Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Itālijas A sērijā šogad 16 komandas

Itālijas A sērijā šogad 16 komandas
Foto: AP

Itālijas basketbola augstākā līga jeb A sērija sāksies 12. oktobrī. Tajā šosezon piedalīsies 16 komandas, nevis 18, kā tika iepriekš plānots, jo no spēcīgāko sabiedrības tika izslēgtas divas vienības.

Vairāku pārkāpumu dēļ, to skaitā arī finansiāla rakstura, no A sērijas uz 2008./2009. gada sezonu izslēgtas Neapoles "Eldo Napoli" un "Capo d'Orlando" vienības. Pirmā informācija, ka šīm komandām varētu tikt piespriests sods parādījās pirms vairākām nedēļām, taču tad netika pieņemts galīgais lēmums. Kamēr vilkās šis process, A sērijas regulārā čempionāta sākums tika atlikts par nedēļu. Sākontnējā 5. oktobra vietā pirmās oficiālās spēles sāksies nedēļu vēlāk - 12. oktobrī.

Regulārā sezona Itālijā beigsies 2009. gada 10. maijā, bet "play-off" spēles sāksies 14. maijā. Tātad šosezon A sērijā startēs 16 komandas. Bija iespēja, ka "Eldo Napoli" un "Capo d'Orlando" vietā varētu tikt iekļautas komandas no Itālijas otrās līgas, tomēr tas nenotika.

Izmantotie resursi:
legabasket.it