Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Patriks Mahers izdara 37 piespēles un sasniedz NCAA rekordu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Patriks Mahers izdara 37 piespēles un sasniedz NCAA rekordu
Patriks Mahers: 37 piespēles un NCAA rekords
Foto: Grinnell College

"Grinnell College Pioneers" (8-2) spēlētājs Patriks Mahers pirmdien, 6. janvārī, sasniedza jaunu Nacionālās studentu sporta asociācijas rekordu, uzvarā pār "College of Faith" basketbolistiem (4-6) izdarot 37 rezultatīvas piespēles. Mājinieki svinēja uzvaru ar rezultātu 164:144 (86:52, 78:92).

Trešajā divīzijā spēlējošie “Grinnell College” basketbolisti nacionāla mēroga atpazīstamību ieguva 2012. gada 20. novembrī, kad Džeks Teilors (Jack Taylor) sameta 138 punktus uzvarā pār “Faith Baptist Bible” komandu. Teilors toreiz guva visvairāk punktu NCAA vēsturē, bet pirmdienas spēlē viņš nevarēja piedalīties muguras savainojuma dēļ.

Pirmdien Aiovas pavalstī bāzētā komanda pārsteidza vēlreiz. Patriks Mahers 35 minūtēs izdarīja 37 (!) rezultatīvas piespēles, guva 19 punktus (2p 3/7, 3p 1/1, 1p 10/12), izcīnīja divas atlēkušās bumbas uzbrukumā, sešas reizes kļūdījās, trīs reizes pārķēra bumbu un saņēma trīs personiskās piezīmes.

“Tā bija lieta, par kuru runājām no sezonas sākuma,” pēc nacionālā rekorda sasniegšanas teica Mahers. “Nebiju pārliecināts, ka tas ir iespējams, taču noteikti gribēju pacensties to izdarīt. Panākumā iesaistījās visa komanda. Āronam Levinam, Lukam Jēgeram un Kodijam Olsonam izdevās fenomenāla spēle, taču labi spēlēja visi. Pārējo basketbolistu vietas un laika izvēle, kā arī kustība bez bumbas bija lieliska, tāpēc man izdevās sasniegt mērķi.”

Mājinieki spēlē iesaistīja 15 spēlētājus, kuri pavisam izdarīja 44 rezultatīvas piespēles, taču lauvas tiesa pienācās Maheram. Viņa kolēģi neizdarīja vairāk par divām piespēlēm, savukārt viesi kopā izdalīja 27 rezultatīvas piespēles.

“Grinnell College” spēles izceļas ar augstu rezultativitāti. Iepriekš aiovieši svinēja uzvaras ar 173:123 (pret “Crossroads”) un 156:150 (pret “Simpson College”). Teilors vidēji spēlē gūst 41,6 punktus, savukārt Mahers izdara 10,4 rezultatīvas piespēles.

Iepriekšējais rekords tika labots par trīs piespēlēm.

Izmantotie resursi:
NCAA.com – The Official Website of NCAA...

     [+] [-]

, 2014-01-07 22:08, pirms 11 gadiem
37 piespēles!!!!!!!

     [+] [-]

, 2014-01-07 22:15, pirms 11 gadiem
Vairāk jau jāskatās uz to - 37 piespēles un TIKAI 6 kļūdas.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-07 22:18, pirms 11 gadiem
37 piespēles tās, protams, ir 37 piespēles un galīgie nespējnieki pretiniekos ar nebija, bet NCAA 3. divīzija ir faktiski ir "svētdienas čempionāts", nu tā rupji runājot, kur laukumā iet tādi, kas par PRO sportu pat murgos nedomā, vienkārši paralēli labai izglītībai uzspēlē bumbu. Viņi savu karjeru, pie tam labu karjeru redz ārpus sporta laukumiem (ja nu vienīgi atgriežoties kā labi juristi aģentu lomā vai sporta ārsti utml.)

Spēlētāju treniņi ir diezgan ierobežoti no NCAA reglamenta puses, skolas nedrīkst piedāvāt sportistiem stipendijas. Līdz ar to pat ja kāds gribētu attīstīt savas sporta prasmes koledžas ietvaros (kaut vai trenēties papildus stundas ar komandas treneriem), viņš to nemaz NEDRĪKST darīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-07 22:23, pirms 11 gadiem
Ņemot vērā ka tur notiek pilnīgs bezaizsardzības basketbols un drošvien lielāko daļu piespēļu dabūja, jo komandasbiedri lādēja metienus, tas nav nekas superpārsteidzošs. Bet tomēr nav slikti

     [+] [-]

, 2014-01-07 22:30, pirms 11 gadiem
DEFENCELOLvisp nekada

     [+] [-]

, 2014-01-07 23:56, pirms 11 gadiem
Kautkā visi rekordi tiek stādīti 3. divīzijā!!!
Labāk jau būtu, ja šos "rekordus"ignorētu un ņemtu 1. divīzijasrekordus, kur ir nepieciešama meistarība.

     [+] [-]

, 2014-01-08 00:18, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: Kautkā visi rekordi tiek stādīti 3. divīzijā!!!
Labāk jau būtu, ja šos "rekordus"ignorētu un ņemtu 1. divīzijasrekordus, kur ir nepieciešama meistarība.
Nu tiek skatīti arī šādi rekordi, vienkārši, NCAA ir NCAA un ja skatās visas organizācijas rekordus, tad, protams, ka 3. divīzijā, ja kādā komandā savācas normāli spēlētāji, tad pie zināmiem apstākļiem šādu rekordu nav neiespējami uzstādīt.

Tik nu nevajag domāt, ka overall līmenis ir kā Latvijas pilsētu čempionātos, tas tāpat ir nopietns un spēlētāji arī nav kaut kādi "zubri", kam sporta stundās liek kko darīt.

Vienkārši atlēti, kas līdz videnei ir spēlējuši kopā ar visiem, iespējams arī NBA stāriem nākamajiem, vnk izdomāja savas sportistu gaitas neturpināt un aizgāja mācīties (iespējams, ar savām atzīmēm dabūja stipendiju kādā 3. divīzijas skolā vai par savu naudu, kurai gan būtu jābūt padaudz šādā gadījumā). Katrā gadījumā, 3. divīzijā noteikti nespēlēs kāds no geto iznācis afro, kurš skolā ir tikai dēļ basketbola (kā tas nereti ir 1. divīzijā).

     [+] [-]

, 2014-01-08 00:52, pirms 11 gadiem
nu un? Nesapratu, ko grib pierādīt šis Miņins? Neviens tak neapgalvoja, ka Mahers būs NBA stārs.

Aizliegts trenēties? Nu tās gan ir muļķības - brīvajā laikā šis Mahers pilnīgi droši iet uz zāli un spēlē ar čaļiem "uz abiem galiem". Tas nepadara par baigo profiņu, bet ja ir iespējas iet un spēlēt, kāpēc neizmantot? Infrastruktūra skolās ir ļoti laba un kauns būtu studentiem to neizmantot.

     [+] [-]

, 2014-01-08 10:42, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: nu un? Nesapratu, ko grib pierādīt šis Miņins? Neviens tak neapgalvoja, ka Mahers būs NBA stārs.

Aizliegts trenēties? Nu tās gan ir muļķības - brīvajā laikā šis Mahers pilnīgi droši iet uz zāli un spēlē ar čaļiem "uz abiem galiem". Tas nepadara par baigo profiņu, bet ja ir iespējas iet un spēlēt, kāpēc neizmantot? Infrastruktūra skolās ir ļoti laba un kauns būtu studentiem to neizmantot.
Par zāļu un infrastruktūras izmantošanu arī ir noteikti ierobežojumi. Tādi ir pat 1. divīzijas skolām, tb nevar jebkurā laikā nākt un mētāt bumbu.

Tā mētāšana pa groziem uz abām pusēm...

Tāpat starpsezonā viņi, atrodoties skolas telpās, drīkst trenēties tikai 8 stundas nedēļā (tajā pašā laikā ne vairāk kā 4 dienā), turklāt 2 dienām obligāti ir jābūt bez treniņiem. Turklāt, pie treniņiem tiek pieskaitīts viss - sākot, basketbola gadījumā, no treniņiem ar bumbu, līdz treniņiem svaru zālē un vienkārši teorētiskajiem treniņiem pie tāfeles.

Ko "šis Miņins grib pierādīt"? Īstenībā neko, tikai dalās ar informāciju... Skudriniekssam (šādu sarežģītu konstrukciju pat nezinu kā locīt) gan ir baigā vēlme kko pierādīt un parādīt.