Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Skandāli ģērbtuvēs: Arenasa ieroči, Bekhema uzacs, Tortorellas un Hārtlija draudzība

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Komandu ģērbtuves - tā ir vieta, kur treneris izklāsta spēles plānu, tiek pārmīti asāki vārdi pārtraukumos, kā arī veidojas savstarpējās attiecības. Slēgta telpa, kurā žurnālistiem atļauts ienākt tikai pēc mača beigām, bieži vien ievērojot stingrus noteikumus. Ģērbtuve ir vieta, kur sporta spēļu dalībnieki var būt paši ar sevi, prom no skatītāju radītā trokšņa tribīnēs. Pat pašās saliedētākajās komandās gadās konflikti, kas ar retiem izņēmumiem tiek atklāti plašākai sabiedrībai. Reizēm komandas ģērbtuvē ieklīst arī kāds nevēlams viesis no pretinieku nometnes. Šajā rakstā aplūkosim dažus skaļākos komandu sporta veidu skandālus.

Kad nevainīga kāršu spēle noved līdz šaujamieročiem ģērbtuvē

Atsaucoties uz statistiku, aptuveni 40% ASV mājsaimniecību ir kāds šaujamierocis. Par vienu šādu mājsaimniecību 2009. gadā kļuva Nacionālās basketbola asociācijas kluba Vašingtonas ''Wizards'' ģērbtuve. Tas ir, iespējams, skaļākais ģērbtuves skandāls sporta vēsturē.

Nav noslēpums, ka Ziemeļamerikas vadošo sporta līgu komandas daudz laika pavada izbraukumos, lidmašīnā uz un no kārtējām spēlēm. Lai īsinātu laiku, sportisti nereti izvēlas kādu kāršu spēli. Viena no Ziemeļamerikā populārākajām šāda veida izklaidēm ir ''Booray'' jeb ''Bourré'', kuras aizsākumi meklējami Francijā - to spēlēja Karalis Luijs XI, zināms kā Luijs Apdomīgais, un finanšu ministrs Žans Burē, kura uzvārdā šī spēle nosaukta. ''Booray'' piedalās trīs līdz astoņi spēlētāji. Katram spēlētājam, līdzīgi kā pokerā vai blekdžekā pienākas noteikts čipu skaits, kuri jāizmanto, lai veiktu likmes uz attiecīgo partiju. Spēlētājiem tiek izdalītas piecas kārtis, bet nākamā kārts kavā pēc izdalīšanas spēles dalībniekiem tiek atklāta un kļūst par partijas trumpi. Katram dalībniekam, aplūkojot sev iedalītās kārtis, ir iespēja nepiedalīties partijā un samainīt, viņaprāt, sliktākās kārtis pret tām, kuras vēl ir neizdalītajā kavā. ''Booray'' viena gājiena ietvaros uzvar spēlētājs, kurš uzlicis kārti ar visaugstāko simbolu vai vērtību. Partijas beigās par uzvarētāju kļūst dalībnieks, kurš uzvarējis visvairāk reižu viena gājiena ietvaros. Zaudētājs, kuram ir vismazāk uzvaru viena gājiena ietvaros, iegūst ''Booray'' un viņam nākamajā partijā jāliek tāds čipu skaits, kādu iepriekšējā partijā saņēma uzvarētājs.

''Zinu, ka daži NFL un MLB spēlētāji spēlē ''Booray'', taču NBA tā ir pati galvenā kāršu spēle,'' sacīja Čikāgas ''Bulls'' aizsargs Zeks Lavīns. ''Izvēlamies spēlēt ''Booray'', nekā dodamies uz naktsklubu. Spēle palīdz koncentrēties. Mēs spēlējam ''Booray'' trīs, četras reizes nedēļā. Darām to piecas, sešas stundas no vietas gan izbraukumos, gan mājās,'' kāršu spēles nozīmīgumu izcēla Milvoki ''Bucks'' spēka uzbrucējs Bobijs Portiss. ''Šī spēle ir kā basketbola laukums. Tas ir treniņcentrs. Esmu dzirdējis, ka ''Celtics'' komandā Kevins Gārnets, Rejs Alens un Pols Pīrss lidmašīnā spēlēja ''Booray'' ar likmi ''Rolls-Royce'' automašīna. Tur nav nekā smieklīga. Šie vīri cenšas tevi iznīcināt. Tas ir kā atrasties pie viena galda kazino ar Taigeru Vudsu, Maiklu Džordanu un Floidu Meivezeru. Viņiem ir nauda. Viņi cenšas tevi izputināt,'' ieskatu ''Booray'' veiktajās likmēs sniedza viens no skandāla galvenajiem varoņiem Gilberts Arenass.

2009. gadā ar ''Booray'' bija aizrāvušies Vašingtonas ''Wizards'' basketbolisti. 19. decembra vakarā ASV galvaspilsētas kluba basketbolisti lidoja mājup no smagas sakāves pret Fīniksas ''Suns'' - 95:121. Komandas līderis Gilberts Arenass pamodās no snaudas un izlēma pievienoties ''Booray'' mačam, kurā piedalījās Džaveils Makgī, Ērls Boikinss un Džavariss Kritentons. Lai varētu spēlēt, Aģentam Nulle vajadzēja iemaksāt naudas summu, kas ir spēles galdā - 1100 ASV dolāri. Kritentons, kurš tosezon par basketbola spēlēšanu saņēma 1,48 miljonus dolāru lielu atalgojumu, bija zaudējis divas iepriekšējās partijas jeb saņēmis ''Booray''. Arenass, kā pats sacīja, esot sajutis asins garšu un sāka provocēt jau uzvilkto komandas biedru. Kritentonam turpināja neveikties līdz kādā brīdī basketbolists sāka kliegt. Viņš bija neapmierināts ar Arenasa iesaistīšanos spēlē un uzskatīja, ka tas darīts, lai viņu iegāztu. ''Vai tu vienkārši atļausi man zaudēt savu naudu? Vai nebūsi īsts vīrs un nedosi iespēju atspēlēties? Tā ir lieta, par kuru ielās tiec sodīts,'' lidmašīnai nosēžoties Vašingtonā, Kritentons uzrunāja kāršu spēles dalībnieku Makgī. Ar šādiem tekstiem centra spēlētāja virzienā mierā nebija Gilberts Arenass, kurš, aizstāvot Makgī, sacīja, ka sadedzinās Kritentona automašīnu ar pašu spēlētāju tajā iekšā. ''Tad man nāksies tevi nošaut,'' atteica Džavariss Kritentons. ''Labi, es sagādāšu ieročus,'' konfrontāciju pēc piezemēšanās Vašingtonā noslēdza Arenass.

Nākamajā dienā komandai bija paredzēta atpūtas diena, bet jau 21. decembrī basketbolisti sanāca uz treniņu ''Wizards'' kluba bāzē. Līdz fiziskām aktivitātēm basketbola laukumā gan neizdevās nonākt, jo Arenass turēja savu vārdu un ģērbtuvē ienesa četrus šaujamieročus, kurus izstādīja savā ģērbtuves skapītī, kuru iepriekš izmantoja pats Maikls Džordans. ''Džavaris, nāc, izvēlies ieroci, ar kuru tiksi sašauts,'' komandas biedram, kurš stāvēja ar muguru pret ieročiem, teica ''Wizards'' komandas līderis Gilberts Arenass. ''Neuztraucies, tev nebūs mani jānošauj ar kādu no tiem,'' pretī sacīja Kritentons, pagriežoties un vēršot šaujamieroci Aģenta Nulles virzienā. Pārējie komandas dalībnieki, izņemot Karonu Batleru, ātri apjauta, kas notiek un steigšus metās ārā no ģērbtuves. Batlers pēcāk savā autobiogrāfijā atzina, ka šajā situācijā nenobijās, jo uzaugot redzējis trakākas lietas. Spēlētājs atrunāja abus iekarsušos komandas biedrus un konflikts norimās.

Līgas komisārs Deivids Stērns Arenasu un Kritentonu diskvalficēja līdz sezonas beigām. Džavariss Kritentons uz Nacionālās basketbola asociācijas parketa vairs neatgriezās. Karjeras sākumā, pārstāvot Losandželosas ''Lakers'', basketbolists iesaistījās bēdīgi slavenajā ''Crips'' bandā, ar kuru kopā 2011. gadā nogalināja 22 gadus vecu četru bērnu māti. Džavariss Kritentons savu vainu slepkavībā atzina un tiesa bijušajam basketbolistam 2015. gadā piesprieda 23 gadu cietumsodu. Savukārt Arenass pēc konflikta Nacionālajā basketbola asociācijā aizvadīja 87 mačus divu sezonu laikā, pārstāvot ''Wizards'', Orlando ''Magic'' un Memfisas ''Grizzlies'' komandas. Savulaik viens no NBA labākajiem aizsargiem karjeru noslēdza 2013. gadā Ķīnas Basketbola asociācijas komandā ''Shanghai Sharks''. Spēlētājs gan savu aktualitāti starp NBA līdzjutējiem nav zaudējis, jo regulāri turpina izcelties ar skaļiem paziņojumiem savā podkāstā vai ''Instagram'' kontā.

Ieroču skandāls ''Wizards'' ģērbtuvē nav vienīgais plašākai sabiedrības daļai zināmais konflikts, kuru izraisījusi pārāk aizrautīga kāršu spēles ''Booray'' spēlēšana. 2011. gadā Memfisa ''Grizzlies'' komandas spēlētājs Oudžejs Mejo pēc kāršu spēles lidmašīnā palika parādā 7500 dolāru aizsardzības speciālistam Tonijam Alenam un atteicās to samaksāt, kas noveda līdz kautiņam. Pēc fiziskās izrēķināšanās Mejo nākamo spēli izlaida it kā bronhīta dēļ.

Merzļikina treneris klubā vēlas pārmācīt izlases treneri Hārtliju

2014. gadā Nacionālajā hokeja līgā Elvja Merzļikina pārstāvētās Kolumbusas ''Blue Jackets'' galvenais treneris Džons Tortorella, kurš tobrīd trenēja Vankūveras ''Canucks'', pēc visai nesportiska izgājiena lūkoja iekļūt Boba Hārtlija trenētās Kalgarī ''Flames'' ģērbtuvē, lai pārmācītu pašreizējo Latvijas hokeja valstsvienības galveno treneri.

Hārtlija un Tortorellas konflikta vēsture meklējama 1995. gada 13. oktobrī. Tolaik Bobs Hārtlijs trenēja Amerikas Hokeja līgas klubu ''Cornwall Aces'', bet Džons Tortorella vadīja Ročestras ''Americans''. Spēlē starp minētajām komandām izcēlās masu kautiņš, bet Tortorella pēc mača apvainoja Hārtliju, sakot, ka kanādiešu speciālists ir pielietojis stulbeņu taktiku.

Kalgari ''Flames'' galvenais treneris Bobs Hārtlijs 2014. gada 18. janvāra mačā pret Vankūveras ''Canucks'' nolēma spēles sākumā uz ledus sūtīt komandas ceturto virknējumu, kuras rindās bija tādi NHL aprindās zināmi policisti kā Braiens Makgretens un Kevins Vestgarts. Tortorella, pamanīdams spēles protokolu, nolēma rīkoties tāpat - uzsākt spēli laukumā devās ''Canucks'' ceturtais virknējums ar bijušā Rīgas ''Dinamo'' leģionāra Tima Sestito brāli Tomu priekšgalā, kurš arī iemantojis kaušļa reputāciju. Nepagāja ne divas sekundes kopš brīža, kad mača galvenais arbitrs veica pirmo ripas iemetienu, līdz spēlētāju rokas jau bija ieķērušās pretinieka formas apkaklē. Mačs sākās ar masu kautiņu, uz ko asi reaģēja Tortorella, dodoties ''Flames'' soliņa virzienā, lai pārmītu kādu skarbāku vārdu ar Hārtliju, taču aci pret aci abi treneri nenonāca.

Tortorella nespēja nomierināties un pārtraukumā pēc pirmā perioda centās iekļūt Kalgari kluba ģērbtuvē, lai noskaidrotu rēķinus ar Hārtliju. Vēl spēlētājiem nepaspējot nonākt ģērbtuvē, karstasinīgais Tortorella bija klāt un centās iekļūt ''Flames'' komandas svētnīcā, kur viņu apturēja jau minētais policists Makgretens. ''Canucks'' galvenā trenera negaidīto viesošanos ''Flames'' gaitenī asi uztvēra Kalgarī komandas vārtsargu treneris Klints Malarčuks, kuru komandas personālam nācās fiziski ierobežot no, visticamāk, Tortorellas pārmācīšanas.

Kalgarī ''Flames'' galvenais treneris Bobs Hārtlijs vēlāk lēmumu ļaut uzsākt maču ceturtajam virknējumam skaidroja ar to, ka šī maiņa esot sevi labi pierādījusi iepriekšējos mačos. Tortorella par šo konfliktu saņēma 15 dienu bezalgas diskvalifikāciju, kuras laikā trenerim bija aizliegts jebkāds kontakts ar komandu, bet Hārtlijam tika piemērota 25 tūkstošu dolāru liela soda nauda.

Nevēloties tikt izīrēts, spēlētājs ieslēdz kluba prezidentu tualetē

2008. gadā interesanti notikumi risinājās vecās lēdijas jeb Turīnas ''Juventus'' treniņcentra ģērbtuvē.

Itālijas superklubs Turīnas ''Juventus'', kurš nule kā bija atgriezies A sērijā pēc ''Calciopoli'' skandāla, lūkoja pēc sastāva pastiprinājumiem vidējā līnijā, tāpēc par 13 miljoniem eiro no Francijas kluba ''Lyon'' iegādājās 26 gadus veco portugāļu pussargu Tjagu Mendešu. Spēlētājs uz sevi liktās cerības 2007./2008. gada sezonā neattaisnoja. Futbola medijs ''Goal'' tosezon Mendešu ierindoja starp trim sliktākajiem Itālijas čempionāta spēlētājiem. Arī kluba vadība bija neapmierināta ar spēlētāja sniegumu, tāpēc nolēma meklēt klubu, kuram izīrēt portugāli. Mendešu šāds lēmums, protams, ļoti aizkaitināja, jo viņš vēlējās turpināt spēlēt UEFA Čempionu līgā. Starp iespējamajiem portugāļa galamērķiem tika minētas Lisabonas ''Benfica'', Mančestras ''City'', ''Everton'' un ''Monaco'' komandas. Spēlētājs par lēmumu viņu izīrēt uz zemākas raudzes komandu bija tik pikts, ka ieslēdza kluba tā brīža prezidentu Džovanni Kobolli Džigli tualetē. ''Juventus'' prezidents kādu laiku centās izkļūt ārā no labierīcībām līdz viņa sitienus pa durvīm sadzirdēja komandas kapteinis Alesandro del Pjēro, kurš izlauza durvis un atbrīvoja tualetē ieslēgto Kobolli Džigli.

''Šis stāsts ir patiess. Patiesi žēl, ka tas nāca gaismā, jo vienīgais cilvēks, kuram to pastāstīju, bija uzticams draugs. Jebkurā gadījumā labi, ka del Pjēro sadzirdēja troksni un piedāvāja izlauzt durvis. Es gan viņam teicu, ka būtu labāk, ja to izdarītu kāds cits. Viņa pleciem jābūt labā formā pirms mača pret ''Fiorentina'' futbolistiem. Ceru, ka līdz pusnaktij Tjagu būs atradis jaunu komandu,'' incidentu ''Sky Italia'' komentēja Turīnas ''Juventus'' prezidents Džovanni Kobolli Džigli.

Tjagu Mendešs pēc incidenta saglabāja vietu ''Juventus'' komandā līdz brīdim, kad 2009. gadā tika izīrēts Madrides ''Atletico'', kur turpināja karjeru arī pēc līguma ar ''Juventus'' beigām 2011. gadā. Portugālis 2017. gadā noslēdza spēlētāja karjeru.

Bijušais dinamietis Marejs nebija pirmais, kurš piesavinājies slavenu hokejistu nūjas.

Nesenais skandāls Rīgas ''Dinamo'' komandā, kad kanādiešu aizsargs Džordans Marejs bez atļaujas paņēma Omskas ''Avangard'' slavenā krievu hokejista Iļjas Kovaļčuka nūju, nebūt nav vienīgais un, visticamāk, arī ne pēdējais gadījums, kad kāda plaši pazīstama hokejista nūja tiek nozagta aizskatuvē.

2005. gads, Krievijas hokeja superlīga. Hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs pārstāv to pašu komandu, kurā šobrīd spēlē bez vienas no nūjām palikušais Iļja Kovaļčuks - Omskas ''Avangard''. Komandai paredzēts pusfināla mačs Maskavā pret vietējo ''Dinamo''. Ierodoties ''Lužņiku sporta pils'' ģērbtuvē, čehu hokejists Jāgrs konstatē, ka pazudušas divas no viņa nūjām. Jāpiebilst, ka Omskas ''Avangard'' zaudēja Maskavas ''Dinamo'' ar 0:11, kas padarīja Jāgram nozagtās nūjas par veiksmes nūjām. Jaromīra Jāgra nūju zaglis, pretēji Rīgas ''Dinamo'' bijušajam hokejistam Marejam, netika pieķerts.

Sers Alekss Fērgusons sper precīzāk nekā paša trenētie futbolisti

Leģendārais Mančestras ''United'' treneris savā karjerā allaž bijis skarbs. Viņa acīs gan komandas tālākais rezervists, gan kluba pasaulslavenā zvaigzne bija vienā līmenī. Reiz no Fērgusona ģērbtuvē izdarītā spēriena, netīši gan, cieta Deivids Bekhems.

2003. gada 15. februāris. Anglijas Futbola asociācijas kausa ietvaros Mančestras ''United'' spēkojas pret Londonas ''Arsenal'', kuru vienpadsmitniekā nebija nedz Tjerī Anrī, nedz Denisa Bergkampa. Lielgabalnieki uzvarēja mačā ar 2:0. Neveiksmīgu spēli aizvadīja sarkano velnu pussargs Deivids Bekhems, no kura pleca bumba ielidoja vārtos pirmoreiz un kurš pasīvi nospēlēja aizsardzībā otro vārtu zaudējumā. Pēc mača komandas uz komandas ģērbtuves grīdas mētājās vairāku futbolistu specializētie zābaki. Ienākot ģērbtuvē, aiz dusmām pa vienu no bučiem spēra sers Alekss Fērgusons. Sitiens bija tik precīzs, ka sasniedza Deivida Bekhema kreiso uzaci. Slavenais angļu futbolists par šādu trenera rīcību sadusmojās un steidza pārmācīt Fērgusonu, bet viņu apturēja komandas biedri. Precīzā trāpījuma rezultātā komandas medicīnas personālam nācās sašūt Bekhema uzaci, ko uzskatāmi varēja redzēt nākamajos mačos.

''Old Trafford'' stadiona ģērbtuvē notikušo konfliktu Fērgusons aprakstīja savā autobiogrāfijā: ''Viņš atradās aptuveni četru metru attālumā no manis. Starp mums uz zemes atradās rinda futbola zābaku. Deivids bija nikns un lamājās. Es tuvojos viņam un izdarīju spērienu pa zemē esošo futbola buci. Tas trāpīja Bekhemam virs acs. Protams, tas Deividu vēl vairāk saniknoja un viņš metās man virsū, taču komandas biedri to apturēja. Apsēdies, tu esi pievīlis savu komandu, teicu Bekhemam.''

''Spēlētāji bija šokā, taču tās ir lietas, kas mēdz notikt ģērbtuvē. Tas bija nejaušs spēriens no trenera, kas neveiksmīgi trāpīja Deividam. Viņš bija dusmīgs un mums nācās iejaukties, bet ar to arī konfliktsituācija beidzās. Tas noteikti ietekmēja viņu personiskās attiecības. Domāju, ka tas bija viens no iemesliem, kādēļ Deivids vasarā pameta klubu,'' notikumus ģērbtuvē un vēlāko Bekhema došanos projām intervijā futbola žurnālam ''Four Four Two'' atcerējās tā brīža Mančestras ''United'' aizsargs Mikaels Silvestrs.

''Tas bija nelaimes gadījums, kas vairs nekad neatkārtosies,'' titulētais treneris sacīja medijiem pāris dienas pēc notikuma. ''Tas patiešām bija nelaimes gadījums. Viņš to nekad nespētu atkārtot. Esmu redzējis, kā treneris izpilda sitienus treniņos,'' nelaimes gadījumu 2017. gadā ar smaidu atcerējās Bekhems.

Neilgi pēc incidenta komandas ģērbtuvē sers Alekss Fērgusons paziņoja, ka komandas vadībai angļu futbolists ir jāpārdod. Bekhems vasarā pievienojās Madrides ''Real'' komandai par 37 ar pusi miljoniem eiro.

Citi pieminēšanas vērti atgadījumi komandu ģērbtuvēs

2014. gadā Klīvlendas ''Cavaliers'' basketbolists Dž. R. Smits tika uz vienu spēli diskvalificēts, jo pēc konflikta ar trenera asistentu Deimonu Džounsu meta viņam ar zupas bļodu. Ēdiens bijis iesaistīts arī pavisam nesenā ''Cavaliers'' ģērbtuves skandālā - maiņas darījuma rezultātā Klīvlendā no Bruklinas ''Nets'' nonāca Torians Prinss, kuram ģērbtuvē piešķīra komandas jaunā spēlētāja Kevina Portera vietu. Otrgadnieks, kurš nespēlēja un atkopās no savainojuma, ar to nebija mierā un sāka mētāties ar ēdienu. Porteru šī incidenta dēļ aizmainīja uz Hjūstonas ''Rockets''.

Nacionālajā basketbola asociācijā arī dūru vicināšana vai vismaz nonākšana līdz tai nav neierasta parādība. 2012./2013. gada sezonā vienmēr prasīgais Kobe Braients, kurš pāragri aizgājis mūžībā, nespēja sadzīvot ar Dvaita Hovarda mīkstumu, kura dēļ sportisti gandrīz sakāvās. Tāpat nesaprašanās bijusi starp Bostonas ''Celtics'' snaiperi Reju Alenu un saspēles vadītāju Reižonu Rondo. Bostonā tika izveidots lielais trijnieks ar Kevinu Gārnetu, Polu Pīrsu un Reju Alenu. Pirmie divi bija neapšaubāmi labākie komandas spēlētāji, bet Alena trešās uzbrukuma opcijas pozīciju steidza apšaubīt Rondo. Spēlētāji nenonāca līdz kautiņam, taču nepatika vienam pret otru bija acīmredzama. Deviņdesmitajos Orlando ''Magic'' sastāvā pēc konflikta sakāvās 185 centimetrus garais Skots Skailzs un 2,16 metrus garais Šakils O'Nīls. Abi bijušie sportisti atzinuši, ka savstarpējā sapratne un respekts vienam pret otru uzlabojās pēc cīņas ģērbtuvē.

2010. gada FIFA Pasaules kauss futbolā ātrāk nekā paredzēts noslēdzās Francijas izlases uzbrucējam Nikolā Anelkā. Spēlētājs puslaika pārtraukumā grupu turnīra mačā pret Meksiku verbāli uzbruka komandas galvenajam trenerim Reimonam Domenekam. Anelkā, sākoties otrajam puslaikam, tika nomainīts, bet Francijas futbolisti piekāpās Meksikas valstsvienībai ar rezultātu 0:2. Francijas un Londonas ''Chelsea'' uzbrucējs pēc Francijas Futbola federācijas lēmuma tika nosūtīts mājup un vairs FIFA Pasaules kausā nepiedalījās, bet komanda ar kapteini Patrisu Evrā priekšgalā boikotēja nākamo treniņu. Sportists klajā nākušos ģērbtuves notikumus kategoriski noliedza un iesūdzēja tiesā laikrakstu ''L'Equipe'', kas izplatīja ziņas par futbolista un galvenā trenera konfliktu. Tiesā Francijas mediju giganta vaina netika pierādīta.

2011. gada septembra notikumus pēc iespējas ātrāk vēlas aizmirst Augstākās beisbola līgas (MLB) komandas Bostonas ''Red Sox'' līdzjutēji. Sākoties regulārās sezonas noslēdzošajam mēnesim, ''Red Sox'' komanda atradās deviņu uzvaru vadībā pār Tampabejas ''Rays'' cīņā par izslēgšanas spēļu wildcard, taču pēdējos 24 mačos zaudēja 18 spēles un neiekļuva play-off. Ziņots, ka trīs komandas starta sastāva spēlētāji Džošs Bekets, Džons Lesters un Džons Lekijs tā vietā, lai atbalstītu grūtībās nonākušo komandu, izvēlējās pavadīt laiku kādā no tikai komandai pieejamajām telpām, baudot alu, ceptu vistu un spēlējot videospēles. Tas bija viens no iemesliem, kādēļ jau tā disfunkcionālā komanda sašķēlās pavisam.

Nacionālās hokeja līgas kluba Ņujorkas ''Rangers'' bijušais hokejists Tonijs Diandželo allaž izcēlies ar sarežģītu raksturu - spēlētājs aktīvi iesaistījies agresīvās politiskās diskusijās Twitterī, kā arī konfliktējis ar bijušajiem komandas biedriem un izrādījis neapmierinātību ar mazo spēles laiku, taču spēlētāja laiks ''Rangers'' vienībā noslēdzās ar skandālu pirms nedēļas. Ņujorkas klubs 31. janvārī pagarinājumā ar 4:5 piekāpās Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas ''Penguins''. Sidnijs Krosbijs guva izšķirošos vārtus pēc Diandželo nesaprašanās ar ''Rangers'' vārtsargu Aleksandru Georgijevu. 25 gadus vecais aizsargs pēc mača ģērbtuvē nekautrējās veltīt sarkastiskus komentārus vārtsargam, kas noveda pie abu spēlētāju fiziskas saķeršanās. Ņujorkas kluba vadības mērs bija pilns un Diandželo tika ievietots atbrīvoto spēlētāju sarakstā. Tonijs Diandželo pagājušajā sezonā bija viens no līgas rezultatīvākajiem aizsargiem, 68 mačos izceļoties ar 53 rezultativitātes punktiem. Nu hokeja apskatnieki, runājot par rezultatīvo, ar labo nūjas satvērienu spēlējošo aizsargu, arvien biežāk piesauc Kontinentālās hokeja līgas nosaukumu.

Izmantotie resursi:
https://bleacherreport.com/articles...
https://matchtv.ru/hockey/khl/match...
https://eu.usatoday.com/story/sport...
https://www.youtube.com/watch?v=rzO...
https://www.actionnetwork.com/nba/g...
https://sportstar.thehindu.com/foot...
https://www.sportbible.com/football...
https://www.otbsports.com/soccer/da...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.theguardian.com/footbal...
https://www.cbsnews.com/news/red-so...
https://www.si.com/hockey/news/has-...
https://www.espn.com/nba/playoffs20...
https://www.sportscasting.com/how-r...

  +6 [+] [-]

, 2021-02-07 20:22, pirms 3 gadiem
Paldies, par rakstu! Bija interesanti palasīt.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-08 17:43, pirms 3 gadiem
Wow!
Šitas ir interesants raksts. Ko tādu šajā portāla negaidīju.
Autoram žetons.
Tā turpināt un gaidam nākošo rakstu.
p.s. nevajag štancēt katru dienu, bet pāris reizes mēnesī būtu labi, citādi zudīs kvalitāte.

     [+] [-]

, 2021-02-09 00:46, pirms 3 gadiem
Jup, interesanti lasiit. Paldies!

     [+] [-]

, 2021-04-21 07:58, pirms 3 gadiem
Izrādās SC māk arī ko foršu uzrakstīt,ne tikai neglaimojušus komentus izdzēst .

     [+] [-]

, 2021-05-01 21:23, pirms 3 gadiem
Interesanti. Paldies autoram.