Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Blūmam "būt vai nebūt" spēle Eirolīgā

Blūmam "būt vai nebūt" spēle Eirolīgā
Jānis Blūms
Foto: acb.com

Šovakar viena no sezonas svarīgākajām spēlēm būs Latvijas basketbolistam Jānim Blūmam un viņa "Bilbao Basket", kas izšķirošajā cīņā par iekļūšanu ULEB Eirolīgas nākamajā kārtā savā laukumā uzņems citu Spānijas klubu Vitorijas "Caja Laboral". Spēles sākums pl. 21:00 pēc Latvijas laika.

Bilbao der tikai uzvara, "Caja Laboral" pieļaujams arī zaudējums

Eirolīgā pienākusi regulārās sezonas pēdējā spēļu dienā, kurā tiks noskaidrotas vēl trīs pagaidām nezināmās komandas, kas sezonu turpinās Top16 kārtā. Viens no pretendentiem uz vietu Top16 ir Spānijas klubs "Bilbao Basket", kam nepieciešama uzvara šodienas spēlē, lai pagarinātu savu debijas sezonu Eirolīgā arī pēc gadu mijas. Ja Bilbao uzvarēs, tad ar piecām uzvarām desmit spēlēs Blūma klubs automātiski iekļūs nākamajā kārtā. Savukārt vietu, ar kādu tas izkļūs no grupas, Bilbao noskaidros vienīgi pēc tā, kā noslēgsies citas spēles. Panākuma gadījumā Bilbao no grupas izietu tik augstu kā otri, bet tikpat labi arī kā ceturtie. Ja panākumu gūs "Caja Laboral", tad tas pie atsevišķiem rezultātu iznākumiem finišētu grupā pat kā pirmais. Tiesa, Vitorijas vienībai no grupas iespējas izkļūt arī, piekāpjoties Bilbao un paliekot ar savām pašreiz gūtajām piecām uzvarām deviņās spēlēs.

Bilbao komandas galvenais treneris Fotis Katsikaris pirms spēles norāda, ka sagaida līdzīgu cīņu, kurā būs jāspēlē pacietīgi. Katsikaris uzskata, ka spēles likteni var izšķirt atsevišķi elementi kā soda metieni, atlēkušās bumbas, kļūdas. Līdzīgās domās bija arī Vitorijas komandas galvenais treneris Duško Ivanovičs, kurš uzsvēris grupas līdzīgo spēku samēru.

Pagājušajā nedēļas nogalē "Caja Laboral" savā laukumā apspēlēja Barselonu (71:60), sagādājot šim superklubam tikai otro zaudējumu Spānijas ACB līgā. Ivkovičs domā, ka jānospēlē tikpat intensīvi, kā pret Barselonu, lai cerētu uz panākumu. Tikmēr Bilbao komandai pagājušajā nedēļas nogalē nebija spēle ACB līgā, jo paredzētais mačs pret "CAI Zaragoza" tika pārcelts mēnesi vēlāk. Visticamāk, ka tas darīts, lai pēc iespējas labāk sagatavotos spēlei pret "Caja Laboral". Iepriekšējā spēlē Bilbao parādīja ļoti atzīstamu sniegumu un izbraukumā Turcijā pārspēja Stambulas "Fenerbahce" (80:70), tādējādi saglabājot izredzes uz iekļūšanu Top16.

Blūms: "Iekļūšana Top16 būtu nākamais solis karjerā"

Nozīmīgu lomu Bilbao komandas sastāvā spēlē Jānis Blūms, kurš 29 gadu vecumā aizvada savu debijas sezonu Eirolīgā. Sezonas sākums Jānim neizdevās pārāk veiksmīgs, jo problēmas radīja savainojums, bet pēdējā laikā Blūma sniegums uzlabojies un viņš ir viens no atslēgas spēlētājiem Bilbao panākumos. "Tas ir bijis lieliski," savu Eirolīgas pieredzi raksturo Blūms, norādot: "Katru gadu esmu pamazām gājis uz priekšu un Top16 būtu nākamais solis." Spēles nozīme būs milzīga, jo tā ietekmēs visu sezonu, uzskata Blūms: "Jau pagājušās sezonas beigu sasniegumi bija ļoti svarīgi, bet iekļūšana Top16 būtu kas milzīgs. Jebkurā gadījumā - tā būs liela spēle."

Bilbao un "Caja Laboral" pirmā apļa spēlē, kas notika Vitorijā, pārāki bija viesi, gūstot ļoti svarīgu uzvaru ar 89:84. Šoreiz Bilbao spēles savu skatītāju priekšā un lūkos gūt vēl vienu uzvaru pār saviem sīvajiem Basku zemes konkurentiem. Interesanti, ka pēc šīs Eirolīgas spēles abas komandas savā starpā tiksies uzreiz pēc Ziemassvētkiem, 28. decembrī, turpat Bilbao. Svarīgāka gan pašreiz ir šodienas Eirolīgas spēle, kurā Bilbao savu skatītāju priekšā cīnīsies par vietu nākamajā kārtā.

Spēles sākums gaidāms pulksten 21:00 pēc Latvijas laika. Tajā pašā laikā sāksies arī pārējās divas A grupas spēles - Francijā vietējais "SLUC Nancy" tiksies ar Grieķijas klubu "Olympiacos", bet Itālijā "Bennet Cantu" uzņems Stambulas "Fenerbahce". Trīs spēles arī C grupā, kur pēdējā vieta uz nākamo kārtu tiks izspēlēta Serbijā starp Belgradas "Partizan" un Itālijas klubu Milānas "EA7 Armani" (sākums 21:45).

Izmantotie resursi:
Home - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL
Bilbao Basket| Canal del Bilbao Basket en el...
Deia. Noticias de Bizkaia - Noticias de última...
ACB.COM

  +1 [+] [-]

, 2011-12-22 14:36, pirms 13 gadiem
Lai izdodas !

  +1 [+] [-]

, 2011-12-22 14:52, pirms 13 gadiem
Must see speele!

  +2 [+] [-]

, 2011-12-22 21:14, pirms 13 gadiem

     [+] [-]

, 2011-12-22 21:57, pirms 13 gadiem
pagaidām viss ok

     [+] [-]

, 2011-12-22 22:35, pirms 13 gadiem
nu nez nez, bb kautkā nekrīt, bumbas arī nevar savākt, tiesnesi arī tādi, ne tā, noskaņoti

     [+] [-]

, 2011-12-22 22:37, pirms 13 gadiem
andzis rakstīja: nu nez nez, bb kautkā nekrīt, bumbas arī nevar savākt, tiesnesi arī tādi, ne tā, noskaņoti
bet BB ir +5

  +1 [+] [-]

, 2011-12-22 22:44, pirms 13 gadiem
būs būs uzvara

     [+] [-]

, 2011-12-22 22:53, pirms 13 gadiem
IR