Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Dženingss dod priekšroku Eiropai

Andrejs Siliņš

Dženingss dod priekšroku Eiropai
Brendons Dženingss

ASV vidusskolu basketbola zvaigzne Brendons Dženingss, par kura akadēmiskajām problēmām jau rakstījām iepriekš, pieņēmis lēmumu nākamo sezonu aizvadīt Eiropā, nevis censties nokārtot kādas ASV universitātes iestājeksāmenus.

Ekšos - tukšā

Jau rakstījām, ka vidusskolu zvaigzne aizsargs Dženingss vairākas reizes nav spējis nokārtot eksāmenus pietiekamā līmenī, lai iekļūtu Arizonas universitātē, kas bija nolūkojusi jauno basketbolistu. Pēdējos divus vidusskolas gadus Dženingss aizvadīja Oukhilas akadēmijas "Warriors" komandas rindās. Pirmie divi iestājeksāmeni netika nokārtoti, tagad tiek gaidīta atbilde no pēdējās iespējas ekšiem. Acīmredzot, pats basketbolists apzinās, ka nekas labs tur nav sagaidāms, un oficiāli pavēstījis, ka savu "brīvo gadu" pavadīs profesionālajā basketbolā Eiropā.

Tā kā basketbolistam tikai rudenī paliks 19 gadi, Dženingss nedrīkstēja pieteikties šī gada draftam un nākamā sezona jāpavada vai nu universitātē, vai profesionālajā basketbolā Eiropā vai turpat Amerikā. Dženingss saglabā savu nostāju - arī, ja tiktu universitātē, to pamestu pēc gada un pieteiktos NBA draftam. Spēlētāja māte izteicās, ka dēls ir pārliecināts, ka vēlas profesionāli spēlēt basketbolu un, jo ātrāk, jo labāk.

"Pēdējo divu mēnešu laikā esmu konsultējies ar vairākiem basketbola lietpratējiem un nonācis pie lēmuma [doties uz Eiropu spēlēt profesionālu basketbolu]," savā paziņojumā teic Dženingss. "Es gribētu pateikties Arizonas universitātei, ka tā bija ieinteresēta un deva man lielu atbalstu."

Arizonas "Wildcats" basketbola komandas galvenais treneris Lūts Olsons apzinās, ka ir zaudējis potenciālo komandas līderi gaidāmajā sezonā: "Mēs esam sarūgtināti par šādu Brendona lēmumu, bet novēlam viņam visu to labāko. Ceram, ka lietas viņa dzīvē sakārtosies."

Bažas

Šaubas par spēlētāja izvēles pareizumu izteikuši vairāki eksperti, tai skaitā NBA klubu pārstāvji. Galvenais iemesls ir tas, ka Eiropas komandas nav veidotas tā, lai savās rindās labprāt redzētu 18 gadus vecu (jaunu) amerikāni. Klubiem Eiropā ir jauniešu sistēmas, kurās šāda vecuma spēlētāji spēlē un pilnveido savu meistarību un tikai retais tiek pirmajā komandā. Līdz ar to amerikāņi šaubās par to, vai eiropieši gribēs dot iespēju aizokeānietim spēlēt pirmajā komandā, ja jāaudzina pašiem savi talanti. Un, ja arī Dženingss spēlētu pirmajā komandā, basketbolista spēles laiks būtu minimāls.

"Brendons ir pieminējis tādus spēlētājus kā Tonijs Pārkers un Hosē Kalderons - aizsargus, kurus viņš apbrīno," saka basketbolista māte. "Viņi savu meistarību ir attīstījuši pāri okeānam, nespēlējot universitātēs. Brendona galvenais mērķis ir spēlēt profesionālu basketbolu, jo viņš vēlas parūpēties par savu ģimeni."

Spēlētāja pārstāvis Džefs Valle atklājis, ka ir jau vairāki Eiropas klubi, kas būtu ieinteresēti Dženingsa pakalpojumos nākamajā sezonā, tiesa, neatklājot konkrētus vārdus un nosaukumus. Varbūt starp tiem ir arī kāds Latvijas klubs?

Saistītie raksti: Pēc videnes uz Eiropu?

Izmantotie resursi:
sportingnews.com

  +9 [+] [-]

, 2008-07-09 12:10, pirms 16 gadiem
Pieļauju, ka ne Spānijas ne Itālijas grandi neriskēs ņemt šo jaunekli, bet viņš parādīsies kādā Horvātijās, Lietuvās vai Latvijās (vai līdzīgas valsts ) klubā kurš spēlē Eirokausos.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 12:13, pirms 16 gadiem
Pirms kāda laika intervijā Lasiju ka Sterns grib palielināt minimālo vecumu lai Draftam pieteiktos līdz 20 gadiem vai arī 21. Tas dotu Eiropas Basketbolam daudzus talantīgus jaunus Basketbolistus, kuri iespējams dēļ dollāra zemās vērtības varētu pat palikt Eiropā. Šitais iespējams ir NBA problēmu sākums. Ja Deivids Sterns nemainīs savu attieksmi pret vecumu ierobežojumiem. Uzskatu ka nav jēga dažiem talantiem sēdēt augstkolā un tur spēlēt, kamēr varētu spēlēt mierīgi NBA.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 12:21, pirms 16 gadiem
Viņam galvenais neļaut NBA klubiem zaudēt interesi par sevi, jo nākamgad atkal būs jaunas zvaigznes

 +11 [+] [-]

, 2008-07-09 12:22, pirms 16 gadiem
nu VEFs viņam varētu dot to iespēju.

  +4 [+] [-]

, 2008-07-09 12:24, pirms 16 gadiem
analfabēts gandrīz?

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 12:28, pirms 16 gadiem
varbuut analfabeets, bet basketbola supertalants... taadu maanjkustiibu arsenaalu shaadaa vecumaa nespeej paraadiit neviens... un ar 188cm... Miledza danki vnk nobaal...
shis chalis buus top...
vnk apbriinojami, ok, vsk, bet arii tr ir jaamaak 63!!! punktus samest...

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 12:29, pirms 16 gadiem
An2Rēgs rakstīja: nu VEFs viņam varētu dot to iespēju.

vinjam nevajag iespeeju... vinjsh grib speeleet... tikai izveeli vinjam pasham jaaizdara...

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 12:31, pirms 16 gadiem
Viedokli, protams, viņš ir grandiozs, taču nedaudz noraušu tevi no mākoņi, Kriss Pols par cieņas izrādīšanu sava vectēva nāvei katru gadu viņa dzimšanas dienas nedēļā spēlē guva tieši 68 punktus (ja nemaldos), tikpat cik bija viņa vectēvam, kad viņu nogalināja.

     [+] [-]

, 2008-07-09 12:36, pirms 16 gadiem
Destructo rakstīja: Viedokli, protams, viņš ir grandiozs, taču nedaudz noraušu tevi no mākoņi, Kriss Pols par cieņas izrādīšanu sava vectēva nāvei katru gadu viņa dzimšanas dienas nedēļā spēlē guva tieši 68 punktus (ja nemaldos), tikpat cik bija viņa vectēvam, kad viņu nogalināja.

nu, tas jau ir nedaudz slimi... (kaads cits shajaas goda spelees a pa grozu meta???)

vnk youtube apluuko, kaa vinjsh spelee, tas arii viss...

     [+] [-]

, 2008-07-09 12:38, pirms 16 gadiem
Nezinu, man liekas, ka Eiropa viņu var izbrāķēt, jo skatoties ideo čalis bauu kapāj viens pret vienu un ruksu pārspīlēja ar māņkustībam. Kaut viņam bija izdevība uzreiz iet garām viņš tāpat atgriezās atpakaļ pie sava spēlētāja un mēģināja vēlreiz paķert šo uz muļķi. Man tāda veida spēlētāji nekad nav patikuši.

     [+] [-]

, 2008-07-09 12:41, pirms 16 gadiem
skumsts rakstīja: Nezinu, man liekas, ka Eiropa viņu var izbrāķēt, jo skatoties ideo čalis bauu kapāj viens pret vienu un ruksu pārspīlēja ar māņkustībam. Kaut viņam bija izdevība uzreiz iet garām viņš tāpat atgriezās atpakaļ pie sava spēlētāja un mēģināja vēlreiz paķert šo uz muļķi. Man tāda veida spēlētāji nekad nav patikuši.

taa ir vsk... tur taa speelee...
un tad jau redzeesim, kur un kaa vinjsh naakamajaa sezonaa speeleees...

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 12:41, pirms 16 gadiem
Nu, Latvijas funcionāri! Laiks saausīties un rīkoties.. he

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 12:55, pirms 16 gadiem
Uz ZEMGALI...

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 13:08, pirms 16 gadiem
sasodiits... cik interneta resursi... tik dazzads vinja augums... saakot no 180-188... tad jau var rakstiit.. mainiigs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-07-09 13:14, pirms 16 gadiem
Demars rakstīja: Nez Dženings zina kur atrodas eiropa???

Lielākā daļa amerikāņu domā, ka Eiropa ir valsts. Tāpēc viņi brauc atpūsties uz Eiropu nevis Franciju vai Angliju!

  -2 [+] [-]

, 2008-07-09 13:39, pirms 16 gadiem
Jā protams Latvijas Klubs,! Smīdini Latvijas klubi domāju nevarētu atļauties tādu spēlētāju kā Dženings Viņš ir pārāk labzz ceru ka izdosies Eiropā labi spēlēt,un gan jau redzēsim šito čali NBA.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 13:45, pirms 16 gadiem
mana vīzija ir tāda - paņemt viņu uz kādu no mūsu Rīgas klubiem un ātri, ātri piešķirt viņam pilsonību, tā teikt - par sasniegumiem sportā. tādejādi mums būtu jaunais basketbola talants kurš palīdzētu gan u20, gan ar laiku lielajā izlasē, līdz ar to ari mēs, līdzīgi kā Krievija, varētu dižāties kā strādā LV jauno basketbola talantu sistēma ar nelielu naturalizācijas piesitienu! un vēl arī šis spēlētājs lieliski iederētos to mūsu jauno basketbolistu saimē, kuriem labāk par grāmatu lasīšanu un investīcijām nākotnes labā, tīk aktīvā atpūta naktsklubos un zīmēšanās...

bet, ja nopietni, tad pēc 10 smukām epizodēm no 5ām dažādām spēlēm grūti spriest cik viņš ir labs spēlētājs un līdzīgs Nešam vai Kidam...

  +2 [+] [-]

, 2008-07-09 14:42, pirms 16 gadiem
es jau ljoti vinju gribeetu redzeet Latvijaa, taads eksploziivs pleijers, sit pushu miledzu, buutu jauns fanu favoriits

  +1 [+] [-]

, 2008-07-09 15:15, pirms 16 gadiem
tiiirs AND1 mixtape tipa players, pie eiropas basi vinjam buutu gruuti pierast

  -1 [+] [-]

, 2008-07-09 15:17, pirms 16 gadiem
parkers9 rakstīja: es jau ljoti vinju gribeetu redzeet Latvijaa, taads eksploziivs pleijers, sit pushu miledzu, buutu jauns fanu favoriits

gribeet nav kaitiigi, vismaz acis aizveeri kad sapnjoji????? kaads izspljauj ka vareetu vinsh naakt uz LV, un visi panesas uzreiz uz to....... haha

     [+] [-]

, 2008-07-09 20:27, pirms 16 gadiem
INGUZEENS rakstīja: gribeet nav kaitiigi, vismaz acis aizveeri kad sapnjoji????? kaads izspljauj ka vareetu vinsh naakt uz LV, un visi panesas uzreiz uz to....... haha

es jau teicu ka gribeeu bet taada iespeeja ir 1:1000