Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ukrainas superklubi veic izmaiņas

Divi Ukrainas spēcīgāki klubi - Mariupoles "Azovmash" un Kijevas "BC Kyiv" jau nopietni gatavojas nākamajai sezonai, veicot izmaiņas sastāvos. Kijevieši paziņojuši, ka neturpinās sadarbību ar četriem ārzemniekiem, bet "Azovmash" par vienu spēlētāju gatavi maksāt 1,5 miljonus eiro sezonā.

Kijeva, kura šogad atkārtoti Ukrainas finālā piekāpās "Azovmash", paziņojusi, ka nepagarinās līgumus ar četriem viesspēlētājiem - amerikāņu saspēles vadītāju Pūhu Džeteru (statistika ULEB kausā: 14,5 punkti, 3,4 rezultatīvas piespēles), Džošuā Deivisu (5,4 punkti, 3,8 atlēkušās bumbas), Džeikobu Džeku (5,9 punkti, 3,8 atlēkušās bumbas) un Vladimiru Krističu (1,5 punkti). Komandā palikšot trīs ārzemnieki, kas bija aizvadītās sezonas sastāvā - Markoišvili, Steks un Feisons. Savā amatā palikšot arī treneru štābs - slovēņu speciālists Tomo Mahoričs un Boštjans Jakše.

Pagaidām esot aktuāls jautājums par Kijevas kluba kapteini, ukraiņu uzbrucēju Arturu Drozdovu, ar kuru līgums beidzies. Kijeva vēlas paturēt vienu no saviem līderiem Drozdovu, kurš tika atzīts par "play-off" spēļu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP (vidēji spēlē 15,7 punkti un 5,2 atlēkušās bumbas). Par Drozdovu nopietnu interesi izrāda viens Spānijas klubs, ar kuru Kijeva var finansiāli sacensties, kā arī kijeviešu sīvākie konkurenti - "Azovmash", kuri piedāvājot krietni vairāk nekā citi klubi. Tiek baumots, ka Kijeva un spāņu klubs ir gatavi Drozdovam maksāt ap vienu miljonu ASV dolāru par sezonu, kamēr "Azovmash" piedāvājot pusotru miljonu.

"Azovmash" ir veikuši arī jau oficiālus darījumus - līgums pagarināts ar Panajoti Liadelisu, komandā pēc vienas sezonas prombūtnes atgriezies saspēles vadītājs Halids El-Amins, pagarināts līgums ar galveno treneri Memetu Bečiroviču. Jaunus klubus var meklēt Taiuss Ednijs un Rodnijs Bafords, ar kuriem Mariupoles klubs nepagarinās līgumus. "Azovmash" piedāvā arī jaunu līgumu finālsērijas MVP Robertam Ārčibaldam.

Gaidāms, ka Ukrainas čempioni "Azovmash" nākamsezon spēlēs ULEB kausa pamatturnīrā, bet Kijevai būs iespēja tur iekļūt caur kvalifikācijas kārtām.

Izmantotie resursi:
segodnya.ua

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-06-06 18:10, pirms 16 gadiem
Jopcik, kas tur pa summām apgrozās ..

  +3 [+] [-]

, 2008-06-06 18:14, pirms 16 gadiem
gilbertoo, tas bija 9 gadi atpkal, tikpat labi Stiivu Richu atpakal uz Ventspili, entos gadus atpakal paliidzeeja Ventinjiem uzvareet LBL un bija viens no liideriem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-06 19:20, pirms 16 gadiem
Jaa,savulaik trio Ednijs,Bovijs un Zideks vila Zalgiri

     [+] [-]

, 2008-06-07 16:01, pirms 16 gadiem
Jopcik kad tad sāks papildināties Latvijas klubi