Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Sākas VEF skolas atvērtās basketbola treniņnometnes

Andrejs Siliņš

Sākas VEF skolas atvērtās basketbola treniņnometnes
Viens no VEF skolas vecākās grupas spēlētājiem Anžejs Pasečņiks jau iekļāvies Rīgas VEF lielās komandas sastāvā
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Rīt, 28.jūnijā profesionālā basketbola skola “VEF Rīga” ar mērķi apzināt talantīgākos jaunos spēlētājus atver pirmo vasaras treniņnometni. Uz nodarbībām īpaši aicināti 2000.gadā dzimušie gara auguma puiši. Lai popularizētu un palīdzētu attīstīties basketolam arī Latvijas reģionos, VEF skolas nometnes šogad notiks Limbažos, Krāslavā, Saldū un Madonā.

VEF skola, kas 2013./14.gada sezonā iecerējusi piedalīties EYBL sacensībās ar 2000.gadā dzimušu zēnu komandu, vēlas piestāstīt talantīgākos šā vecuma spēlētājus no tām Latvijas komandām, kas pašas nākamgad nepiedalīsies šajās sacensībās. Sezonas laikā Rīgā šiem spēlētājiem iecerēts rīkot arī treniņnometnes, ņemot vērā jaunatnes līgas spēļu kalendāru, lai netraucētu jaunajiem basketbolistiem ikdienā trenēties savas sporta skolas sastāvā un startēt sacensībās.

Treneris Guntars Jonāns par pirmo nometni Limbažos: “Nometnē piedalīsies 11 spēlētāji no Cēsīm, Limbažiem, Kuldīgas, Bauskas, Gulbenes un Rīgas. Mūsu mērķis ir pārbaudīt spēlētāju fizisko un tehnisko sagatavotību un novērtēt viņu prasmes dažādās spēļu situācijās. Nometnē spēlētājiem būs iespēja salīdzināt savu līmeni ar citu spēlētāju sagatavotību un saprast savas vājās un stiprās puses, lai, tās pilnveidojot, ar laiku kļūtu par labākiem basketbolistiem.”

Katra VEF skolas nometne ilgs trīs dienas, tajās profesionāli VEF skolas treneri Guntars Jonāns un fiziskās sagatavotības trenere Līga Kļaviņa klātienē novērtēs jauno talantu potenciālu un spēju iekļauties VEF skolas un pēc tam nākotnē, iespējams, arī “VEF Rīga” komandās.

VEF skolas nometņu grafiks:

28.-30.06. Limbažos
11.-13.07. Krāslavā
1.-3.08. Saldū
15.-17.08. Madonā

Nometnes izmaksas (sporta zāles īre un dalībnieku izmitināšana) sedz VEF skola, ēdināšanas izdevumus apmaksā nometnes dalībnieki.

Papildus informācija par VEF skolas nometnēm, ēdināšanas izmaksām u.tml. – Pauls Sondors 26331990

Profesionālā basketbola skola “VEF Rīga” ir dibināta 2012.gada pavasarī. Tās mērķis - nevis masveidība, bet augstam līmenim atbilstoša spēlētāju atlase un audzināšana. Skolas dibinātāji ir basketbola klubs ”VEF Rīga”, uzņēmējs Armands Garkāns, basketbolists Kristaps Janičenoks un treneris Nikolajs Mazurs.

2012./13. gada sezonā VEF skola piedalījās EYBL trīs vecuma grupās, junioru ieskaitē izcīnot otro vietu, citās grupās sasniedzot superfinālu. LJBL turnīros vecākās grupas U-19 komandai izdevās triumfēt čempionātā, U-17 komanda izcīnīja LJBL sudrabu.

Informāciju sagatavoja:
Pauls Sondors