Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

''Alytus'' iekļūst LKL pusfinālā

Lietuvas Basketbola līgā (LKL) šodien tika aizvadīta pēdējā un izšķirošā cīņa par iekļūšanu LKL pusfinālā, kurā sacentās ''Alytus'' un Klaipēdas ''Neptūnas'' komandas. Negaidīti pārliecinoši šoreiz uzvarēja ''Alytus'' (101:83) un pusfinālā viņus jau gaida titulētais ''Lietuvos rytas''.

Droši varam uzskatīt, ka ''Alytus'' šogad LKL ir pārsteidzis daudzus, noteikti nebija daudz optimistu, kuri pirms sezonas ticēja, ka šī komanda spēs aizkļūt līdz pusfinālam. Atšķirībā no Baltijas Basketbola līgas (SEB BBL), LKL klubs demonstrēja saturīgu un stabilu sniegumu, kas arī ļāva aizspēlēties tik tālu. Ceturtdaļfinālā par favorītiem tika uzskatīti Klaipēdas basketbolisti, taču šoreiz ''Alytus'' parādīja raksturu un pieveica sāncenšus sērijā uzvarot ar 2:1. Pusfinālā ''Alytus'' tiksies ar titulēto ''Lietuvos rytas'' komandu, kuras sastāvā pēc savainojuma ārstēšanas atgriezies arī mums visiem labi pazīstamais saspēles vadītājs Roberts Štelmahers.

Protams, cerību pacīnīties ar titulēto Viļņas klubu un iekļūt finālā ''Alytus'' klubam tikpat kā nav, taču mēģināts nav zaudēts. Šodien pirmā ceturtdaļa klājās līdzīgi un to ar divu punktu pārsvaru uzvarēja viesi no Klaipēdas, otrajā desmitminūtē ''Alytus'' pārņēma iniciatīvu savās rokās un ātri izvirzījās vadībā, ceturtdaļu uzvarēja ar 28:19, bet pārtraukumā ejot tablo vēstīja 49:42 laukuma saimnieku labā.

Pēc pārtraukuma turpinājās interesanta spēle, taču mazliet veiksmīgāk darbojās ''Alytus'' spēlētāji, kuri savu fanu atbalstīti pakāpeniski palielināja pārsvaru un triumfēja mačā - 101:83, kā arī visā sērijā ar 2:1.

Lielisku spēli aizvadīja Latvijas basketbola līdzjutējiem labi pazīstamais Židrūns Urbons, kura rēķinā 25 punkti un sešas bumbas zem groziem. Zaudētājiem Vaidots Pečuks guva 20 punktus.

Atgādināsim, ka pusfinālos tiksies ''Žalgiris'' - ''Šiauliai'' un ''Lietuvos rytas'' - ''Alytus''.

Izmantotie resursi:
lkl.lt