Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" publisko apvienošanās plānu

Jānis Celmiņš

"VEF Rīga" publisko apvienošanās plānu
Edgars Jeromanovs, VEF Rīga kapteinis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Basketbola kuba "VEF Rīga" valde izstrādājusi konsolidācijas ar basketbola klubu "ASK Rīga" sarunu ceļvedi - apspriežamo jautājumu rāmi, atbildes uz kuriem veidos skaidru apvienošanās redzējumu. Tas nosūtīts "ASK Rīga" kluba valdei, kā arī publiskots "VEF Rīga" mājas lapā internetā.

„VEF" ir definējis septiņus soļus, katram no tiem paredzot arī vēlamos to izpildes termiņus.

1. Nepieciešams izstrādāt redzējumu par konsolidētā kluba ideālo modeli. Termiņš – 6. aprīlis.

2. Klubu budžetu publiskošana ar mērķi iepazīt vienam otra reālo finansiālo situāciju . Termiņš – 27. aprīlis.

3. Nosacījumi Nacionālo Bruņoto spēku līdzdalības, tajā skaitā finansiālas atjaunošanai „ASK Rīga". Uzskatām, ka līdzvērtīga finansiālajam ieguldījumam ir patriotiskās audzināšanas nozīme un tās popularizēšana īpaši jauniešu auditorijā. Termiņš – 11. maijs.

4. Nosacījumi Rīgas domes līdzdalības, tajā skaitā finansiālas atjaunošanai „ASK Rīga". Pašvaldības atbalsts un ieguldījums jaunatnes profesionālajā sportā ir būtisks priekšnoteikums tā stabilai un sekmīgai attīstībai. Termiņš – 11. maijs.

5. Pārvaldes struktūra. Ir jāizstrādā apvienotā kluba pārvaldes struktūras modelis un reorganizācijas rīcības plāns. Termiņš – 15. jūnijs.

6. Treneru kolektīvs - tādu ekspertu kopums, kuri spēj īstenot stratēģiskajā koncepcijā definēto mērķi (konkrētu uzvārdu piedāvājums). Termiņš - 29. jūnijs.

7. Kluba nosaukums. Tā noteikšanā, mūsuprāt, jāņem vērā vairāki kritēriji, no kuriem visi ir līdzvērtīgi un nav minēti to svarīguma secībā. Tas ir gan kluba sponsoru viedoklis, reālais to iespējamais finansiālais ieguldījums - katra kluba spēja piesaistīt sponsorus, nākamās sezonas budžeta projekti abām komandām; gan sportiskais rezultāts - vieta 2008./2009.gada Latvijas Basketbola līgas pirmās divīzijas čempionātā; kā arī sabiedrības viedoklis. Lai to apzinātu, jāveic plaša socioloģiskās sabiedriskās domas aptauja. Termiņš - 15. jūlijs.

Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa
BK "VEF Rīga" direktore

1 2 37 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2009-02-23 12:23, pirms 15 gadiem
2. Klubu budžetu publiskošana ar mērķi iepazīt vienam otra reālo finansiālo situāciju . Termiņš – 27. aprīlis.

Tas varētu būt interesanti!

 +17 [+] [-]

, 2009-02-23 12:34, pirms 15 gadiem
No domes naudu nedabūt, tas vairāk kā skaidrs...

  +7 [+] [-]

, 2009-02-23 12:35, pirms 15 gadiem
YX rakstīja: 2. Klubu budžetu publiskošana ar mērķi iepazīt vienam otra reālo finansiālo situāciju . Termiņš – 27. aprīlis.

Tas varētu būt interesanti!
Intervijās gan šķiet, ka V.Valteram jau sen par ASK budžetu ir viss skaidrs.

Interesanti, vai VEF pusei ar būs savi plāni par apvienošanos, vai visu gaida no ASK puses.

     [+] [-]

, 2009-02-23 12:36, pirms 15 gadiem
nedomaaju ka riigad dome saaks atbalstiit basketbolu shajaa situaaciijaa. Domaaju hokejam, RD, varbuut kaut ko iedos, bet basketbols shogad var necereet. Arii aizsardziibas ministriija savu jau ir pateikusi, un njemot veeraa, ka IKP kritums ir straujaaks nekaa paredzeets, arii aizsardziibas ministriijai ar apriili naaksies veel cieshaak savilkt jostu, lai sekmiigi funkfioneetu. Doma jau ir laba, bet tagad nav iistais laiks.

  -4 [+] [-]

, 2009-02-23 12:37, pirms 15 gadiem
tas nav vajadzigs!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-02-23 12:45, pirms 15 gadiem
AlterB rakstīja: Interesanti, vai VEF pusei ar būs savi plāni par apvienošanos, vai visu gaida no ASK puses.
izlasi virsrakstu!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 12:46, pirms 15 gadiem
nu beidzot visiem ir skaidrs Jaunupa&Valtera plāns! Nebija jau nekāds noslēpums- caur ASK tikt pie aizsardz. min. un Domes naudas, jo skaidrs, ka 4 klubi Rīgā krīzes laikos līmenī nez vai varēs spēlēt, ņmeot vērā informāciju, ka SEB pieprasa izveidot vienotu līgu ar 10 komandām, kuras spēlētu TIKAI BBL nepiedaloties vietējos čempionātos, tai pat laikā likvidējot 2 divīziju, jeb izaicinājuma kausu. Pie šādiem apstākļiem VEFam ar ambiciozo VAlteru nekas cits neatliks, kā nākamajā sezonā spēlēt ar Saldu, Liepāju, Līvāniem utt. , un to nu 32kg pieļaut nevar! Protams, ka Barons viņu "pasūtīja", Vaalmiera, Ventspils ir paši par sevi, kas atlika? ASK! Jautājums tikai, kāda jēga ASK no šīs apvienošanās? Sadarbība ar Aizs. min. jau tāpat ir, Dome- tāpat., ko jaunu var dot Valters???
Te būs tikai un vienīgi lobiju jautājums. Pavērosim, cik spēcīgs ir Jaunais laiks rīgas domē un valdībā.. būs interesanti!

     [+] [-]

, 2009-02-23 12:51, pirms 15 gadiem
ASK parādi: kas tos nokārtos? Caur nosaukuma maiņu atmetīs?

  +3 [+] [-]

, 2009-02-23 12:58, pirms 15 gadiem
76 rakstīja: ASK parādi: kas tos nokārtos? Caur nosaukuma maiņu atmetīs?
vispirms nodibinaasies taada organizācija ask/vef, kura labestiigaa daavinaajumaa sanjems pretii ask riga vietu LBL. Tad peekšņi shis ask riga nolikvideesies, speeleetaaji aizies uz ask/vef a paraadi paliks gaisaa karaajoties.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 13:00, pirms 15 gadiem
Spararats rakstīja: nedomaaju ka riigad dome saaks atbalstiit basketbolu shajaa situaaciijaa. Domaaju hokejam, RD, varbuut kaut ko iedos, bet basketbols shogad var necereet. Arii aizsardziibas ministriija savu jau ir pateikusi, un njemot veeraa, ka IKP kritums ir straujaaks nekaa paredzeets, arii aizsardziibas ministriijai ar apriili naaksies veel cieshaak savilkt jostu, lai sekmiigi funkfioneetu. Doma jau ir laba, bet tagad nav iistais laiks.
protams, aizsardzības ministrija savu nostāju ir parādījusi. kā, piemēram, vakardienas "Nekā personīga" varēja redzēt - labāk algot visādus mistiskus ārštata padomniekus, kuriem apmaksā biroju, apdrošināšanu un telefonu. Varu derēt ka ir vesels bars ar šitādiem tirliņiem, kuriem kaut kā ir jāpiķo. Protams, ka citām lietām naudas galīgi nepietiks.

  +3 [+] [-]

, 2009-02-23 13:05, pirms 15 gadiem
Spararats rakstīja: vispirms nodibinaasies taada organizācija ask/vef, kura labestiigaa daavinaajumaa sanjems pretii ask riga vietu LBL. Tad peekšņi shis ask riga nolikvideesies, speeleetaaji aizies uz ask/vef a paraadi paliks gaisaa karaajoties.
nu taa gan nebuus

  +2 [+] [-]

, 2009-02-23 13:23, pirms 15 gadiem
biznesā ir tik daudz iespēju, kā nemaksāt saistības, kāpēc lai sporta klubs būtu ar ko sliktāks? Labi, ja spēlētājiem kādu daļu nomaksās, un viņiem nevilksies pakaļ VID atgādinājumi par nodokļu nenomaksu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 14:26, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: 0.punkts VEF jau tagad atdod 3-4 spēlētājus uz ASK (nu piemēram Aleksejevu, Gulbi, Jeromanovu, Koļesņikovu).

Vot tad varēs tālāk tunāt!
7. punkts skaidri paraada, ka tas nenotiks.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 14:42, pirms 15 gadiem
Pagaidām ir tikai VEF iniciatīva!

  +4 [+] [-]

, 2009-02-23 14:44, pirms 15 gadiem
piedodiet, bet teikšu kā ir, doma jau nemaz nav tik slikta, bet pagaidām izskatās, ka to grib tikai Vef. No ASK puses vispār nekāda dižā reakcija nav, izskatās, ka tas viss ir tikai Vefam vajadzīgs... Ja ASK to tik tiešām gribētu, tad jau sen būtu kkas teikts, a te pateica, ka nākamajā sēdē izskatīs piedāvajumu un viss. Pie tam ASK tikko kā paziņoja, ka piesaistīs krietni vairāk spēlētājus un trenerus no ASK/Junioriem, kas liecina, ka ASK vairāk savā klubā centīsies iesaistīt tieši jaunos spēlētājus un to attīstīšana var notikt ilgtermiņā nevis uzreiz. Nezinu, bet pagaidām man liekas, ka tā apvienošana vismaz pagaidām nenotiks. Bet neskriesim notikumiem pa priekšu, tgd jāsagaida atbilde no ASK puses un tad jau manīs kā un kas būs.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 15:15, pirms 15 gadiem
šodien sporta skolotājs pateica tā
skolāns- jūs skaitīt vispār mākat?
skolotājs- es skaitu eleganti kā Valters valdis Ask latus
biš ierēcu ;D

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 15:43, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: 0.punkts VEF jau tagad atdod 3-4 spēlētājus uz ASK (nu piemēram Aleksejevu, Gulbi, Jeromanovu, Koļesņikovu).

Vot tad varēs tālāk tunāt!
slimi murgi no tavas puses...
1. VV neatdotu viņus
2. viņi jau arī nespēlēs par maizi un ūdeni...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-23 16:12, pirms 15 gadiem
Calvin rakstīja: nu beidzot visiem ir skaidrs Jaunupa&Valtera plāns! Nebija jau nekāds noslēpums- caur ASK tikt pie aizsardz. min. un Domes naudas, jo skaidrs, ka 4 klubi Rīgā krīzes laikos līmenī nez vai varēs spēlēt, ņmeot vērā informāciju, ka SEB pieprasa izveidot vienotu līgu ar 10 komandām, kuras spēlētu TIKAI BBL nepiedaloties vietējos čempionātos, tai pat laikā likvidējot 2 divīziju, jeb izaicinājuma kausu. Pie šādiem apstākļiem VEFam ar ambiciozo VAlteru nekas cits neatliks, kā nākamajā sezonā spēlēt ar Saldu, Liepāju, Līvāniem utt. , un to nu 32kg pieļaut nevar! Protams, ka Barons viņu "pasūtīja", Vaalmiera, Ventspils ir paši par sevi, kas atlika? ASK! Jautājums tikai, kāda jēga ASK no šīs apvienošanās? Sadarbība ar Aizs. min. jau tāpat ir, Dome- tāpat., ko jaunu var dot Valters???
Te būs tikai un vienīgi lobiju jautājums. Pavērosim, cik spēcīgs ir Jaunais laiks rīgas domē un valdībā.. būs interesanti!
kur tu biji pedejos 2 meeneshus??? kapec tad ask ir problemas? dome un aizsardziba sministrija nedod nekaadu naudu! kadu naudu var gribet W ?

kur tu dzirdeji ka bbl prasa lai speletu sheit ka pamaturnira ar 10 komanadam? zheel ka nav kadas 12. un 2. divizija ar laba lieta bija.

man izskatas ka vefs met glabshanas rinkji ask. W jau ne vienu vien reizi teicis ka ask uz bankrota sliekshnja un atrada laiku kad var pievaakt visu ask sev par labu. taka ka vef pienjem pie sevim ask un formaali dziivo ta izbeidzot savas mociibas
ko iegust vef :
1) fanus, ar kuriem var iegūt arī vairāk sponsoru nākotnē un ja buus fani tad vare sari arena speles riikot.
2) vietu bbl , kas nav mazsvariigi un iespejam ari kadu no eiropas turniriem, lai gan tapat ari pats vefs celja ziimi uz tiem var izcinit!
3) labus spēlētajus(ja ask bankrotetu tpat iespejams ka vefam vaidzigi dazhi nonaktu vefaa)

ASK :
1) formaali izglaabajs no bankrota un turpina dziivot uz liidzekljiem ko par abiem sagrabina.
2) izbeidz savas mociibas un nepiedziivo kaunpilnu bankrotu

izskatas ka luudzeja loma nonaak ask un vefam peec logikas butu jauzliek tupele virsu ask. vef - jaabut noteicejam! taka par kkadiem tur baigajiem ask noteikumiem kuru peec fanu praata butu jaizvirsa no ask puses ir jaizmirst un jaacer ka vismaz formali turpina seksistet

     [+] [-]

, 2009-02-23 16:19, pirms 15 gadiem
un izskatas ka ask viriem ka sieprieksh bija pie noteikshans nebus teiskhanas, jo jau tgd ask gatavojas atlaizhot labu chupinju cilveeku ( ko vinji tur isti atlaida?)!

jace rka tiesham ask nosaukums bus tikai formali, jo piedzivot to ka atkal shai komanda speles 6 legionari kka negribas :/ un ceru ka tas ari nenotiks un pirmaa lieta kas signalize kata nenotiks un papriekshu ies vef filosofija ir tas ka ask jau atlaidushi tos cilveekus kas bij aizravushies ar nigeru verveeshanu

tapat ja jau te to taa publiski visu runa domajums ka viss jau ir sarunats un notiks, savadak te taadu pokazuhu netaisiitu, taka bus apvienoshans- vnk latvija savadak nenotiek

     [+] [-]

, 2009-02-23 16:22, pirms 15 gadiem
Calvin rakstīja: nu beidzot visiem ir skaidrs Jaunupa&Valtera plāns! Nebija jau nekāds noslēpums- caur ASK tikt pie aizsardz. min. un Domes naudas, jo skaidrs, ka 4 klubi Rīgā krīzes laikos līmenī nez vai varēs spēlēt, ņmeot vērā informāciju, ka SEB pieprasa izveidot vienotu līgu ar 10 komandām, kuras spēlētu TIKAI BBL nepiedaloties vietējos čempionātos, tai pat laikā likvidējot 2 divīziju, jeb izaicinājuma kausu. Pie šādiem apstākļiem VEFam ar ambiciozo VAlteru nekas cits neatliks, kā nākamajā sezonā spēlēt ar Saldu, Liepāju, Līvāniem utt. , un to nu 32kg pieļaut nevar! Protams, ka Barons viņu "pasūtīja", Vaalmiera, Ventspils ir paši par sevi, kas atlika? ASK! Jautājums tikai, kāda jēga ASK no šīs apvienošanās? Sadarbība ar Aizs. min. jau tāpat ir, Dome- tāpat., ko jaunu var dot Valters???
Te būs tikai un vienīgi lobiju jautājums. Pavērosim, cik spēcīgs ir Jaunais laiks rīgas domē un valdībā.. būs interesanti!
Nu šobrīd jau jaunajai valdībai dala amatus, domāju, ka Jaunais laiks noteikti gribēs Aizsardzības ministriju, lai varētu turienes naudu atkal pumpēt ASK un pēc tam savās kabatās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-23 16:26, pirms 15 gadiem
Namejs latgaļu karotājs rakstīja: kur tu biji pedejos 2 meeneshus??? kapec tad ask ir problemas? dome un aizsardziba sministrija nedod nekaadu naudu! kadu naudu var gribet W ?
Kur tu biji pēdējās nedēļas? Šobrīd tiek veidota jauna valdība un ja Jaunais Laiks savāc sev Aizsardzības ministriju, tad nauda no turienes uzreiz atkal tiks pumpēta ASK ka maz neliksies. Nedomāju ka īs ir tā vienkārši sakritis tieši ar valdības maiņu un JL iespēju atgūt AM un arī ASK

     [+] [-]

, 2009-02-23 16:34, pirms 15 gadiem
Lai jau publisko... tā teikt , cāļus skaitīsim rudenī. Šie visi ir tukši vārdi un runas, gaidu reālo darbību.

     [+] [-]

, 2009-02-23 16:54, pirms 15 gadiem
ceru, ka apvienošanās plāns izgāzīsies!

     [+] [-]

, 2009-02-23 18:53, pirms 15 gadiem
phils rakstīja: protams, aizsardzības ministrija savu nostāju ir parādījusi. kā, piemēram, vakardienas "Nekā personīga" varēja redzēt - labāk algot visādus mistiskus ārštata padomniekus, kuriem apmaksā biroju, apdrošināšanu un telefonu. Varu derēt ka ir vesels bars ar šitādiem tirliņiem, kuriem kaut kā ir jāpiķo. Protams, ka citām lietām naudas galīgi nepietiks.
vairāk ticēt tādam raidījumam...

  -2 [+] [-]

, 2009-02-23 19:16, pirms 15 gadiem
Marty82 rakstīja: Kur tu biji pēdējās nedēļas? Šobrīd tiek veidota jauna valdība un ja Jaunais Laiks savāc sev Aizsardzības ministriju, tad nauda no turienes uzreiz atkal tiks pumpēta ASK ka maz neliksies. Nedomāju ka īs ir tā vienkārši sakritis tieši ar valdības maiņu un JL iespēju atgūt AM un arī ASK
jloti pratigs gajiens PUMPEET NAUDU TAA KA NEMAZ NELIEKAS ieksh ask shajos apstaakljos es gribu redzet to lohu kursh shito infu vispar palaidis naudu nav kur likt kad cilveekus valja laizh, dream on ! vips no valsts finanseejuma vieteja diikja zivis nav kopiebarots, ies peectam ar gailishiem meerities pret kkadiem vietejiem kurus finasnee ar tiepat vietejie uznjeemeji! saprastu boblsejistyus, vieglatleetus vai kautvai tos apt bmxerus un dakaristus pabaslitiitu, sheit barot vietejo diikji, idiotisms un tada ari nebus! pats personigi uzrakstiishu Zatleram veestuli aks pa suudiem ja taa bus! vai ari monetarajm fondam, patiet ka viss akal kartiba, varam neegjerus no valsts budzheta turet

     [+] [-]

, 2009-02-23 19:30, pirms 15 gadiem
pa diviem vieglāk nekā vienam pašam...

     [+] [-]

, 2009-02-23 21:18, pirms 15 gadiem
Vismaz nevilks neko garumā.

  -4 [+] [-]

, 2009-02-23 21:40, pirms 15 gadiem
Cerams ka plans izgazisies un cka nobankrotes

     [+] [-]

, 2009-02-23 22:40, pirms 15 gadiem
Tjipa-abs rakstīja: Cerams ka plans izgazisies un cka nobankrotes
tu vispār izklausies pēc kautkāda imigranta, tač nāc pie prāta cieni katru LATVIJAS komandu.

  -2 [+] [-]

, 2009-02-23 23:04, pirms 15 gadiem
es dzirdeju ka viss jau gatavs! tas tikai formalitates un smuks tetritis prieksh mums, lai jau izskatas civilizeeti mums ieksh lv taa notiek, visu jau pirms tam saruna, briinums ka veel tadi speleshanos sarikoja! ejam uz priekshu

  +1 [+] [-]

, 2009-02-23 23:06, pirms 15 gadiem
Tjipa-abs rakstīja: Cerams ka plans izgazisies un cka nobankrotes
tieshi tamdelj ari riko shito apvienoshanos, lai nav ar kaunu jabankrote vismaz formali ask dziivos, arii labi un vefam fani--->kur fani tur nakotne sponcori + speletaji
1 2 37 komentāri