Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Polija turpina cīņu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Polijas sieviešu basketbola valstsvienība izcīnījusi četras uzvaras Eiropas čempionāta papildus kvalifikācijas pirmajā kārtā un nākamnedēļ tiksies ar abu pārējo kvalifikācijas apakšgrupu uzvarētājām.

Papildus kvalifikācijas turnīrs noslēgsies piektdien, 21. septembrī, un tā uzvarētājas spēlēs Eiropas čempionāta A apakšgrupā ar Latviju, Čehiju un Turciju. Latvija ar kvalifikācijas uzvarētājām spēlēs otrdien, 25. septembrī.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā Polija divreiz pieveica Somiju un Slovēniju. Savā laukumā slovēnietes tika sagrautas ar rezultātu 95:54, bet izbraukumā "Baltā ērgļa" zemes pārstāvēm klājās krietni grūtāk un uzvarētāju noteica viena tālmetiena tiesa 54:51. Somietes spāņu trenera Diasa vadībā sīksti pretojās polietēm abās cīņās un piekāpās tikai ar piecu un deviņu punktu starpību. Pēdējā spēlē Polijas sastāvā nepiedalījās pasaules garākā centra spēlētāja un WNBA zvaigzne Malgoržata "Margo" Dideka, savukārt trešdaļu no komandas punktiem savāca Jekaterinburgas "UMMC" Agneška "Biba" Bibržicka (attēlā).

Iekļūšanu nākamajā kārtā šovakar nodrošināja slovākietes, ar 20 punktu pārsvaru sakaujot Ukrainu 89:69. Kazaku un speķa zemes pārstāvju aizsardzību saplosīja Zuzanna Žirkova, gūstot 32 punktus. Nākamajai slovākiešu cīņai ar Zviedriju būs vairāk pārbaudes raksturs, jo skandināvietes jau zaudējušas izredzes tikt uz Itāliju, izbraukumā Ukrainā piekāpjoties mājiniecēm 47:61.

Cīņu par trešo ceļazīmi uz otro kvalifikācijas kārtu turpina Izraēla, Ungārija un Bulgārija. Izšķirošā cīņa sestdien notiks starp Bulgāriju un Izraēlu. Turnīra tabulā augstāk ir Izraēla, bet bulgārietes spēlēs savās mājās.

Izmantotie resursi: www.fibaeurope.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-09-13 13:20, pirms 17 gadiem
Bibržicka skaista, jeb es kļūdos?