Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

AJSA organizē atlasi un apmācības jaunajiem basketbolistiem

Agris Suveizda

AJSA organizē atlasi un apmācības jaunajiem basketbolistiem
BK "Jēkabpils" galvenais treneris Edgars Teteris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

No 16. līdz 20. jūlijam Jēkabpilī norisināsies biedrības “Austrumlatvijas jaunatnes sporta akadēmija” (AJSA) organizētā talantīgo, jauno basketbolistu atlase un apmācība

AJSA pārstāvji ir apmeklējuši daudzas sporta skolas, lai atlasītu talantīgākos un spējīgākos jaunos basketbolistus. Kopumā 24 jaunieši, starp kuriem 11 ir no Jēkabpils Sporta skolas, sešas dienas trenēsies kopā ar zinošiem, Latvijā zināmiem speciālistiem. Biedrības priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs stāstīja: “Šī atlase ir paredzēta tam, lai tuvāk iepazītu iepriekš izvēlētos jauniešus. Talantīgākajiem no viņiem tiks piedāvāts mācīties mūsu skolās ar zināmām priekšrocībām. Mēs viņiem dosim jumtu virs galvas, dosim kvalitatīvu apmācību un augsta līmeņa treniņu procesu. Kā arī - nodrošināsim sadzīvi.”

Tomēr kā atklāja Salcevičs, biedrības mērķis ir sniegt atbalstu ne vien talantīgajiem basketbolistiem, bet arī citu sporta veidu pārstāvjiem. “Lēnām apaudzēsim šo biedrību ar dažādiem sporta veidiem – pie durvīm jau klauvē volejbola sporta klubs, bet futbola sporta klubs jau mums ir. Nav izslēgts, ka ar laiku mēs arī skatīsimies uz Zemgali un Vidzemi. Centīsimies radīt tādus apstākļus, lai talanti neiet postā, lai tie tiek uzmeklēti un, lai viņi dod mums iespēju apmācīt un trenēt viņus”, norādīja Salcevičs.

Stāstot par AJSA izveidi, Salcevičs norādīja: “Tie, kas organizējām basketbola klubu “Jēkabpils”, sapratām, ka ir jāveido piramīda. Tā jau ir izveidota, bet ne tādā kvalitātē un kvantitātē, kā mēs to vēlamies redzēt. Talantīgu bērnu resurss, īpaši Latgalē, ir liels. Tādēļ bija uzstādījums – atrast šos bērnus un veidot vienu struktūru, kas darbosies ar šiem bērniem. Meklēsim talantīgus bērnus, aicināsim pie sevis un gatavosim profesionālai sportista karjerai.”
Šonedēļ notiekošajā talantīgo basketbolistu atlasē dalībniekiem būs iespēja aizvadīt treniņus pie Individuālās sagatavošanas basketbola skolas (ISBS) speciālistiem, kuri vadīs individuālo prasmju gatavošanas treniņus. Kā arī – rādīs fiziskās sagatavotības paņēmienus.

Atlases laikā darbosies rehabilitācijas uzņēmuma SIA “Baltijas Fizioterapija” speciālisti Elita Salgrāve un Baiba Černovska. Viņas veiks traumu terapijas programmu, kā arī sniegs jauniešiem un bērniem zināšanas par veselīgu dzīves veidu sportistiem un izskaidros pirmsspēles sagatavošanas procesu. Atlasē un apmācībās talantīgos bērnus trenēs Edgars Teteris, Jāns Šulcs un Rūdolfs Gobnieks no ISBS, kā arī – Aigars Vanags un Artūrs Elsknītis. Padomus bērniem un jauniešiem sniegs Kristaps Valters, Rinalds Sirsniņš, Māris Gulbis, Edgars Leja, savukārt pasākuma galvenais kurators, kā arī treneris būs Kaspars Cipruss.

Biedrība “Austrumlatvijas jaunatnes sporta akadēmija” ir dibināta šā gada jūnijā, tās mērķi ir: Attīstīt Jēkabpils jaunatnes sportu, piesaistot talantīgus jauniešus no citām pašvaldībām; Sekmēt komandu sporta un individuālo sporta veidu augstākās klases sportistu profesionālo attīstību un popularitātes pieaugumu Jēkabpilī; Nodrošināt jaunatnes komandu un individuālo sportistu līdzdalību Latvijas Republikas čempionātos un starptautiskajos turnīros; Radīt iespēju sporta skolu absolventiem turpināt profesionālo karjeru Jēkabpilī un veicināt bērnu un jauniešu sporta attīstību;

Veicināt treneru, sporta instruktoru, metodistu sagatavošanu un kvalifikācijas celšanu; Veicināt augstas klases sportistu sagatavošanu Latvijas valsts izlasēm; Popularizēt Jēkabpils pilsētu pasaulē; Sekmēt sporta materiāli tehniskās bāzes attīstību Jēkabpilī; Sadarboties ar citiem sporta klubiem, sporta savienībām un federācijām, kā arī citām sporta organizācijām; Veicināt sporta attīstību un popularizēšanu Jēkabpilī; Popularizēt un veicināt aktīvu, sportisku un veselīgu dzīvesveidu, organizēt un pilnveidot sporta un aktīvās atpūtas pasākumus. Biedrības priekšsēdētājs ir Leonīds Salcevičs.

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv