Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Mums ir veiksmīga komandas ķīmija"

Basketbola kluba "VEF Rīga" uzbrucējs Māris Gulbis savā "blogā" atklājis vienu no savas komandas veiksmes formulām, kā arī dalījies iespaidos par daudz ko citu.

"Nāca labs piedāvājums no "VEF Rīga", kam es arī uzreiz piekritu - stundas laikā izdomāju un piekritu. Te spēlējot, esmu tikai ieguvējs, jo Valdis (Valters) tiešām ir labs treneris. Es biju tā dzirdējis, bet nu varu pats pateikt, ka viņš ir ļoti labs treneris, ja ne viens no pašiem labākajiem, tieši priekš jaunajiem spēlētājiem," tā savu nokļūšanu "VEF Rīga" un komandas galveno treneri komentē Māris Gulbis.

"Sezonas sākums, domāju, "VEF'am" izdevies ir ļoti veiksmīgs. Komandas sastāvs mums ir nokomplektēts tiešām labs. Es domāju, ka labi varam nostartēt arī Baltijas Basketbola līgā, jo esmu jau tur iepriekš spēlējis, daudzmaz arī zinu tos spēlētājus. Mēs labi trenējamies, jau vasarā ātri sākām, līdz ar to labi saspēlējāmies, un bijām gatavi jau uz sezonas sākumu. Varbūt pirmās spēles bija tādas "nedaudz samocītas", taču tas nebija uztraukuma dēļ, bet tāpēc, ka nebija pierasts, ka visa atbildība gulstas tieši uz Tevi, uz katru pašu. Šeit es neeju laukumā kā vietas aizpildītājs. Bija jāaprod ar to, ka visu rezultātu prasa no manis. Tagad jau ir labi," tā Gulbis izsakās par "VEF".

Kā vienu no galvenajām panākumu atslēgām Gulbis min labo mikroklimatu komandā: "Man patīk, ka "VEF", kad nonāk zaudētājos, nesāk trakot un savā starpā strīdēties. Tas parasti nav raksturīgi jaunai komandai. Tas cīņasspars, kas mūs raksturo, ir ļoti atkarīgs no kolektīva. Es domāju, ka "VEF'ā" ir īpaši veiksmīga komandas ķīmija. Sākot no trenera un beidzot ar spēlētājiem. Biju pieradis - kad kāds leģionārs spēlē, un viņam neaiziet tā spēle, tad viņu nosēdina malā, bet viņš nevis jūt savai komandai līdzi, lai tā vinnētu, bet sāk to gremdēt - burkšķēt par to, ka viņš nespēlē, ka viņam mazs spēles laiks, līdz ar to sanāk tāda šķelšanās. Mums "VEF'ā" savukārt ir tā, ja kādam spēle neaiziet, viņš aktīvi atbalsta parējos, palīdz, uzmundrina. Nav tā, ka dusmīgs staigātu apkārt un traucētu komandai. Domāju, šī komandas ķīmija arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc mēs tā labi spēlējam un cīnāmies visās spēlēs līdz pašai pēdējai sekundei."

Izmantotie resursi:
www.vefriga.com
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

  -4 [+] [-]

, 2007-12-06 12:19, pirms 17 gadiem
viņš daudz domā. vismaz ar šādiem vārdiem sāk katru otro, trešo teikumu...

     [+] [-]

, 2007-12-06 12:44, pirms 17 gadiem
a, kapec Rozitis vairak nespele?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-06 16:47, pirms 17 gadiem
Gulbis, kad spēlēja Valmierā tiešām bija viens no labākajiem, varbūt tajā gadā A.Vairogs bija labāka zvaigzne, puisi sabojāja zvaigžnu slimība, bet tagad pēc diviem gadiem VEF atkal normāli rullē, prieks par to, Valmiera tevi nav aizmirsusi, kā arī Akselu