Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

TBT 63: jauniešiem uzvar Rūjienas vidusskola, jaunietēm Valmieras Pārgaujas ģimnāzija.

TBT 63: jauniešiem uzvar Rūjienas vidusskola, jaunietēm Valmieras Pārgaujas ģimnāzija.
Turnīra atklāšanas parāde. Foto: A.Lapiņš

Janvāra pirmās nedēļas nogalē vidusskolu komandas uz Tradicionālo basketbola turnīru aicināja Rūjienas vidusskola. Turnīrs šogad notika 6. un 7. janvārī, šis bija jau 63. Tradicionālais basketbola turnīrs.

Turnīrā piedalījās 6 komandas jauniešu konkurencē un 5 komandas jaunietēm. Kopumā tika izspēlētas 34 spēles (spēles laiks 2x7min). Priekšsacīkstēs komandas izspēlēja katra ar katru vienu reizi, noskaidrojot 4 komandas, kas turpina cīņu par godalgām. Jauniešiem no cīņām par godalgām pēc priekšsacīkstēm izstājās Valmieras Viestura vidusskola un Alojas Ausekļa vidusskola (spēlē par 5.vietu uzvarēja Valmieras VV – 37:15). Jaunietēm pēc ļoti interesantām priekšsacīkstēm ar 5. vietu nācās samierināties Smiltenes ģimnāzijas basketbolistēm.

Pusfinālu rezultāti jauniešiem:
Liepājas 10.vsk. – Smiltenes ģimnāzija 27:15
Rūjienas vsk. – Valmieras 5.vsk. 30:12

Pusfinālu rezultāti jaunietēm:
Valmieras Pārgaujas ģimnāzija – Liepājas 10.vsk. 28:12
Valmieras Valsts ģimnāzija – Rūjienas vsk. 21:17

Jaunietēm spēlē par 3.vietu uzvaru pār Liepājas 10.vsk. svinēja Rūjienas vsk. komanda (13:8). Kārtīgu iesildīšanos skatītājiem pirms abām finālspēlēm sagādāja pagājušā gada uzvarētāji Valmieras 5. vsk., kas dramatiskā spēlē 3.(!!!) pagarinājumā pieveica Smiltenes ģimnāzijas basketbolistus (20:16).

Finālspēlē jaunietēm tikās Valmieras PĢ basketbolistes pret Valmieras VĢ. Jāpiemin, ka finālā Pārgaujas ģimnāzijai nācās iztikt bez līderes Ilzes Jākobsones, kurai pēcpusdienā bija LSBL spēle Cēsu komandas sastāvā. Spēlē esot vadībā pēc puslaika ar 10:5, Valmieras PĢ pamanījās pārsvaru pazaudēt un no rezultāta 12:7, nonāca zaudētājās 12:13, taču pēdējā minūtē tomēr izcīnīja uzvaru (14:13). Uzvarētāju kauss un ceļojošais kauss aizceļoja kopā ar Dairas Kraukles vadītajām meitenēm uz Valmieru jau 3. gadu pēc kārtas!

Finālspēlē jauniešiem tikās Liepājas 10. vidusskolas un Rūjienas vidusskolas basketbolisti. Priekšsacīkstēs jau abas komandas aizvadīja spēli (uzvarēja Liepāja 25:21). Pēc puslaika 12:15 vadībā Rūjiena. Otrajā puslaikā mājinieki prata nosargāt pārsvaru, uzvarot ar 21:30. Jāatzīmē, ka izšķirošo izrāvienu mājinieki veica vien mača pēdējās divās minūtēs. Mājinieki, Elvija Švēdes vadīti, TBT uzvarēja pēc 2 gadu pārtraukuma.

Ar atbalstītāju balvām un piemiņas lietām no organizatoriem tika apbalvoti spēlētāji dažādās nominācijās.

Individuālo balvu ieguvēji:

Vērtīgākā spēlētāja Marita Puļļa Valmieras PĢ
Vērtīgākais spēlētājs Artis Penka Rūjienas vsk.

Rezultatīvākā spēlētāja Sabīne Broša Rūjienas vsk.
Rezultatīvākais spēlētājs Niks Lagzdiņš Liepājas 10. vsk.

Jaunākā spēlētāja Marta Karīna Zandersone Rūjienas vsk.
Jaunākais spēlētājs Dāvis Kļaviņš Rūjienas vsk.

Pirmā groza guvēja Nadežda Mieze Valmieras PĢ
Pirmā groza guvējs Artis Penka Rūjienas vsk

Pēdējā groza guvēja: Līva Lauberte Valmieras PĢ
Pēdējā groza guvējs: Artis Penka Rūjienas vsk.

Turnīra „Miss” Signe Burova Smiltenes ģimn.
Turnīra „Misters” Ilvars Tauriņš Valmieras 5. vsk.

Turnīra atbalstītāji:
Rūjienas novada dome, AS Swedbank, SIA Artavs, SIA Tīrumkalni 1, SIA Vinetas Zviedres zobārstniecība, z/s Vieķi, SIA Rostes, SIA Helda, SIA Burtnieks R, biedrība Basketbola klubs VEF RĪGA.

Foto no turnīra: Lapas - Tradicionālais Jaungada Basketbola...

Turnīra organizatori saka milzu paldies visiem turnīra dalībniekiem par atsaucību skolēnu brīvlaika nogalē. Tāpat jāuzslavē Rūjienas vidusskolas kolektīvs, kas šajās dienās rūpējās par to, lai turnīra dalībniekiem nekā netrūktu. Liels paldies arī visiem tiesnešiem, galdiņa tiesnešiem, sekretāriem par palīdzību organizējot TBT!

Uz tikšanos TBT-64!

     [+] [-]

, 2012-01-13 22:16, pirms 12 gadiem
Kā ar jauno zāli iet.???

     [+] [-]

, 2012-01-13 22:33, pirms 12 gadiem
King#23 rakstīja: Kā ar jauno zāli iet.???
angārs top
baigi maz komandas...kaiminji Naukšēni arii nav bijuši