Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas U23 izlase 3x3 basketbolā Pasaules kausa finālā zaudē Krievijai

Latvijas U23 izlase 3x3 basketbolā Pasaules kausa finālā zaudē Krievijai
Armands Ginters. Foto: FIBA

Ķīnā noslēgusies Pasaules kausa izcīņa 3x3 basketbolā U23 vecuma grupā. Tās finālā vīru konkurencē cīnījās Latvijas un Krievijas izlase, spraigā cīņā latviešiem atzīstot austrumu kaimiņu pārākumu ar 18:21.

Latvijas U23 izlase, kuras sastāvā spēlē Roberts Pāže, Armands Ginters, Nils Ozoliņš un Linards Jaunzems, šajā turnīrā sīvāko cīņu aizvadīja pret Ungārijas izlasi, spējot izcīnīto pirmo vietu grupā. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā izdevās pārliecinoši pieveikt Slovēniju un Franciju, kas deva vietu finālā. Tajā Latvijas izlasei vajadzēja spēkoties ar Krievijas izlasi, kas grupu turnīrā sīvākās spēles aizvadīja pret Franciju un Ēģipti, bet arī šajā turnīrā nebija piedzīvojusi zaudējuma rūgtumu. Jāpiezīmē, ka finālā tikās ar 1. un 2. numuru izliktās izlases.

Fināla spēli lieliski sāka Krievijas izlase, pus minūtē izvirzoties vadībā ar 4:0. Krievi ļoti aktīvi darbojās aizsardzībā, radot lielas problēmas. Latvijas izlases rēķinu ar precīzu tālmetienu atklāja Ginters. Pēc divām nospēlētām minūtēm Krievija bija vadībā ar rezultātu 5:3. Latvijas izlase neatlaidīgi cīnījās, bet nespēja panākt izlīdzinājumu. Vienkāršās epizodēs metienus netrāpīja arī pretinieki, kas deva iespēju. Pēc trīs nospēlētām minūtēm Ozoliņš trāpīja no distances, panākot neizšķirtu (6:6).

Nākamajā minūtē komandas cīnījās punkts punktā, apmainoties ar rezultatīviem uzbrukumiem. Jaunzems īsā laikā realizēja divus tālmetienus, izvirzot Latvijas izlasi vadībā ar 13:11. Latvieši neizmantoja pāris labas iespējas palielināt pārsvaru, bet tā vietā krievi atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Komandas turpināja cīnīties punkts punktā, trīs ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām rezultātam esot neizšķirtam 15:15.

Divu punktu pārsvaru pirmie ieguva krievi ar precīzu tālmetienu, bet pēc tam Jaunzems aizmeta garām savu tālmetienu. Sekoja vēl viens realizēts uzbrukums un 18:15 vadība Krievijai. Jaunzems vēlreiz šāva no distances, bet arī šoreiz nespēja sadeldēt deficītu. Ko nepaveica Jaunzems, tas izdevās Ginteram. Latvieši labi darbojās aizsardzībā, paliekot spēlē. Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām Latvijas izlase bija iedzinējos ar 17:18, bet pēc tam nospēlēja nedaudz pavirši, zaudējot vēl vienu punktu un uzbrukuma iespēju. Pēdējo minūti ar rezultatīvu caurgājienu sāka Ginters, bet uzreiz pēc tam Krievijas izlase izrāva uzvaru, triumfējot Pasaules kausa izcīņā - 21:18.


, 2018-10-07 21:06, pirms 6 gadiem
apsveicu puišus, ļoti labi nokapāja, bet kas pie velna ir U23 formāts, tie taču ir sen pieauguši cilvēki, nafig tādiem jāizspēlē vēl savs čempionāts.
, 2018-10-07 21:13, pirms 6 gadiem
Pasaulē sudrabs, tas nav slikti. Malači!
Aigars Šķēle. Foto: Andrzej Romański, plk.pl

Aigars Šķēle iebalsots Polijas regulārās sezonas simboliskajā pieciniekā

Polijas augstākās basketbola līgas sešpadsmit komandu galvenie treneri balsojumā noteikuši regulārās sezonas simbolisko piecinieku. Tajā iekļuvis arī latviešu aizsargs Aigars Šķēle, bet nedaudz aiz svītras palicis latviešu uzbrucējs Ojārs Siliņš.
Džamals Marejs. Foto: AFP/Scanpix
18

Marejs danko pāri Lebronam un ar uzvaras metienu izslēdz "Lakers", tālāk arī "Thunder"

Nacionālās basketbola asociācijas Rietumu konferencē noskaidrotas jau trīs no četrām otrās kārtas dalībniecēm – tālāk tikušas arī Oklahomsitijas "Thunder" un Denveras "Nuggets", izslēdzot Ņūorleānas "Pelicans" (4-0) un Losandželosas "Lakers" (4-1).
Kristaps Porziņģis spēli pamet priekšlaicīgi. Foto. AFP. Scanpix
53

Satraukums Bostonā: Porziņģis iedzīvojas savainojumā un noslēdz spēli priekšlaicīgi

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlē vien nepilnas 14 minūtes nospēlējis latvietis Kristaps Porziņģis, kurš ceturtajā sērijas spēlē pret Maiami "Heat" iedzīvojās savainojumā. Pagaidām nav skaidra savainojuma nopietnība. Bostonas "Celtics" uzvarēja šo spēli ar 102:88 un nonāca uzvaras attālumā no Austrumu konferences pusfināla.