Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"ALBA" paraksta līgumu ar Adeleki

"ALBA" paraksta līgumu ar Adeleki
Kenijs Adeleke spēlē pret Baronu
Foto: bulgarianbasket.com

Vācijas basketbola klubs Berlīnes "ALBA" parakstījis līgumu līdz sezonas beigām ar nigēriešu centru Keniju Adeleki, kurš aizvietos savainoto centru Patriku Femerlingu (izlaidīs visu Eirolīgas Top16 kārtu).

"Šajā sezonas daļā labu papildinājumu sastāvam atrast ir grūti, īpaši centra spēlētāja pozīcijās, kur izvēles iespējas ir mazas. Femerlinga savainojuma dēļ izpētījām un iepazināmies ar piedāvājumu un esam pārliecināti, ka Kenijs Adeleke ir labākais pieejamais spēlētājs mūsu komandai. Ceru, ka komandā viņš iejutīsies ātri, jo spēļu grafiks būs ļoti spraigs," tā pēc līguma parakstīšanas ar Adeleki sacīja Berlīnes kluba galvenais treneris Luka Pavičevičs.

Šo sezonu Adeleke sāka Bulgārijas klubā Sofijas "Lukoil Academic", kura sastāvā ULEB Eiropas kausa spēlē tikās ar Latvijas klubu "Barons/LMT'. Trijās Eiropas kausa spēlēs Adeleke izcēlās ar vidēji 13,3 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, bet vietējā čempionātā 13 spēlēs viņam vidēji 15,2 punkti un 12,7 atlēkušās bumbas. Amerikāņu centrs ar nigēriešu izcelsmi pēc Hārtfordas universitātes beigšanas 2006. gadā devās uz Izraēlu, bet pēc tam spēlējis arī Turcijā. Visticamāk Adeleke "ALBA" sastāvā vēl nedebitēs ceturtdienas Eirolīgas spēlē pret Telavivas "Maccabi", bet pirmā spēle jaunās komandas sastāvā varētu būt svētdien, kad būs Vācijas čempionāta mačs.

Izmantotie resursi:
euroleague.net