Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

“Mārupes/Bauerfeind” 3x3 basketbolisti Ādažos izcīna sezonas pirmo “Top Gun” titulu

Renārs Buivids
Renārs Buivids

“Mārupes/Bauerfeind” 3x3 basketbolisti Ādažos izcīna sezonas pirmo “Top Gun” titulu
Ādažu "Top Gun" finālisti - "Evolution Brasa" un "Mārupe/Bauerfeind". Publicitātes foto

Latvijas 3x3 basketbola līgas “Top Gun” piektajā posmā sestdien, 4. septembrī Ādažu Sākumskolas sporta zālē sezonas aizraujošākajā finālspēlē “Mārupe/Bauerfeind” ar 13:12 uzveica “Evolution Brasa”, izcīnot pirmo čempionu titulu šōvasar. Trešo vietu ieguva “Carnikava”, ceturto – “BK 3x3 Madona 2”. Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kārlis Večens no “Evolution Brasa”.

Tieši “Mārupe/Bauerfeind” kļuva par “Top Gun” sezonas kopvērtējuma līderiem – četros posmos izcīnīti 310 punkti. Labāko trijniekā vietas ieņem arī “BK 3x3 Madona” (290 punkti) un “3x3 Jelgava” (200 punkti).

Ja finālistus dalībai 25. un 26. septembra finālposmā Rīgā, “Akropolē” noteiktu pēc piecu posmu rezultātiem, tad par sezonas labākās komandas titulu cīnītos arī – “3x3Latvija U23 White”, “3x3Latvija U23 Red”, “3x3 Ādaži 2”, “Spēka kustība”, “BK 3x3 Madona 2”, “3x3 Ādaži/Fastbreak”, “Evolution Brasa”, “Kudzhy/Anzāģe” un “Krāslava”.

Taču izšķirošā cīņa par vietām finālturnīrā notiks sestdien, 11. septembrī Mārupē, kur norisināsies “Top Gun” sestais posms.

Lai arī Ādažu “Top Gun” turnīrs bija plānots Ādažu Sporta centrā brīvdabas apstākļos, taču lietus dēļ spēles tika pārceltas uz iekštelpām, deviņām komandām vispirms aizvadot apakšgrupu turnīru, bet labākos nosakot klasiskajos izslēgšanas mačos.

Ja B apakšgrupā pirmās divas vietas pārliecinoši ieņēma “Evolution Brasa” un “Carnikava”, tad A apakšgrupā pirmo trīs vietu sadalījumu noteica ne tikai uzvaru skaits, bet arī gūto punktu summa. Tādejādi pirmo vietu apakšgrupā izcīnīja “Mārupe/Baurfeind”, apsteidzot abas Madonas komandas.

Pusfinālos “Mārupe/Bauerfeind” ar 21:9 uzveica “Carnikavu”, bet “Evolution/Brasa” ar 18:15 pārspēja “BK 3x3 Madona 2”. Mazrezultatīvā finālmačā “Mārupe/Bauerfeind” ar 13:12 uzvarēja “Evolution Brasu”. Finālā uzvarētājiem Višņevičs guva septiņus punktus, Žilde – četrus. Sāncenšu rindās pa četriem punktiem Lāča un Epnera rēķinā.

Par Ādažu “Top Gun” rezultatīvāko spēlētāju kļuva “Carnikavas” pārstāvis Jānis Ābols, kurš piecos mačos kopumā guva 45 punktus. Labāko trijniekā iekļuva arī “Evolution Brasa” 3x3 basketbolists Edgars Lācis (40 punkti septiņās spēlēs) un Edijs Skuja (“BK 3x3 Madona 2”) – 39 punkti.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/3x3/