Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Konektikuta un Batlera kā pirmās uz "Final Four"

Konektikuta un Batlera kā pirmās uz "Final Four"
Foto: AP

Sestdien divās ASV pilsētās Ņūorleānā un Anaheimā sākās NCAA 1/4 fināla spēles. Pirmajā no tām Batleras basketbolisti pārsteidza Floridu (74:71), bet otrā spēlē Konektikuta arī spēles izskaņā pārspēja Arizonu (65:63).

Batlera uz "Final Four" otro gadu pēc kārtas

Pirmā spēle sestdien notika Ņūorleānā, kur savā starpā tikās Floridas un Batleras komandu basketbolisti. Par favorītiem pirms spēles uzskatītā Florida otrā puslaika vidū uz brīdi bija sasniegusi 11 punktu pārsvaru (51:40), bet trīs minūtes līdz pamatlaika beigām rezultāts bija jau neizšķirts (57:57). Uzvarētājs netika noteikts arī pamatlaikā un nācās doties pagarinājumā, kur pārāka bija Batlera - 74:71.

Lielisks bija uzvarētāju saspēles vadītājs Šelvins Maks, kuram 27 punkti un četras rezultatīvas piespēles. Floridas rindās 25 punkti Vernonam Maklinam. Batlerai šis būs jau otrais "Final Four" pēc kārtas un tas komandai, kas nepārstāv kādu no sešām lielajām konferencēm, pēdējo reizi izdevās pirms 20 gadiem (1991. gadā to paveica UNLV).

Konektikutas "Huskies" aprok Arizonas "Wildcats"

Otrajā 1/4 finālā, kas notika Anaheimā, tikās Arizonas un Konektikutas basketbolisti. Abas komandas pēdējā laikā bija diezgan karstas, jo Arizona tikko kā bija izslēgusi Djūku, bet Konektikuta ar Kembu Volkeru visu izslēgšanas spēļu laika bijusi neapturama (ieskaitot savas konferences "play-off", Konektikutai ir deviņas uzvaras 19 dienu laikā). Spēles gaitā neviena no komandām neatrāvās vairāk par astoņiem vai deviņiem punktiem, tāpēc uzvarētājs kļuva zināms izskaņā. Nedaudz vairāk kā minūti līdz pamatlaika beigām Džameils Horns arizoniešu labā realizēja trīspunktnieku, pietuvojoties Konektikutai līdz diviem punktiem (63:65), uz ko pretinieki nespēja rezultatīvi atbildēt. Arizonai pusminūti līdz beigām bija divas iespējas uzvarēt, taču abu trīspunktnieki lidoja garām un noslēgumā panākumu guva Konektikutas "Huskies" - 65:63. Visu spēli laukumā bija "Huskies" aizsargu pāris Kemba Volkers un Džeremijs Lembs, kuriem attiecīgi 20 un 19 punkti, bet Arizonas "Wildcats" labā 20 punkti Derikam Viljamsam. "Huskies" uz "Final Four" dosies ceturto reizi - pirms tam tas pats sasniegts tika 1999., 2004. un 2009. gadā.

Šovakar notiks atlikušās divas 1/4 finālu spēles - Kanzasa pret Virginia Commonwealth (sākums pulksten 21:20 pēc Latvijas laika), kā arī Kentakī pret Ziemeļkarolīnu, kas sāksies dažas minūtes pēc divpadsmitiem vakarā. Savukārt "Final Four" sāksies nākamsestdien Hjūstonā.

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-27 14:41, pirms 14 gadiem
UConn'ai laba iespēja atkārtot 2004. gadā sasniegto uzvarot gan vīriešu, gan sieviešu NCAA basketbola turnīrā.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-27 14:50, pirms 14 gadiem
Lūk ko nozīmē final four pieredze,pēc ne pārāk sekmīgas sezonas tgd Butler komanda slēdz vienus pēc otriem ārā.

     [+] [-]

, 2011-03-27 19:44, pirms 14 gadiem
Skatījos Butler spēli un galīgi nenožēloju, ka paliku skatīties līdz beigām. Pagarinājumā, ka komandas apmainījās ar trojkām vo tur bija jābūt iekšām, lai mestu tādus metienu tik svarīgā brīdī. Cerams Butler izcels, jo pagāšgad bija jau pelnījuši

     [+] [-]

, 2011-03-27 19:46, pirms 14 gadiem
Par UCONN un Arizonas spēli runājot, varēja redzēt, ko komandi dod Viljams