Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Izraēlas līgas MVP spēlēs Ukrainā

Izraēlas līgas MVP spēlēs Ukrainā
P. Dž. Takers (ar bumbu)
Foto: AP

Aizvadītās sezonas Izraēlas basketbola līgas vērtīgākais spēlētājs P.Dž. Takers vienojies ar Ukrainas Superlīgas jaunpienācēju "BC Donetsk", kas pievilinājis amerikāņu uzbrucēju ar kārdinošu finansiālu piedāvājumu.

Pagaidām esot panākta vienošanās, bet līgums tiks parakstīts nākamnedēļ. Takera alga nākamajā sezonā būšot nedaudz zem 700 000 ASV dolāru. Ja Doņeckas klubs iegūs Ukrainas Superlīgas čempiontitulu, Takers bonusā saņems vienu miljonu ASV dolāru. Pēc citiem avotiem gan Takera alga būšot 1,5 miljoni ASV dolāru. Pats basketbolists izteicies, ka viņš nav varējis atteikties no šāda piedāvājuma.

Pagājušajā sezonā Takers pārstāvēja Holonas klubu, ar ko viņš triumfēja Izraēlas līgā, kur finālā pārspēja Telavivas "Maccabi". Takers tika atzīts par Izraēlas līgas pagājušās MVP (sezonas vērtīgāko spēlētāju). Izraēlas līgā 196 cm garais amerikāņu uzbrucējs vidēji spēlē guva 18,3 punktus un izcīnīja 9,7 atlēkušās bumbas, savukārt "play-off" spēlēs vidēji 20,5 punkti un 10,5 atlēkušās bumbas. Takeru 2006. gada NBA draftā ar 35. numuru izvēlējās Toronto "Raptors", bet pasaules spēcīgākajā basketbola līgā 23 gadus vecais Takers piedalījies tikai 17 spēlēs, vidēji gūstot 1,8 punktu un izcīnot 1,4 atlēkušo bumbu.

Doņeckas klubs ir diezgan jauns, bet ambiciozs klubs. Dibināts 2006. gadā, kad sākts ar Ukrainas trešo spēcīgāko līgu, bet gaidāmajā sezonā komanda pirmo reizi startēs Ukrainas basketbola elitē. Bez dalības Ukrainas Superlīgā, Doņecka piedalīsies arī "EuroChallenge" turnīrā, kur startēs arī BK "Ventspils". Doņeckā nākamsezon spēlēs lietuviešu spēka uzbrucējs Martins Andriukaitis, kurš 2006./2007. gada sezonā pārstāvēja Rīgas ASK.

Izmantotie resursi:
basket.com.ua