Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas B grupas apskats

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Trešdien, 7. novembrī, sāksies FIBA Eirolīgas 2007./2008. gada sezona un eSports.lv piedāvā iepazīties ar B grupas komandām.


FIBA Eirolīga. B grupa
1. Jekaterinburgas „UMMC” (Krievija)
2. „Bourges Basket” (Francija)
3. Salamankas „Halcon Avenida” (Spānija)
4. Krakovas „Wisla Can Pack” (Polija)
5. Prāgas „USK Prague” (Čehija)
6. Šibenikas „Jolly JBS Sibenik” (Horvātija, debitantes)


Latvijas līdzjutējiem vislabāk pazīstamas ir trīs potenciālās B grupas līdervienības. „Bourges Basket” rindās divas sezonas Francijā spēlēja Anete Jēkabsone-Žogota, izcīnot Francijas čempiones, kausa ieguvējas un Federācijas kausa ieguvējas titulus. Salamankas „haizivju” kluba krāsas pagājušajā gadā pielaikoja Liene Jansone, savukārt Jekaterinburgas „lapsas” 2006. gada pavasarī izrādīja interesi par „TTT Rīga” spēlētāju Elīnu Babkinu.


Jekaterinburgas „UMMC”
Krievijas sieviešu basketbola oligarha Šabtaja fon Kalmanoviča paspārnē esošais klubs 2003. gadā uzvarēja Eirolīgā. Pats Kalmanovičs apprecējās ar basketbolisti Annu Arhipovu un vēlāk pārcēlās uz Maskavu, kur ķērās pie „Spartak” komandas būvēšanas. 2006./2007. gada sezonā augstākais Urālu kluba sasniegums bija trešā vieta Krievijas superlīgas izslēgšanas spēlēs, neaizsniedzoties līdz Eirolīgas „Četru finālam”.


Kluba ambīcijām esot augstākām par Urālu kalniem, divu gadu līgums noslēgts ar bijušo Beļģijas valstsvienības un Francijas superkluba „USVO Valenciennes” treneri Lorānu Bufāru. Bufārs „paķēra” līdzi 2006. gada labāko jauno Eiropas spēlētāju Sandrini Grudu un pastiprināja klubu ar trīs pasaules čempionēm no Austrālijas – Kristiju Harroveri, Peniju Teilori un Sjūziju Batkoviču. Nākamais solis bija Maskavas komandu apcirkņu „patīrīšana” – no „Spartak” izdevās pārvilināt labāko Polijas spēlētāju Agnešku Bibržicku. Ainara Zvirgzdiņa trenētais Maskavas „Dinamo” zaudēja Krievijas valstsvienības spēlētājas Vodopjanovu un Rahmatuļinu. Pievienojiet WNBA zvaigznes Fordu un Nolanu, un kļūst skaidrs, ka ar šādu sastāvu neaizsniegties vismaz līdz Eirolīgas labāko astoņniekam ir vienkārši neiespējami. Protams, „UMMC” mērķi ir augstāki un tiem klubs var pievienot labāko līdzjutēju atbalstu Krievijas sieviešu basketbolā.


”Bourges Basket”
Franču milzis pavasarī tika līdz „Četru finālam”, taču abās spēlēs piedzīvoja zaudējumus un palika ceturtajā vietā. Vienībā ir divas Francijas valstsvienības spēlētājas – saspēles vadītāja Selīna Dimēra un centrs Emelīna Ndongī, kuras papildina pieredzējusī Melēna un Horvātijas valstsvienības līdere, centra spēlētāja Sonja Kireta. Viena no komandas potenciālajām līderēm ir pasaules čempione, uzbrūkošā aizsardze no Austrālija Belinda Snella. Taču ārzemnieces „Bourges” sastāvā neaizēno Francijas spēlētājas.


”Bourges” ziedu laiki Eiropas basketbolā saistāmi ar leģendārās saspēles vadītājas Janikas Suvrē vārdu, kas trīs reizes rezultējās Eirolīgas triumfā, pēdējo reizi 2001. gadā.


Salamankas „Halcon Avenida”
Salamankas klubs savā valstī parasti atradies Valensijas „Ros Casares” ēnā un izņēmums nebija arī aizvadītā sezonā. „Haizivis” var lepoties ar pilnām skatītāju tribīnēm un teicamu līdzjutēju atbalstu, taču arī izbraukumā cīnīsies par uzvaru katrā spēlē. Vienības sastāvā pulcētas Spānijas, Beļģijas un Serbijas valstsvienības basketbolistes. No Maskavas apgabala „Spartak” pārnākusi Bosnijā dzimusī Ivanka Matiča, kura Pireneju pussalā cer iegūt lielāku spēles laiku un vietu komandas zīmējumā.


Komandas kodolā ir Eiropas vicečempiones Izabella Sančesa un Anna Montanjana, kurām palīgā nāks jaunā saspēles vadītāja Domingesa un amerikāņu uzbrucēja Rīda. „Avenida” tikusi pie laba kalendāra un pēc pirmajām kārtām var kļūt par vienu no Eirolīgas līderēm.


Krakovas „Wisla Can Pack”
Dienvidpolijas komanda ir samērā droša pretendente iekļūšanai Eirolīgas astotdaļfinālā. Trīs gadu pieredzei Eirolīgā krakovietes pievieno spēcīgu sastāvu un augošas ambīcijas. Pēc „Barcelona” sieviešu komandas izjukšanas Zanes Tamanes ceļš veda uz Basku zemi, savukārt kluba līdere un Rūdija Fernandesa vecākā māsa Marta nokļuva Vislas krastos. Tur viņu jau gaida WNBA zvaigzne un Krakovas līdere amerikāniete De Fordže. Pērn „Wisla” tika pie piecām uzvarām un vietas astotdaļfinālā. Nav šaubu, ka šogad tiks mēģināts spert vēl soli tālāk. Pirmās divas spēles būs smagas – izbraukums Spānijā un mājas spēle ar Jekaterinburgas „lapsām”.


Prāgas „USK”
Līdzīgi kā Salamankas klubs, Čehijas galvaspilsētas basketbolistes bijušas valsts čempionu Brno „Gambrinus” ēnā un nevar lepoties ar sāncenšu rīcībā esošiem lauriem. Aizpērn „zelta Prāgā” spēlēja Latvijā labi pazīstamā Brazīlijas valstsvienības spēlētāja Iziane Kaštru Markiša. Šogad Prāgas kluba rindas turpina francūziete Sandra Le Drīna, no „UMMC” pārnākusi amerikāņu aizsardze Veilena.


”JBS Jolly Sibenik”
Eirolīgas jaunpienācējas nevar cerēt uz īpašiem panākumiem izbraukumā, taču savās mājās var pieveikt arī potenciāli stiprākas sāncenses. Sastāvā ir amerikāņu, bulgāru un baltkrievu leģionāres.


Izmantotie resursi: www.fibaeurope.com


Foto: Romualds Vambuts

  -1 [+] [-]

, 2007-11-01 20:31, pirms 17 gadiem
UMMC ar taadu sastaavu shajaa grupaa vnk nebuus konkurentu!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja