Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NBA komandas sākušas taupīt

Nacionālās Basketbola Asociācijas komandām līdz 31.oktobrim būtu vēlams ar 2004.gada drafta pirmās kārtas spēlētājiem pagarināt līgumus, lai nākošajā vasarā nerastos liekas problēmas ar ierobežotajiem brīvajiem aģentiem. To skaitā arī Andris Biedriņš.

Pagaidām tikai trīs 2004.gada pirmajā kārtā draftētie spēlētāji- Devins Heriss (43 miljoni dolāru uz 5 gadiem), Dvaits Hovards (80 miljoni dolāru uz 5 gadiem), Kevins Mārtins (55 miljoni dolāru uz 5 gadiem) - vienojušies ar savām komandām par līguma pagarināšanu. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu pie līgumiem līdz 31.oktobrim tika 15 spēlētāji. Kas par iemeslu komandu šaubām?

Daži mokās ar smagiem savainojumiem, kā Šons Livingstons un Roberts Svifts. Savukārt daļa vienkārši sevi nav pierādījuši, to skaitā Rafaels Araužo (parakstījis līgumu ar Sanktpēterburgas "Spartak"), Lūks Ridnūrs, Pāvels Podkoļzins (Novosibirskas "Lokomativ"), Sebastjens Telfērs, Kriss Hamfrīss, Kirks Snaiders, Dorels Raits. Taču daļa komandu vienkārši nevēlas riskēt ar lielu naudas līdzekļu tērēšanu nākotnes vārdā.

Spilgtākais piemērs ir Čikāgas "Bulls", kura 2004.gada draftā ieguva ļoti talantīgus spēlētājus - trešo numuru Benu Gordonu un septīto numuru Luolu Dengu. Tieši šie spēlētāji vilka komandu pagājušās sezonas izslēgšanas turnīrā, taču komanda kavējas ar līgumu parakstīšanu. "Bulls" jau ir piedāvājuši Dengam 50 miljonu dolāru vērtu līgumu uz 5 gadiem, taču šajā gadījumā tā ir smieklu nauda, jo citas komandas par šo spēlētāju ir gatavas maksāt par 20 miljoniem zaļo vairāk. Tādēļ palaist šādu spēlētāju tirgū var iedzīt buļļus kārtīgā sprostā. Turpretī Gordons saglabā vēsu prātu: "Cik daudz puiši ir parakstījuši līgumus no mūsu gada?".

Pagaidām spilgtākie spēlētāji, kas vēl nav pagarinājuši līgumus ir Emeka Okafors (lielākā problēma ir Šarlotes finanses un Okafora savainojumu vēsture), Andrē Iguodala (notiek pārrunas starp spēlētāja aģentu un "76ers" vadību), Andris Biedriņš (prognozē 50 miljonu vērtu līgumu uz pieciem gadiem, kas tiks parakstīts tuvākajā laikā), Als Džefersons (līguma parakstīšana ir tikai laika jautājums, jo ģenerālmenedžeris nevar riskēt ar šī spēka uzbrucēja aiziešanu, kad komandu pametis ir Kevins Gārnets), Džošs Smits (lielākā problēma līdzīgi kā gadījumā ar Alu Džefersonu, Andre Iguodalu, Emeku Okaforu ir komandu pieticīgie budžeti, lai arī šo spēlētāju lomas komandā ir milzīgas).

Ja arī komandas neparakstīs līgumus ar šiem spēlētājiem līdz 31.oktobrim, klubiem būs iespēja to izdarīt nākošajā vasarā, taču būtisks šķērslis jau būs citu komandu piedāvājumi. Ja vadība nevarēs izpirkt kādas citas komandas piedāvājumu, tad savu 2004.gada drafta lolojumu tā būs zaudējusi.

Iemesls, kādēļ virkne NBA spēlētāju devušies pāri okeānam pārstāvēt Eiropas vienības, noteikti ir NBA komandu vēlme savilkt jostas aizvien vairāk, kamēr eiropiešu biznesmeņi pat viduvējiem spēlētajiem no spēcīgākākas pasaules līgas gatavas maksāt pat trīs četras reizes vairāk. Taču, protams, lielos dūžus tik drīz gan neredzēsim Vecajā kontinentā, lai gan viens otrs (Andrejs Kiriļenko, Saša Pavlovičs) neizslēdz pat šādu iespēju, lai nedaudz pabaidītu klubu īpašniekus.

Izmantotie resursi:
www.sportsillustrated.cnn.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Luusizz
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2007-10-22 21:31, pirms 17 gadiem
Atceros, kad Biedrinu drafteja, bija tada runa ka bus pedejo 10 gadu sliktajais drafts, bet izradas kad no si drafta ir iznakusi daudzi savu komandu lideri. Isteniba loti labs drafts.

     [+] [-]

, 2007-10-22 22:03, pirms 17 gadiem
draud visi - gan spēlētāji ar to, ka dosies uz Eiropu vai citu komandu, gan īpašnieki ar to, ka nemaksās... tas ir liels bizness un, ja jau runa ir par n-tajiem miljoniem, tad ir pilnīgi loģiski, ka piekāpties un pakāst milzu piķi negrib neviens!

  -1 [+] [-]

, 2007-10-22 22:24, pirms 17 gadiem
webbers vai ta jau parakstija???

     [+] [-]

, 2007-10-22 22:53, pirms 17 gadiem
suudi buus, ja vinji visi neatnaaks uz gulbeni - peec 2 gadi buus jaadodas shitai komandai uz amatieru basketbola liigu.

  +2 [+] [-]

, 2007-10-22 23:26, pirms 17 gadiem
Nezināju ka Lūks Ridnaurs speelees krievijaa!!!

     [+] [-]

, 2007-10-23 09:47, pirms 17 gadiem
vo vo Ridnaurs bija baigais špīlers!

  +1 [+] [-]

, 2007-10-23 10:24, pirms 17 gadiem
no 2004 gada drafta Biedrs izskatās uz doto brīdi ir Nr.6 uzreiz aiz Dwight Howard, Emeka Okafor, Ben Gordon, Luol Deng un Andre Iguodala.

     [+] [-]

, 2007-10-23 20:17, pirms 17 gadiem
par ridnour toch paarsteigums ...
bez maz vai pamata speeleetaajs shjiet