Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafta 1. numurs tiek pie 86 miljonu līguma

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL drafta 1. numurs tiek pie 86 miljonu līguma
Sems Bredfords
Foto: AP/Scanpix

Sem Bredfords, kurš šī gada Nacionālās futbola līgas (NFL) draftā tika izvēlēts ar kopējo pirmo numuru ir vienojies par līgumu ar savu jauno komandu, Sentluisas "Rams", kurš paredz, ka nākamajos sešos gados saspēles vadītājs varēs saņemt 86 miljonus.

Bijušais NCAA komandas Oklahomas "Sooners" saspēles vadītājs Sems Bredford, kuru Sentluisas "Rams" šī gada jauno spēlētāju izvēles ceremonijā izvēlējās ar kopējo pirmo numuru, ir noslēdzis līgumu ar savu jauno vienību. Vienošanās panākta uz sešām sezonām, kuru laikā saspēles vadītājs var saņemt 86 miljonus ASV dolāru, no kuriem 50 miljoni ir garantētā summa.
Jāpiebilst, ka Bredfords ir saņēmis visu laiku lielāko garantēto līgumu (50 miljoni) visā NFL vēsturē.

Atgādināsim, ka aizvadītajā sezonā Bredfords piedalījās vien trijos mačos, jo vēlāk "gūlās zem skalpeļa", lai veiktu pleca operāciju. Savukārt 2008. gada sezonā Bredfords bija viens no labākajiem NCAA saspēles vadītājiem, jo atdeva 48 rezultatīvas piespēles, kas bija labākais rādītājs valstī.

Zīmīgi, ka pašlaik no pirmajā kārtā draftētajiem spēlētājiem bez līgumiem ir palikuši aptuveni puse no spēlētājiem, tai skaitā arī drafta 2. un 3. numurs – aizsardzības līnijas iekšējie spēlētāji – Ndomokongs Su un Džeralds Makojs, kurus pirms jauno spēlētāju izvēles ceremonijas uzskatīja par labākajiem šī gada pieejamajiem futbolistiem.

Kā arī...

Dalasas "Cowboys" šī gada pirmā drafta izvēle Dezs Braients ir guvis potītes savainojumu, kura dēļ var nākties izlaist četras līdz sešas nedēļas.

NFL vadība ir diskvalificējusi Detroitas "Lions" prezidentu Tomu Levandu, kurš ne visai sen tika aizturēts par braukšanu apreibinošo vielu ietekmē. Diskvalifikācija ir paredzēta uz 30 dienām, turklāt Levandam vēl būs jānomaksā līgas vadības uzliktais sods – 100 tūkstoši ASV dolāri.

Sandijego "Chargers" ir pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Antonio Geitsu, kurš komandā paliks vēl piecas sezonas.

Savukārt Ņujorkas "Jets" ir pagarinājuši līgumu ar komandas galveno treneri Reksu Raienu, kurš vienību vadīs vēl divas sezonas.

Visbeidzot, Alberts Heinsvorts, kurš starpsezonā izrādīja nepatiku par Vašingtonas "Redskins" jaunajām aizsardzības shēmām, kā dēļ arī izlaida komandas treniņus starpsezonā, pašlaik ir atgriezies komandas rīcībā. Tiesa, lai atgrieztos komandā, pie tam, tikai tās otrajā sastāvā, Heinsvortam ir jāiztur dažādi testi. Lieki piebilst, ka bez iepriekšējās sagatavošanās, Heinsvorta pirmo dienu treniņi nav ieskaitīti viņa aktīvā.

Izmantotie resursi:
GridironFans.com
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +5 [+] [-]

, 2010-07-31 14:49, pirms 14 gadiem
summa jau liela

  +4 [+] [-]

, 2010-07-31 14:54, pirms 14 gadiem
čalis pelna tikpat cik Lebrons..

 +24 [+] [-]

, 2010-07-31 14:55, pirms 14 gadiem
vot shitaa jaamaak speeleet.. ne jau par velti nosleedza 86 milj liigumu!

 +13 [+] [-]

, 2010-07-31 14:56, pirms 14 gadiem
Ronaldo_7 rakstīja: summa jau liela
man pietiktu visai dzivei

  +3 [+] [-]

, 2010-07-31 14:59, pirms 14 gadiem
KENDYL rakstīja: vot shitaa jaamaak speeleet.. ne jau par velti nosleedza 86 milj liigumu!
To kā viņš spēlēs NFL, vēl neviens nezina, jo panākumi NCAA vēl negarantē panākumus NFL (ne tuvu, ir simtiem piemēru). Pie tam, ja ņem vērā, ka iepriekšējo sezonu viņš praktiski izlaida... .

  +3 [+] [-]

, 2010-07-31 15:02, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: To kā viņš spēlēs NFL, vēl neviens nezina, jo panākumi NCAA vēl negarantē panākumus NFL (ne tuvu, ir simtiem piemēru). Pie tam, ja ņem vērā, ka iepriekšējo sezonu viņš praktiski izlaida... .
ljoti iespeejams ka speelees!

  -3 [+] [-]

, 2010-07-31 15:04, pirms 14 gadiem
loti labs speletajs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-07-31 15:15, pirms 14 gadiem
es jau sen sekoju NFL norisēm, bet tā arī nēesmu sapratis, kuoterbekiem maksā vairāk nekā uzbrucējiem? kāpēc? saprotu ka saspēles vadītājs ir viens no glavenajiem bet... uzbrucēji arī nav tādi salagas lai viņiem nemaksātu tādu summu..

     [+] [-]

, 2010-07-31 15:22, pirms 14 gadiem
tullamore rakstīja: es jau sen sekoju NFL norisēm, bet tā arī nēesmu sapratis, kuoterbekiem maksā vairāk nekā uzbrucējiem? kāpēc? saprotu ka saspēles vadītājs ir viens no glavenajiem bet... uzbrucēji arī nav tādi salagas lai viņiem nemaksātu tādu summu..
Es nesekoju līdzi NFL, bet iespejams, ka tirgū ir maz izcili saspeles vadītāji. Jebšu to loma tomēr ir lielāka! Bet, protams es to NEZINU
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-31 15:26, pirms 14 gadiem
Un pēdējo gadu vājprāts ar rūkiju līgumiem turpinās. Cik ir tādu pašreiz spēlējošu veterānu, pat zvaigžņu, kas karjerā tādu summu spēs nopelnīt? Bet te mierīgi noliek uz galda 50 miljonus čalim, kas vēl pat kāju uz NFL laukuma nav spēris, būtībā tikai un vienīgi par to, kā spēlējis pirms tam formāli "amatieriskajā" NCAA. Jācer, ka vismaz to jomu sakārtos ar jauno vienošanos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-31 15:55, pirms 14 gadiem
Dzoniy rakstīja: Principa kamer KATRA komanda pa paris reizem neiebrauks ar speletaju un kontraktu parverteshanu taa ka pec tam maksaas lai tiktu valja(ka Raiders ar JaMarcus Russell) tikmer miera nebus!Pec tam jau saks domat!
Tur tā situācija ir drusku sarežģītāka. Pašreizējā CBA ir iestrādāti principi, pēc kādiem komandas var piedāvāt līgumus debitantiem, cik katra komanda drīkst saviem draftētajiem čaļiem kopā maksāt utt. Un problēma pastāv tur, ka NFL šī sistēma būtiski atšķiras no citām lielajām sporta līgām. Tādēļ arī nedzirdam par šādām problēmām NBA, NHL utt. Milzīgas atšķirības starp debitantiem un veterāniem un pat starp labākajiem un ne tik labajiem debitantiem. Šī sistēma ar tās problēmām pilnīgi noteikti ir tā vērta, lai aplūkotu atsevišķā garākā rakstā.

  -3 [+] [-]

, 2010-07-31 15:55, pirms 14 gadiem
Atraduši stāru. Man NFL jau dažus gadus ir sprāgusi lieta. Miljonu puisīši - cūkas pūšļa mētātāji vairs neinteresē. Ir daudz skatāmākas līgas dažā citā sporta spēlē. Tas nav arī ne sokers, ne ledus hokejs, ne krikets un kur nu vēl basketbols. Piedodiet par atklāsmi

     [+] [-]

, 2010-07-31 16:17, pirms 14 gadiem
p.dec kur tie jenki nem tadu kapostu?!

     [+] [-]

, 2010-07-31 16:22, pirms 14 gadiem
Rai4a rakstīja: p.dec kur tie jenki nem tadu kapostu?!
NFL ir dārgākā līga pasaulē...

Rams tagad var ierīt ļoti dārgu izgāšanos ar šo puisi, diemžēl kā vāja komanda viņi to nedrīkst atļauties.

     [+] [-]

, 2010-07-31 17:05, pirms 14 gadiem
viņš to nauda saņems pat, ja īsti nemaz neispēlēsies... neticas, ka Rams šitā ar naudu mētājas, jo risks jau milzīgs, ka puisim nekas nesanāks. Pie visa tā viņš nāk no visai vienkāršas indiāņu ģimenes, līdz ar to lielā nauda savu darīs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-31 17:38, pirms 14 gadiem
Dzoniy rakstīja: Principa jau vinsh sanjems apm 8,4 miljoni sezona + bonusi(par komandas panakumiem,TD,QB reitingu,piespelu precizitati) Un ja Rams paliks pie 1-15 tad tiks lauzts ligums izmaksajot dalu naudas un puisis vares iet vai nu indooraa spelet,noslegt ligumu ka backup QB(par 500 k lidz 1 m),vai tragiskakaja gadijuma-nevienam nebus vajadzigs un vares iet kaut hotdogus pie stadiona tirgot!
Nu ne jau no komandas bilances ar spēlētāju tiks lauzts līgums. Tad jau Stīvenam Džeksonam vispār Sentluisā jau sen nebūtu ko darīt.

Ja Bredfords tiešām sāks spēlēt (lai gan pavisam nesen viņam, uz sezonas sākumu, prognozēja bekapa vietu), tad "Rams" būs ielikuši labu pamatu komandas uzburkuma veidošanā, kur līdz šim kko pratīgu varēja izdarīt TIKAI Džeksons.

Taču tad parādās otrs jautājums - "mērķi". Bez Eiverija (kuram arī vēl ir jāprogresē un pilnībā "jāatveras") un Džeksona (atsevišķos gadījumos) kas "Rams" vēl ir? Man neko vairāk nav izdevies ieraudzīt... . Varbūt nākotnē.

Pie tam, ideju, ka čempionātos bez aizsardzības uzvarēt nevar, neviens vēl nav atcēlis. Un tur Sentluisai, atskaitot dažas (3?) pozīcijas ir, teiksim tā, ļoti daudz vietas, kur augt un attīstīties.

Tb, no Sentluisas brīnumus nav jāgaida, jo tādu arī nebūs, var būt, protams, kādi "uzplaiksnījumi", taču ilgtermiņā neko kardināli jaunu nākamsezon nevarēs redzēt.

Tie, kas grib just līdzi kādam "melnajam zirdziņam", kas tuvāko sezonu laikā varētu kko parādīt, ieteiktu skatīties "Lions" virzienā.

     [+] [-]

, 2010-07-31 17:40, pirms 14 gadiem
Dzoniy rakstīja: NU nedomaju ka del ta ka citas ligas debitanti sanjem krietni mazak,NFL butu tapat jadara!Ja speletajs ir talantigs-kapec nmaksat lielu naudu!
Otrā un nākamās drafta kārtas vēl tā, bet pirmajā raundā ir milzu summas un arī milzu kontrasti starp tām. Vai taisnīgi, ka vājai komandai praktiski piespiedu kārtā jāgāž ārprātīgs naudas daudzums vienā spēlētājā, kas automātiski kļūst varbūt pat par visdārgāko komandā? Līdz pat šai sezonai pastāvēja algu griesti - tādu summu maksāšana vienam cilvēkam pamatīgi ierobežo iespējas uzlabot pārējo sastāvu, un tādās komandās nekad problēmas nav tikai vienā pozīcijā.
Kā vienmēr - koks ar diviem galiem. Spēlētāji, protams, vēlēsies saņemt vairāk, jo īsā sportista karjera tik atlētiskā sporta veidā var beigties jebkurā brīdī. Komandas savukārt nevēlas maksāt daudz, pirms jaunais nav sevi kādu laiku pierādījis profesionālā līmenī, kuram ne katrs talants izrādās derīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-31 21:35, pirms 14 gadiem
līgas labākais rb saņem 2.5 milj. gadā un kaut kāds sūda zaļknābis dabū šitādu naudu. slima viņiem tā algu sistēma. galīgi slima.

     [+] [-]

, 2010-07-31 22:43, pirms 14 gadiem
Dzoniy rakstīja: Jaa,bet no RB neprasa rezultatu!Prasa no QB!Ja vinsh komandu nespej aizvest lidz uzvaram-kkas jamaina!Paskaties kaa Raiders izdarija ar 2007 gada drafta nr 1 JaMarcus Russell!Lidz iepriekshejai sezonai rezultatu nebija un vinsh tika patriekts!
Lai bet jebkura gadijuma pilniba piekritu ka Rams nav ta komanda no kuras shaja un domajams ari nakoshaja gsezona varetu sagaidit-izskatas ka tur ir nopietna parbuve!
Unn par tumsho zirdzinju piekritu-Lions varetu sagadat brinumus!Un manuprat ari Browns varetu tuvakajos gados sho to paradit!
Rezultātu prasa no komandas, nevis atsevišķiem spēlētājiem.
Rasels pats bija ĻOTI vājš un slinks, tāpēc arī tika atlaists.

QB ir atslēgas pozīcija, taču nebūt ne viens pats QB var vinnēt spēles, kur nu vēl čempionātus. Pirmkārt, bez vismaz līgas vidējā līmeņa OL, pat vadošie QB nerādītu pusi no sava snieguma. Nemaz nerunājot, ka WR/TE, ar "slidenām rokām" arī daudz ko izsaka.
Otrkārt, kā jau teicu, ir jābūt ĻOTI monstruāli-mežonīgam uzbrukumam (teiksim, tādam kā tas 2008./2009. gadā bija "Cardinals"), lai bez aizsardzības kko vinnētu.

Tb ne jau komandas kopējais sniegums nosaka kāda spēlētāja vietu komandā, bet gan katra spēlētāja atdeve laukumā un darbs treniņos. Ja futbolists strādā no A līdz Z un vēl mazliet, tad nekādu pretenziju pret viņu nav (tas pats Leinarts, kuram tieši viņa darba dēļ, tiek dota jau kurā iespēja kļūt par Arizonas pirmo QB).

Komandas panākumi ir atkarīgi no vairāk kā 30 spēlētāju snieguma. Un ja kaut viens no viņiem kādā spēles epizodē ir zaudējis savu individuālo dueli ar pretinieku, tas var novest pie zaudējuma arī mačā, bet vēlāk - sezonā.

     [+] [-]

, 2010-07-31 23:07, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Komandas panākumi ir atkarīgi no vairāk kā 30 spēlētāju snieguma. Un ja kaut viens no viņiem kādā spēles epizodē ir zaudējis savu individuālo dueli ar pretinieku, tas var novest pie zaudējuma arī mačā, bet vēlāk - sezonā.
Starp citu, atgādināji - kas tur toreiz pirms dažiem gadiem bija ar to pētījumu, kur viena portāla čaļi bija kaut kā matemātiski izskaitļojuši, ka nevienu P neesot vērts(?) draftēt ar pirmo numuru, pat ja viņš vienmēr trāpītu bumbu uz pretinieka 1 jarda līnijas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-01 21:11, pirms 14 gadiem
Dzoniy rakstīja: Protams ka viens vinsh nevar vinnet,bet tam QB ari jabut tadam kursh var parvietot komandu uz priekshu!Ja ir tik tadi kas nespej pat savakt 50 % precizu piespelu un bonusa vel met ik macha pa pick 6 tad pat labakalimenja OL un labi RB/WR/TE nepalidzes!UN tas jau nu nosaka QB izredzes palikt komanda!
Runa sākumā bija par QB un komandas snieguma attiecību sakarā ar viņa iespēju palikt komandā (tb slikta bilance, QB - ārā). Nevis individuālo spēli (jo es arī izcēlu kā galveno) (tb slikta QB spēle, QB -ārā).
Tb pats nonāci pie pareizā secinājuma, kas nevar nepriecēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja