Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvietes trešās Baltijā

Andrejs Siliņš

Par 2007. gada sezonas 3. vietas ieguvējām Baltijas sieviešu futbola līgā ir kļuvusi Latvijas komanda JFC "SKONTO" - "CERĪBA" 46.vsk., kura ar rezultātu 1:0 šodien pārspēja Igaunijas komandu "Kalev".

Pirmajā spēlē Tallinā uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnīja "Kalev", savukārt šodien vienīgos vārtus 71. minūtē ar precīzi izpildītu soda sitienu guva Ieva Bidermane. Divu maču summā rezultāts neizšķirts 2:2 - Latvijas komanda izcīna 3. vietu izbraukuma spēlē vairāk gūto vārtu dēļ.

Atbildes spēles pirmais puslaiks Rīgā, A. Šeibeļa stadionā šodien aizritēja līdzīgā cīņā. Mūsu futbolistes demonstrēja labu komandas spēli, līdz ar to izveidojot vairākas situācijas vārtu gūšanai. Atbildi parādā nepalika arī Igaunijas futbolistes - vairākās epizodēs mūsu komandas vārtos lieliski spēlēja vārtsardze Ņina Maksimova.

Otrajā puslaikā pārsvars laukumā piederēja Latvijas komandai, jo tai noteikti vajadzēja gūt vārtus. Viena no šādām iespējam radās 71. minūtē, kad uz Igaunijas komandas vārtiem tika nozīmēts soda sitiens. To precīzi izpildīja Ieva Bidermane, tādējādi izvirzot vadībā Latvijas komandu. Rezultāts 0:1 atbildes mačā neļautu Igaunijas komandai izcīnīt 3. vietu Baltijas līgā, līdz ar to pēc Latvijas komandas gūtajiem vārtiem kaimiņzemes futbolistes uzbrukumā sāka spēlēt vēl aktīvāk. Latvijas komandai neklājās viegli, taču rezultāts 1:0 tika saglābāts, līdz ar to arī tika izcīnīta 3. vieta 2007. gada sezonas Baltijas sieviešu futbola līgā.

Pēc mača Latvijas komandas galvenā trenere Tatjana Šaļimova atzina, ka spēle bija ļoti grūta gan fiziskajā, gan morālajā ziņā. Ar fiziski spēcīgajām Igaunijas futbolistēm laukumā ir sarežģīti cīnīties, turklāt gan Latvijas, gan Igaunijas komanda ļoti vēlējās izcīnīt 3. vietu Baltijas līgā.

"Uzskatu, ka šīs sezonas Baltijas līgā esam sasniegušas labu rezultātu. Izcīnītā trešā vieta ir labs panākums, jo ir ļoti grūti cīnīties ne tikai ar Igaunijas komandām, no kurām divas spēlē Baltijas līgas finālā, bet ir sarežģīti sacensties arī ar Lietuvas komandām. Trešo vietu manas vadītās futbolistes izcīnīja ļoti spēcīgā konkurencē," sacīja Tatjana Šaļimova.

Baltijas sieviešu futbola līgas prezidents Vilnis Kļaviņš uzskata, ka Latvijas komandas izcīnītā 3. vieta ir labs panākums, jo turnīrā piedalās spēcīgas vienības.

"Baltijas sieviešu futbola līgas turnīrs risinās jau otro gadu. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu ir vērojama izaugsme, līdz ar to turnīram jāturpina attīstīties. Uzskatu, ka šis turnīrs ir vajadzīgs, jo ļauj komandām ne tikai sevi pārbaudīt uz citu spēcīgu komandu fona, bet arī saasina cīņu Baltijas valstu čempionātos, jo ikviena komanda vēlas spēlēt Baltijas līgā," sacīja Vilnis Kļaviņš.

Šajā sezonā Baltijas sieviešu futbola līgā katru Baltijas valsti pārstāv četras komandas. Komandas sezonas sākumā tika sadalītas četras apakšgrupās - katrā apakšgrupā pa trim komandām. Ceturtdaļfinālā no katras apakšgrupas iekļuva divas labākās komandas. JFC "SKONTO"-"CERĪBA" 46.vsk. bija vienīgā Latvijas komanda, kas iekļuva ceturtdaļfinālā. Mūsu futbolistes apakšgrupas ietvaros ar rezultātu 1:0 pārspēja Igaunijas klubu "Levadia", kā arī spēlēja neizšķirti 1:1 ar Lietuvas klubu "Vetra". Ar to pietika, lai ieņemtu pirmo vietu apakšgrupā.

Ceturtdaļfinālā JFC "SKONTO"-"CERĪBA" 46.vsk. tikās ar Igaunijas klubu TARTU JK „MAAG TAMMEKA", izcīnot divas uzvaras. Pirmajā spēlē Latvijas futbolistes izcīnīja uzvaru ar rezultātu 2:0, savukārt otrajā mačā ar rezultātu 6:2.

Turnīra pusfinālā vēlreiz bija jāmērojas spēkiem ar Igaunijas klubu "Levadia", kuru apakšgrupas ietvaros izdevās pārspēt ar rezultātu 1:0. Cīņā par iekļūšanu finālā tomēr pārāks bija Igaunijas klubs, kurš izcīnīja divas uzvaras - 5:0 un 4:1.

Pirmajā spēlē par 3. vietu Tallinā "Kalev" komandai izdevās izcīnīt uzvaru ar minimālu pārsvaru - 2:1. Atbildes mačā Rīgā JFC "SKONTO"-"CERĪBA" 46.vsk. izcīnīja uzvaru ar rezultātu 1:0, tādējādi kļūstot par 3. vietas ieguvējām 2007. gada Baltijas sieviešu futbola līgā.

Informāciju sagatavoja
Andris Ondzulis
"Skonto FC" preses sekretārs

     [+] [-]

, 2007-10-06 20:25, pirms 17 gadiem
go

     [+] [-]

, 2007-10-06 20:25, pirms 17 gadiem
GO 46.VSK!! GO GO GO!!!

     [+] [-]

, 2007-10-06 21:18, pirms 17 gadiem
Nu pēc uzraksta var spriest, ka mēs esam pēdējie Baltijā.

Prieks, ka Latvijā ir arī sieviešu futbols.