Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ukraiņu klubi aktīvi komplektējas

Ukraiņu klubi aktīvi komplektējas
Deriks Zimermens

Divi Ukrainas klubi, kuri ir no Kijevas pilsētas - "BC Kyiv" un "Budivelnik", pašreiz aktīvi komplektē sastāvus gaidāmajai sezonai, piesaistot vairākus labus spēlētājus.

Ukrainas vicečempionvienība "Kyiv" parakstījusi līgumu ar Melnkalnes saspēles vadītāju Goranu Jeretinu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Berlīnes "Alba", bet savainojuma dēļ izlaida lielu daļu sezonas. 2006./2007. gada sezonā 28 gadus vecais bijušās Dienvidslāvijas basketbola skolas audzēknis uzspēlēja Eirolīgas kluba Telavivas "Maccabi" sastāvā (vidēji 5,5 punkti). Paredzams, ka jaunā "Kyiv" galvenā trenera Sašas Obradoviča tautietis būs otrais saspēles vadītājs. Pagaidām pamatsastāva saspēles vadītājs vēl nav atrasts.

Savukārt otra Kijevas vienība "Budivelnik" jau parakstījusi līgumus ar vairākiem amerikāņu basketbolistiem. Komandas saspēli vadīs Deriks Zimermens, kurš pagājušosezon spēlēja Bosnijas klubā "Siroki". Zimermenu savulaik NBA drafta otrajā kārtā izvēlējās Goldensteitas "Warriors", un tika baumots, ka pagājušajā sezonā par viņu interesi izrādīja BK "Ventspils".

"Budivelnik" rindas papildinājis arī 23 gadus vecais uzbrucējs Džons Degrouts, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja ASV līgas CBA klubā Pitsburgas "Xplosion" (vidēji spēlē 18,2 punkti, astoņas atlēkušās bumbas). Savas karjeras laikā Degrouts ir spēlējis arī Īrijā un Somijā.

Šķiet, vislabākais "Budivelnik" jaunieguvums ir Entonijs Marovs, kurš pašreiz atrodas Orlando, kur piedalās NBA Vasaras līgā. Marovs pārstāv Maiami "Heat" Vasaras līgas komandu, un rāda atzīstamu sniegumu. Kā raksta NBA drafta portāls draftexpress.com, vairāki Eiropas klubu pārstāvji, kas devušies uz Vasaras līgas spēlēm, izteikuši izbrīnu, ka Marovs jau parakstījis līgumu ar ukraiņiem, jo viņam ir potenciāls izkarot ko labāku. Tiesa, ja kādu NBA klubu ieinteresēs Marovs (kaut vai tikai uzaicināšana uz pirmssezonas treniņnometni ar negarantētu līgumu), vienošanās ar ukraiņiem to pieļauj. Šogad viņš pabeidza Džordžijas Tehnisko universitāti, vidēji spēlē gūstot 14,3 punktus (trīspunktniekiem 44,8% precizitāte!), izcīnot 4,1 atlēkušo bumbu, taču netika izvēlēts NBA draftā.

Un jaunākais "Budivelnik" papildinājums ir centrs Skots Merits, kurš pēc Marketas universitātes pabeigšanas spēlējis tikai NBA Attīstības līgā jeb D-Līgā. Pagājušajā sezonā Tulsas komandas sastāvā vidēji 6,7 punkti un 3,4 atlēkušās bumbas.

Interesanti, ka "Budivelnik" sporta direktors ir Boriss Karebins, kurš savulaik bija Liepājas kluba galvenais treneris. "Budivelnik" komandu pirmssezonas sagatavošanās laikā būs iespējams redzēt arī Latvijā, jo komandai pirmā treniņnometne sāksies 5. augustā Lietuvas pilsētā Klaipēdā, bet gatavošanās noslēgsies tikai 22. septembrī, līdz kuram būs aizvadītas vairākas pārbaudes spēles, to skaitā arī pret Rīgas klubiem - ASK un "Baronu".

Izmantotie resursi:
bcbudivelnik.com
basket.com.ua
eurobasket.com

     [+] [-]

, 2008-07-10 21:56, pirms 16 gadiem
''Budivelnik'' - kārtējais amerikāņu pusfabrikāts..