Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Lietuvas izlases aizsargs uz Spāniju

Lietuvas izlases aizsargs uz Spāniju
Tomass Delininkaitis
Foto: reportieris.com

Spānijas ACB līgas basketbola klubs Mursijas "CB Murcia" parakstījis līgumu ar Lietuvas izlases aizsargu Tomasu Delininkaiti. Spāņi Delininkaiti aktīvi lenca jau vairākas nedēļas.

"CB Murcia" līgumu ar Tomasu Delinikaiti noslēdzis uz nākamo sezonu. Spāņu klubs par 27 gadus veco aizsargu nopietnu interesi izrādīja jau vairākas nedēļas, bet tagad pārrunas ir noslēgušās ar līguma parakstīšanu. Pašreiz Delininkaitis ir Lietuvas izlases sastāvā, kas gatavojas Eiropas čempionātam, kas sāksies jau nākamnedēļ. Vakardienas spēlē pret Krieviju, kurā Lietuva uzvarēja ar 66:61, Delininkaitis guva piecus punktus. Lietuvas izlases galvenais treneris Ramūns Butauts 190 cm garo Delininkaiti izmanto gan saspēles vadītāja, gan uzbrūkošā aizsarga pozīcijās.

Pagājušo sezonu Delininkaitis sāka Ukrainas Superlīgas klubā Mariupoles "Azovmash", kurā nospēlēja tikai piecas spēles, vidēji gūstot 15,4 punktus un atdodot divas rezultatīvas piespēles. Pēc tam viņš pārcēlās uz citu Ukrainas klubu Kijevas "Budivelnik", kura sastāvā 30 mačos vidēji guva 17,3 punktus un atdeva 3,8 rezultatīvas piespēles. Tiesa, "Budivelnik" piedalījās UBL, kas bija alternatīvā līga. Vēl savas karjeras laikā Delninkaitis ir spēlējis Klaipēdas "Neptunas" un Viļņas "Lietuvos Rytas", kura sastāvā sekmīgi spēlēja Eirolīgā.

Mursijas klubs veicis vēl vienu pastiprinājumu, panākot vienošanos ar amerikāņu uzbrucēju Rodžeru Pauelu. Pagājušajā sezonā Pauels spēlēja Jeruzalames "Hapoel" sastāvā. Pirms tam viņš neveiksmīgi mēģināja iekļūt NBA kluba Čikāgas "Bulls" sastāvā. 198 cm garais Pauels ir spēlējis arī Itālijā.

Izmantotie resursi:
acb.com