Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Slovēnijas izlasi trenēs Maļkovičs

Slovēnijas izlasi trenēs Maļkovičs
Božidars Maļkovičs
Foto: www.kzs-zveza.si

Par Slovēnijas vīriešu basketbola izlases galveno treneri šodien apstiprināts titulētais serbu speciālists Božidars Maļkovičs, ar kuru noslēgta vienošanās uz nākamajiem trīs gadiem.

Pirmdien Slovēnijas Basketbola federācija paziņoja par jauno vīriešu izlases galveno treneri - tas būs serbs Božidars Maļkovičs, ar kuru noslēgts līgums uz trīs gadiem. Pēc katra no gadiem būs iespējams pārskatīt sadarbību. Uz galvenā trenera vietu kandidējis esot arī horvāts Nevens Spahija, taču izvēle izdarīta uz Maļkoviču. Pirmais pārbaudījums Maļkovičam ar slovēņiem būs jau nākamā gada Eiropas čempionātā, kas notiks Lietuvā. Šajā turnīrā spēlēs arī Latvijas izlase.

Pēdējos gadus Maļkovičs gan bijis nostāk no lielās basketbola skatuves, pēdējo reizi darbojoties ar kādu komandu 2006./2007. gada sezonā, kad viņš trenēja Spānijas klubu Vitorijas "TAU Ceramica" (tagad zināms kā "Caja Laboral"). Savas trenera karjeras laikā Maļkovičs četras reizes triumfējis Eirolīgā, kā arī bijis Spānijas, Francijas, Dienvidslāvijas čempions.

Izmantotie resursi:
Košarkarska zveza Slovenije