Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NCAA Marta trakumā klāt 1/8 fināla spēles

NCAA Marta trakumā klāt 1/8 fināla spēles
Sandjego Štata līderis Kauijs Lenards demonstrē savu atlētismu trešās kārtas spēlē
Foto: AFP

Apgriezienus uzņemt turpina izšķirošie notikumi basketbola laukumos pāri okeānam, kur pašreiz notieku koledžu basketbola izšķirošās spēles, kas pazīstamās kā NCAA March Madness jeb Marta trakums. Jau šonakt astotdaļfināla jeb "Sweet 16" kārtas spēles.

Īsumā par pirmajām trīs kārtām

Šogad salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem NCAA izslēgšanas spēlēs startēja nedaudz lielāks komandu skaits (68). Pirmajā kārtā piedalījās astoņas komandas, izspēlējot "First Four" mačus. Šo pāru četru uzvarētāji iekļuva otrajā kārtā, pievienojoties pārējām 60 komandām un īstās izslēgšanas spēles varēja sākties. Otrajā kārtā neiztika bez pārsteigumiem, kad panākumus guva komandas, kas izsētas ar zemākiem numuriem. Trešās kārtas spēlēs notika pagaidām lielākie pārsteigumi, jo neveiksmi piedzīvoja viena no četrām komandām, kas savā reģionā izlikta ar pirmo numuru - Pitsburga piekāpās Batlerai. Tāpat negaidītu zaudējumu piedzīvoja savā reģionā ar otro numuru izliktā Notrdeima, kas piekāpās desmitajam numuram Floridas Štatam.

Interesanti, ka tālāk Floridas Štata universitātes komandai jātiekas ar citu pārsteiguma autoru - Virginia Commonwealth jeb vienkārši VCU, kas, esot izlikta ar 11. numuru, pirmajās kārtās izsita Džordžtaunu (#6) un Perdjū (#3). Floridas Štata un VCU duelis ietilpst zem dienvidrietumu zara, kas iegājis vēsturē ar to, ka tajā būs trīs komandas, kas pirms NCAA izslēgšanas spēļu sākuma tika izliktas ar divciparu skaitli. Trešā komanda ir ar 12. numuru izliktā Ričmonda, kas spēkosies ar Kanzasu. Austrumu reģionā astotdaļfinālos spēkosies Ohaio Štats un Kentukī, kā arī Marketas un Ziemeļkarolīnas universitātes. Savukārt rietumos ļoti interesants duelis starp Djūku un Arizona, kā arī Konektikutu un Sandjego Štatu. Noslēdzošais dienvidaustrumu reģions piedāvās astotdaļfināli spēles starp Batleru un Viskonsinu, kā arī Brigham Young (BYU) un Floridu.

Kas spēles šonakt un kam pievērst uzmanību?

Šonakt gaidāmas četras spēles - vispirms laukumā dosies Konektikutas un Sandjego Štata basketbolisti (sākums pulksten 1:15 pēc Latvijas laika). Abās komandās ir pa spēlētājiem, kam nākotnē tiek prognozēta vieta NBA, bet noteikti visspilgtākā zvaigzne ir Konektikutas līderis Kemba Volkers, kuram tiks pievērsta vislielākā uzmanība. Nedaudz vēlāk laukumā (plkst. 1:27) dosies BYU un Floridas universitātes. BYU sastāvā neapturams šosezon ir Džimers Fredete, kurš ir viens no favorītiem uz NCAA gada labākā spēlētāja balvu. Savukārt floridiešiem ar galveno treneri Billiju Donovanu ir plāns kā apturēt Fredetu un gūt virsroku šajā duelī.

Trešā spēle (sākums 3:45) būs starp Arizonu un Djūku. Trešajā kārtā Djūkas basketbolisti piedzīvoja izbīli pret Mičiganas universitāti, taču galotnē tomēr uzvarēja un sagādāja galvenajam trenerim Maikam Kžiževskim 900. uzvaru NCAA. Djūka būs favorīti arī šonakt, bet pirms spēles tiek norādīts, ka Arizonas "Wildcats" sastāvs ar Deriku Viljamsu priekšgalā ir piemērots spēlēšanai pret "Blue Devils" un uzvarētājs nav tik viegli prognozējams. Noslēdzošā ceturtā spēle (sāksies 3:57) būs starp Batleru un Viskonsinu. Vēl pagājušosezon NCAA Marta trakumā ar Viskonsinu atradās tagadējais Rīgas VEF saspēles vadītājs Trevons Hjūzs, bet tagad viņa vietu veiksmīgi pārņēmis Džordans Teilors. Atlikušās četras 1/8 finālu spēles notiks piektdien.

Basketbola līdzjutējiem Latvijā spēles tiešraidē būs iespējams skatīties ESPN America kanālā. Interesanti, ka ņemot vērā lielo interesi par šīsnakts koledžu basketbola spēlēm, līmeni augstāk NBA būs tikai divas spēles.

1/8 finālu pāri

izliktais komandu numurs un spēledatums
(3) Connecticut vs. (2) San Diego State24.03.
(3) Brigham Young vs. (2) Florida24.03.
(5) Arizona vs. (1) Duke24.03.
(8) Butler vs. (4) Wisconsin24.03.
(11) Marquette vs. (2) North Carolina25.03.
(12) Richmond vs. (1) Kansas25.03.
(4) Kentucky vs. (1) Ohio State25.03.
(11) Virginia Commonwealth vs. (10) Florida State25.03.

     [+] [-]

, 2011-03-24 22:50, pirms 14 gadiem
Par Brigham Young!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 23:24, pirms 14 gadiem
Par Blue Devils!

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 23:24, pirms 14 gadiem
Bilde iespaidīga

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 23:48, pirms 14 gadiem
Es ar par BYU un Fredeti! Ne velti daudzi no NBA, tai skaitā Durants atzinuši viņu par labāko punktu guvēju pasaulē

     [+] [-]

, 2011-03-25 09:30, pirms 14 gadiem
Studentu basis izskatās iespaidīgs un interesants!

     [+] [-]

, 2011-03-25 12:09, pirms 14 gadiem
Kentucky is here to win! Par UK, viennozīmīgi!