Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Nakbars: "Visvairāk pietrūks Kārtera"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Nakbars: "Visvairāk pietrūks Kārtera"
Bostjans Nakbars (pa labi)
Foto: SCANPIX SWEDEN

Slovēņu uzbrucējs Bostjans Nakbars, kurš pavisam nesen parakstīja līgumu ar Maskavas "Dinamo" basketbola klubu, sniedzis interviju krievu portālam championat.ru, kurā skaidro savas pārejas iemeslus. Piedāvājam iepazīties ar fragmentiem no šīs intervijas.

- Kāpēc izvēlējāties tik straujas pārmaiņas? Kāpēc nolēmāt doties tieši uz Krievijas klubu?
- Tas bija smags lēmums. Man bija daudz dažādu piedāvājumu. Izvēlējos "Dinamo", jo šeit ir visi nosacījumi augstu mērķu sasniegšanai – lieliska vadība, spēlētāji, treneri. Klubam ir augsti mērķi, pie tam viņi piedāvāja arī ļoti izdevīgu līgumu.

- Pirms tam vēl vairāki NBA spēlētāji šajā vasarā devās uz Eiropu. Ar ko var izskaidrot tādu migrāciju?
- Tam ir vairāki iemesli – basketbola līmenis Eiropā sāk strauji celties, čempionāti kļūst spēcīgāki. Tāpat jāatzīmē, ka NBA Eiropas basketbolistus nepārāk ciena, jo ir grūti noslēgt labu līgumu, arī spēles laiks nav tas lielākais. Protams, ka ir izņēmumi, taču tādu nav daudz. Tāpat arī nodokļu politika Eiropā ir krietni labāka.

- Vai "Dinamo" piedāvājums dod tev iespēju sevi pierādīt?
- Protams! Man patīk kluba izvirzītie mērķi. Tā man ir lieliska iespēja parādīt visas savas spēcīgākās īpašības. Tas ir lielisks izaicinājums. Pazīstu vairākus cilvēkus komandā. Pirmkārt, komandas galvenais treneris Deivids Blats, par kuru esmu dzirdējis tikai labākās atsauksmes. Tāpat pazīstu Arielu Makdonaldu, Holisu Praisu, kā arī lietuviešu garos – Robertu Javtoku un Dariušu Lavrinoviču.

- Ko sagaidāt no nākamajām trijām sezonām "Dinamo" rindās?
- Šobrīd ir grūti pateikt ko konkrētu. Kad ieradīšos Maskavā un apspriedīšu ar kluba vadību komandas mērķus, tad varēšu pateikt precīzāk cik svarīga loma man ir atvēlēta. Domāju, ka mūsu komanda var uzstādīt sev visaugstākos mērķus visos turnīros. Man patīk grūtības, tā ir mana rakstura iezīme.

- Vai domājat kādreiz atgriezties NBA?
- Redzēsim. NBA es pierādīju, ka varu būt labs spēlētājs. Tagad ir pienācis laiks pacīnīties Eiropā. Negribu teikt, ka nekad neatgriezīšos, par to ir pāragri spriest. Man šobrīd ir tikai 28 gadi, tādēļ domāju, ka viss var notikt.

- Kurš no basketbolistiem ir bijis jūsu elks?
- Man vienmēr patikuši uzbrucēji – gari spēlētāji, kuri var atdot labu piespēli, labi pārredz laukumu. No saviem mīļākajiem varu izdalīt Draženu Petroviču, Toniju Kukoču, kā arī Skotiju Pipenu. Savas karjeras laikā esmu spēlējis arī ar tādiem izciliem basketbolistiem kā Jao Mins, Džeisons Kids, Stīvs Frensiss, Vinss Kārters. Visvairāk man pietrūks tieši Kārtera ar kuru spēlējām kopā iepriekšējā sezonā.

Saistītie raksti:

Nakbars pārceļas uz Krieviju

Izmantotie resursi:
championat.ru

  +5 [+] [-]

, 2008-07-22 14:14, pirms 16 gadiem
Labs dārījums priekš Dinamo...!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-07-22 14:18, pirms 16 gadiem
Gribējās jau nedaudz garāku interviju Bet nekas, tāpēc jau arī ir izmantotie resursi.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-22 14:21, pirms 16 gadiem
Karters izrādās ir sakarīgs Čalis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-07-22 14:43, pirms 16 gadiem
oscars,(aarii amiishi prot skaitiit)!!! Kā ir vai tiem amīšiem neliek atmaksāt nodokļu starpību,kā mūsu valsts īriešiem?

  +1 [+] [-]

, 2008-07-22 16:15, pirms 16 gadiem
oscars
Labs apraksts, bet ir viena tāda lieta, kas eirpā nav! Neesmu baigi pētījis, bet pēc karjeras beigām NBA maksā bijušajiem spēlētājiem pensijas! Kaut kur lasīju, ka piemēram Marčuļonis saņem no NBA 200 000 dolārus gadā! Droši vien spēlētāji kam bijuši lielāki līgumi un spēlējuši vairāk gadus dabū vēl vairāk! Tamdēļ arī ir tie lielie nodokļi jāmaksā, jo kamēr spēlē maksā tiem kas karjeras jau beiguši. Kad pats vairs nespēlēsi, spēlētāji maksās tev! Nu kaut kā tā tur ir! Līdz ar to tie lielie nodokļi vēlāk vairāk vai mazāk atmaksājas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-22 16:54, pirms 16 gadiem
oscars rakstīja: jaa tas tiesham tiesa.. tur ir kautkaadas pensijas ko maksaa speletajiem kas liigaa pavadiijushi noteiktu laiku... bet manshjiet ka pie tiem maksajumiem nemaz nav tik viegli tikt - shjiet ka katram speletajama tas nemaz nedeva.. bet ir taa NAB programma.. tas tiesa...

Es te bieži vien paskatos pa NTV+ otrdienās ir Gomeļskim raidījums par NBA! Būs jāuzdod caur internetu šitas jautājums par pensijām Nu tas ka visi kas nedaudz paostījuši gaisu NBA nesaņem tās pensijas ir skaidrs! Bet man liekas, ka tie kas tur pavadījuši kaut kādu noteiktu laiku un tās iemaksas NBA fondā veikuši, kaut ko pretī vēlāk saņem! Bet precīzi tiešām nezinu! Katrā ziņā ir skaidrs, ka daļa no tiem 50% algas nonāk tajā NBA fondā nevis amerikāņu ieņēmumu dienestā!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-22 18:20, pirms 16 gadiem
oscars rakstīja: IR trīs galvenie iemesli kāpēc Eiropas komandas šobrīd ir spējīgas pārvilināt t.s. vidējā līmeņa NBA spēlētājus (tos kas nespēlē galvenās lomas, bet vienlaikus tomēr dod nozimigu ieguldijumu)

1. Eiropas basketbola klubos ieplūst arvien vairāk naudas: Eiropā un Krievijā taagd ir vismaz desmit klubi kas var at;lauties saviem labākajiem splētājiem maksāt 2 līdz 3 mio eiro sezonā: Krievijas četrinieks (CSKA, DINAMo, Khimki, Unics) Grieķijas divi grandi (Olimpiakos, Panathinaikos) un Spāņu superklubi (Barcelona, Real).. tāpet ir virkne klubu kas var maskāt ap miljonu eiro.

2. Nodok;ķu politika: ASV NBA spēlētājiem aptuveni 50% savas lagas jānomaksā nodokļos, kamēr Krievijā piemēram alga viniem vispār ir "tīraa"| alga (tā vismaz baumoja) - nodokļi tiek piemaksāti pēc savs vēlmes... Grie;kijā un Spanijā nodok;los aizite vien 30% plus vēl visa'das ekstras no kluba - dzīvoklis, auto, atlaides uttt...


3. Eiro/ASV dolāra valūtas kurss. Dolārs kļūst arvien mazvērtīgāks, līdz ar to ASV algas klūst arvien nekonkurētspējīgākas - sanemot piemēram 3 mio eiro sezonā, AMerikā tie būtu 4.6 mio ASV dolāru. NBA algas it kā paliek konstantas, tomēr AS vdolārs ir tik vājš ka ta alga pariek arvien mazvērtīgāka un mazvētīgāka.

Tādējādi, lai piemēram NBA klubs tīri finansi;āli pārsistu Dinamo piedāvājumu, viņiem būtu jāmaksā klāt vēl dolāra vājuma tiesaun nodok;ļu tiesa. negribu baigi r''ekināt bet tie būtu apytuveni 7 līdz 8mio dolāru sezonā.. neviens NBA klubs tādu naudu nebūtu gatavs maksāt solvēnim ,kas maksimums būtu labs rezerves spēlēt'js!!!

tapec arii ir liela iespejamiiba ka arvien vairak un vairak NAB speletajus redzeesim eiropaa - un pat amiishus ne tikia eiropieshus (aarii amiishi prot skaitiit)!!!

Varu par visu pateikt tikai vienu tu esi gudrāks nekā bildē izskaties..

     [+] [-]

, 2008-07-22 19:15, pirms 16 gadiem
domaju ka calim vajadzes atgriezties NBA