Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Sprite Kings of Air" - vai Dārgajam izdosies triumfēt?

"Sprite Kings of Air" - vai Dārgajam izdosies triumfēt?
Kristaps Dārgais
Publicitātes foto

Šovakar Grīziņkalnā trešo gadu pēc kārtas norisināsies starptautiskās "slam-dunk" jeb bumbas triekšanas no augšas sacensības "Sprite Kings of Air". Pasākums sāksies plkst. 19.00, bet ierašanās Grīziņkalnā no plkst. 18.00. Gadījumā, ja uz pasākumu nav iespējams ierasties, tiešraidi varēs vērot Sportacentrs TV un Kingsofair.com.

Dārlingtons - vienīgais čempions

Pirmais starptautiskais "slam-dunk" konkurss Grīziņkalnā norisinājās 2013. gadā. Sacensībās piedalījās trīs Latvijas pārstāvji un trīs ārvalstu viesi. Uzvaras laurus plūca kanādietis Džastins "Jus Fly" Dārlingtons, kurš triumfēja gan priekšsacīkstēs un pusfinālā, bet finālā pārspēja pašmāju zvaigzni Kristapu Dārgo.

Pagājušajā gadā uz konkursu ieradās vēl divi dalībnieki, taču, neskatoties uz to, uzvaras laurus atkal plūca Dārlingtons. Kanādietis uzvarēja pirmajās divās kārtās, un finālā Dārlingtons diezgan pārliecinoši pārspēja Rafalu Lipeku, Dmitriju Krivenko un Kristapu Dārgo.

Piedaloties atlases sacensībās, iepriekšējos gados uz turnīru varēja kvalificēties arī citi Latvijas "slam-dunk" meistari. Abos gados Kārlis Apsītis kvalificējās sacensībām, bet pa reizei piedalījās Roberts Jaunozols un Renārs Bulduris. Vislabāk veicās Apsītim, kurš pagājušajā gadā tika līdz pusfinālam.

Dārgais un vēl septiņi pasaules labākie dankeri

Dmitrijs "Smoove" Krivenko

25 gadus vecais ukrainis ir viens no trim, kurš arī iepriekšējos divus gadus ir piedalījies "Sprite Slam Dunk" sacensībās Grīziņkalnā. Pirmajā gadā "Smoove" apstājās priekšsacīkstēs, bet pagājušajā gadā ukrainis tika līdz finālam un palika trešajā vietā. Trīsreiz Krivenko ir triumfējis Ukrainas "slam-dunk" konkursā, bet divreiz - Baltkrievijā.

Rafals "Lipek" Lipinskis

Arī šis poļu danku meistars ir zināms Latvijas publikai, jo pagājušajā gadā viņš izrādīja vissīvāko konkurenci Džastinam Dārlingtonam un palika otrais. Divreiz Lipinskis triumfējis FIBA rīkotajās "slam-dunk" sacensības, kā arī pēdējos divus gadus polis uzvarējis pasaules slavenā "5:5" brīvdabas basketbola turnīra "Quai 54" danku konkursā. Pavisam nesen "Lipek" kļuva par pirmo Eiropas spēļu "slam-dunk" čempionu.

Kristaps Dārgais

Pašmāju cerība. Pirmajā "Sprite Slam Dunk" gadā Dārgais finālā tikai par sešiem punktiem piekāpās Dārlingtonam, bet pagājušajā gadā Kristaps palika ceturtais. Četrreiz Dārgais uzvarējis LBL danku konkursā, bet 2013. gadā latvietis triumfēja "Moscow Open" bumbas triekšanas no augšas sacensībās. Pavisam nesen Dārgais uzvarēja Vācija turnīra "Shut Up And Play" dankošanas sacensībās, taču latvietis ir triumfējis vēl daudzos citos turnīros.

Džordans "Mission Impossible" Kilganons

Šim kanādiešu dankerim nav liela starptautisko sacensību pieredze. Kilganons ir pirmais pasaulē, kuram izdevies "skorpiona" danks. Kanādietis ir izcīnījis augstākās vietas vairākos ASV un Kanādas "slam-dunk" konkursos.

Džastins "Jus Fly" Dārlingtons

Divreiz triumfējis Grīziņkalnā un "Quai 54" sacensībās. Kanādietis kļuvis arī par "Moscow Open" čempionu, kā arī uzvarējis daudzos citos "slam-dunk" konkursos. Dārlingtons tiek uzskatīts par pasaules labāko danku meistaru.

Porters "What's Gravity?" Meiberijs

ASV dzimušais Meiberijs ir īsākais profesionālais dankeris visā pasaulē. Neskatoties uz nelielo augumu (165cm), pagājušajā gadā Grīziņkalnā amerikānis aizcīnījās līdz pusfinālam, bet savulaik triumfējis "Red Bull King of the Rock" bumbas triekšanas sacensībās.

Iļja "Kroha" Kroška

Ukrainis Kroška būs "Kings of the Air" jaunākais dalībnieks (20 gadi). Līdz šim augstākā virsotne sasniegta pagājušajā gadā, kad "Kroha" triumfēja "Moscow Open" danku konkursā. Jau 17 gadu vecumā Kroška uzvarēja vairākās "slam-dunk" sacensībās.

Brendons "Werm" Lakjū

Lakjū ir viens no pasaules slavenās dankošanas komandas "Team Flight Brothers" pirmsācējiem. "Werm" tiek minēts kā viens no labākajiem dankeriem no vienas kājas. Triumfējos daudzās bumbas triekšanas sacensībās.

Dz. gadsAugumsSvarsVertikālais lēciens
Smoove1990188 cm80 kg115 cm
Lipek1991189 cm78 kg124 cm
Dārgais1990198 cm95 kg115 cm
Mission Impossible1991186 cm80 kg122 cm
Jus Fly1988193 cm78 kg127 cm
What's Gravity?1990165 cm65 kg132 cm
Kroha1995170 cm
Werm1985190 cm

Dažādi šovi un konkursi

"Pagājušogad Rīgā notika otrs labākais "slam-dunk" konkurss pasaulē, jo labākais notiks šogad. Šis ir unikāls konkurss, jo citviet danki ir kā papildu aktivitāte starp basketbola turnīriem, taču Grīziņkalnā visa uzmanība ir uz dankeriem, kuri var sajusties kā zvaigznes. Cīņa par "Sprite Kings of Air" čempiona titulu būs spraiga, jo visi dalībnieki ir augstā līmenī un pat mazākā kļūda var attālināt no uzvaras," teic konkursa producents Renārs Zeltiņš.

Pasākuma viesus klātienē un tiešraidē izklaidēs "Ghetto Games" līderi Raimonds Elbakjans un Renārs Zeltiņš. Jau no plkst. 18.00 būs vērojami un baudāmi labākie konkursi un šovi no DJ Get Dizzy, bundziniekiem Edgara Viļuma (grupa "Triānas Parks") un Mārtiņa Opmaņa un "Ghetto" karsējmeitenēm. Vakara aizraujošāko priekšnesumu piedāvās ielu basketbola un batutu meistari "Lords of Gravity" no Ungārijas.

Zināms, ka dankotājus vērtēs basketbolists Kristaps Valters, bijušais "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs, Latvijas basketbola izlases kandidāts Rolands Freimanis, kādreizējais Latvijas izlases saspēles vadītājs Raimonds Miglinieks un bijušais NBA spēlētājs Andris Biedriņš

Izmantotie resursi:
Ghetto Games
kingsofair.com

Kurš kļūs par

  • 1

  • 13

  • 43

  • 1

  • 52

  • 25

  • 9

  • 2


  +1 [+] [-]

, 2015-07-07 10:09, pirms 9 gadiem
Lai vai kā gribētos, lai Dārgais uzvar, bet es šoreiz neredzu nekādus variantus. Katrā ziņā jādodas skatīties, un es esmu par aizraujošu šovu.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-07 10:48, pirms 9 gadiem
Nav tik svarīgi kurš uzvar, galvenais lai ir lielisks šovs!

  +1 [+] [-]

, 2015-07-07 10:57, pirms 9 gadiem
Nu ko, šogad dankos pāri Andrim, ne Andžejam, tas ir jāredz!

  -1 [+] [-]

, 2015-07-07 11:49, pirms 9 gadiem
Cerams,ka šoreiz būs iemācījies arī jaunus dankus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja