Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' iekļūst finālā

''Žalgiris'' iekļūst finālā
Mants Kalnietis.
Foto: Scanpix

Par pirmo Lietuvas Basketbola Federācijas (LKF) kausa finālistu šovakar kļuva Kauņas "Žalgiris'', kas visai pārliecinoši pusfinālā pārspēja Klaipēdas ''Neptūnas'' vienību - 84:60. Uzvarētājiem 20 punktus guva Mants Kalnietis.

Lietuvā katru gadu tiek organizēts Lietuvas Basketbola Federācijas (LKF) kausa izcīņas turnīrs. Tajā parasti piedalās komandas no visas Lietuvas. Gan tādi klubi, kuri spēlē Lietuvas Basketbola līgā (LKL) gan arī tādas vienības, kuras spēlē zemāka līmeņa turnīros. Šogad pusfinālā iekļuva Kauņas ''Žalgiris'', Viļņas ''Lietuvos rytas'', ''Šiauliai'', kā arī Klaipēdas ''Neptūnas''. Pusfinālā Lietuvas čempionvienībai nācās tikties ar ''Neptūnas'' basketbolistiem, bet ''Lietuvos rytas'' ar laukuma saimniekiem, sīkstajiem ''Šiauliai'' basketbolistiem. Pats četru fināls šogad norisinās Šauļos.

Kā jau tika gaidīts, pirmajā spēlē pārliecinošu uzvaru svinēja Kauņas ''Žalgiris'' spēlētāji. Jau pirmajā ceturtdaļā tika iekrāts desmit punktu pārsvars, kas turpinājumā tikai palielinājās. Tā nopietni Klaipēdas spēlētāji pretojās tikai pirmajā mača daļā, taču pēc pārtraukuma ''Žalgiris'' izdarīja to, kas tika gaidīts - veica nelielu izrāvienu un pārliecinoši noturēja pārsvaru, tādējādi triumfējot ar 84:60 un nokļūstot finālā, kur visdrīzāk nāksies tikties ar mūžīgajiem sāncenšiem - ''Lietuvos rytas''.

Šajā spēlē ''Žalgiris'' rindās debitēja Damirs Markota, kurš nospēlēja 20 minūtes, guva desmit punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, kā arī divas reizes pārķēra bumbu.

Rezultatīvākais uzvarētāju sastāvā bija Mants Kalnietis, kura rēķinā 20 punkti un trīs rezultatīvas piespēles. Zaudētājiem Pauļus Počiuipa guva 11 punktus.

Izmantotie resursi:
www.krepsinis.net

     [+] [-]

, 2008-02-05 21:45, pirms 17 gadiem
Beidzot arī Kalnietis, kaut ko izšāva.

  +1 [+] [-]

, 2008-02-05 21:46, pirms 17 gadiem
Pagaidām ''Šiauliai'' +6 pret ''Lietuvos rytas''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-02-05 21:50, pirms 17 gadiem
Jā, tas ir tīri interesanti, jo šeit arī potenciāli vājākām komandām ir labākas izredzes, jo viss izšķiras vienā vai iepriekšējās kārtās divās spēlēs. Un var labi salīdzināt līmeņus. P.S. Šiauliai +9
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-05 22:25, pirms 17 gadiem
grūti viennozīmīgi vērtēt šo kausa izcīņu noderīgumu, tomēr faniem jau, jo vairāk spēļu, jo labāk...

Latvijā tiešām varētu kaut ko tādu ieviest, jo gan Lietuvā, gan arī Igaunijā ir šāda kausa izcīņa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja