';

 +14 [+] [-]

, 2009-10-27 18:29, pirms 15 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Es nevaru vien sagaidit shis neguletas naktis un agros analizes pilnos ritus.
Par to es ne mirkli nešaubos! Lūgums pret Andri būt saudzīgākam!

  -1 [+] [-]

, 2009-10-27 18:30, pirms 15 gadiem
un maratons atkal var sākties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-10-27 18:31, pirms 15 gadiem
NUGGETSSSSSS!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-27 18:33, pirms 15 gadiem
Spealer rakstīja: NBA - Where Orlando Magic Happens!
Piekrītu!!!

 +22 [+] [-]

, 2009-10-27 18:34, pirms 15 gadiem
"..Zaudēts tika lietuviešu zīmulis Lins Kleiza.."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: McRELE

  +3 [+] [-]

, 2009-10-27 18:36, pirms 15 gadiem
Jāsāk ticēt!

we believe !!

     [+] [-]

, 2009-10-27 18:36, pirms 15 gadiem
Par Kobes piekto gredzenu O/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-10-27 18:37, pirms 15 gadiem
Rand.oM^ rakstīja: Jāsāk ticēt!

we believe !!
kam Tu tici?
1 2 3 100 komentāri