Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Hamburgā startēs pirmais U-17 pasaules čempionāts jauniešiem

Hamburgā startēs pirmais U-17 pasaules čempionāts jauniešiem
Foto: hamburg2010.fiba.com

Piektdien jau no paša rīta Vācijas pilsētā Hamburgā startēs pirmais pasaules čempionāts U-17 basketbolā jauniešiem. Par pirmo čempiontitulu šajā vecuma grupā cīnīsies 12 sešu kontinentu komandas.

Starp galvenajiem favorītiem kā allaž jāmin Amerikas, Eiropas un Okeānijas komandas, starp kurām medaļu sadalē varētu iejaukties Ķīna. Ameriku šajā turnīrā pārstāvēs FIBA Amerikas U-16 pērnās sezonas trīs spēcīgākās komandas – ASV, Argentīna un Kanāda. Lielas cerības ar šo turnīru saista Lietuva, kura pērn Kauņā U-16 Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu, finālā piekāpjoties spāņiem. No Eiropas būs arī tā turnīra bronzas medaļu ieguvēji serbi un augumos ļoti raženā Polijas izlase.

Mājinieki vācieši pērn ierindojās Kauņā tikai 11. vietā. Regulāri ar labiem panākumiem startējusi Austrālijas izlase, kuru arī var pieskaitīt favorītu pulkam. „ Melnā zirdziņa” loma jāatvēl Āzijas čempioniem Ķīnai. Maz ticams, ka no pastarītes lomas izdosies izvairīties Dienvidkorejas un Ēģiptes komandām.

Komandas sadalītas divās apakšgrupās pa sešām komandām. Pēc apļa turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies katras grupas četras labākās komandas. Kas uz ko ir spējīgs parādīs tikai pirmās spēles.

PČ U-17 jauniešiem

A” grupa
ASV, Lietuva, Serbija, Argentīna, Ķīna, Ēģipte.

B”grupa
Spānija, Polija, Vācija, Austrālija, Kanāda, Dienvidkoreja.

Pirmā spēļu kārta 2. Jūlijā
10:00 Lietuva – Ķīna
12:15 Serbija – Ēģipte
14:30 Argentīna – ASV
16:45 Austrālija – Polija
20:00 Vācija – Kanāda
22:15 Dienvidkoreja – Spānija

hamburg2010.fiba.com