Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"76ers" nozlēdz līgumus ar jaunajiem

Andrejs Siliņš

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Filadelfijas "76ers" vadība parakstījusi līgumus ar šogad draftētajiem Deriku Baiaru un Herbertu Hilu. Līgumu nosacījumi netiek izpausti.

23 gadus vecais uzbrucējs Baiars Virdžīnijas universitātes komandas sastāvā nospēlēja pirmās divas sezonas pēc vidusskolas pabeigšanas. Vidēji spēlē guva septiņus punktus un ar neko īpašu neizcēlās. Tomēr spēlētājs nolēma mainīt universitāti, kas liedza Daiarsam spēlēt 2004./2005.gada sezonā (pēc NCAA noteikumiem, ja spēlētājs maina universitāti, viņš pirmo gadu nedrīkst spēlēt oficiālajās spēlēs).

Nonācis Vanderbiltas skolā, tā vietā, lai sēdētu, rokas klēpī salici, Daiars visu "tukšo" sezonu turpināja trenēties un rezultāti bija acīmredzami. Pirmajā sezonā jaunās skolas sastāvā 12,4 punkti, bet aizvadītajā jau 17 punkti vidēji spēlē. Savā konferencē Daiars tika atzīts par Gada spēlētāju treneru izvēlē.

Spēka uzbrucēja postenī spēlējošo Herbertu Hilu šogad ar ,kārtas numuru draftēja Jūtas "Jazz", taču apmainīja pret "Sixers" iegūto Kirilo Fesenko, kā arī nākotnes drafta izvēles tiesībām. Aizvadītajā sezonā Hils tika nominēts NCAA pirmajam simboliskajam pieciniekam, kā arī atzīts par savas konferences progresējušāko spēlētāju. Sezonā vidēji Hilam 18,1 punkts, 8,8 atlēkušās bumbas un 2,94 bloķēti metieni ik spēli.

Izmantotie resursi:
www.nba.com

     [+] [-]

, 2007-09-12 17:56, pirms 17 gadiem
Baiars, izskatās, ļoti cītīgi trenējās tukšajā sezonā.Hils arī izskatās diezgan labs.

     [+] [-]

, 2007-09-12 19:09, pirms 17 gadiem
Interesanti, ka Baijersam vienu brīdi prognozēja vietu pat NBA drafta Top15, bet beigās tikai otrais raunds. Cits stāsts par Hilu - čalis pusgadu pirms drafta pamatīgi pacēla savu vērtību un no potenciālā nedraftētā spēlētāja uzpeldēja līdz otrajam raundam.