Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Arianss liek punktu trenera karjerai, Breidiju jaunajā sezonā trenēs Boulss

Emils Ozerinskis

Arianss liek punktu trenera karjerai, Breidiju jaunajā sezonā trenēs Boulss
Brūss Arianss. Foto: Zumapress/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) aizpērnās sezonas čempiones Tampabejas "Buccaneers" līdzšinējais galvenais treneris Brūss Arianss 69 gadu vecumā paziņojis par karjeras noslēgšanu. Viņa vietā stāsies komandas aizsardzības koordinators Tods Boulss.

Iepriekšējās trīs sezonas Tampabejas "Buccaneers" galvenā trenera pienākumus pildījušais Brūss Arianss trešdienas naktī pavēstīja par lēmumu noslēgt savu garo trenera karjeru, kuras laikā trenētas gan koledžu komandas, gan ieņemti dažādi amati NFL vienību treneru štābos. Galvenā trenera amatu Arianss sasniedza 2013. gadā, kļūstot par Arizonas "Cardinals" galveno stūrmani uz treneru tiltiņa. Fīniksā Arianss strādāja līdz 2017. gadam. Pēc viena gada pauzes 2019. gadā speciālists pārņēma Tampabejas "Buccaneers" galvenā trenera amatu, bet 2020. gadā komandai pievienojās leģendārais saspēles vadītājs Toms Breidijs, aizvedot Floridas komandu līdz Super Bowl čempiones titulam.

Arianss no futbola prom gan neiet, kļūstot par Tampabejas komandas vecāko futbola konsultantu. Ņemot vērā faktu, ka līdz NFL draftam palicis nepilns mēnesis, tuvākajā laikā nu jau bijušajam "Buccaneers" trenerim darba netrūks.

Par Tampas vienības galveno treneri paaugstināts 58 gadus vecais aizsardzības koordinators Tods Boulss, kuram vēl bija spēkā divu gadu līgums kā komandas aizsardzības sastāva vadītājam. Tomēr līdzšinējais kontrakts pārtraukts, Boulsam tiekot pie jauna piecu gadu līguma kā vienības galvenajam trenerim. Boulsam gan ir iepriekšēja pieredze šādā amatā. 2011. gadā divās spēlēs Boulss bija galvenā trenera vietas izpilsītājs, bet no 2015. līdz 2018. gadam treneris vadīja Ņujorkas "Jets". Uzbrukuma koordinatora lomu turpinās pildīt Bairons Leftvičs.

Lai gan 44 gadus vecais Toms Breidijs pēc aizvadītās sezonas beigām veica paziņojumu, ka liek punktu savai leģendārajai karjerai, tomēr ar pusotra mēneša atpūtu bija gana, lai kvoterbeks pieņemtu lēmumu atgriezties futbolā un par to paziņotu īsi pirms brīvās aģentūras sākuma. "Buccaneers" izdevās vienoties par jaunu līgumu ar pussargu Lenardu Fornetu, piesaistīt Atlantas malējo uzbrucēju Raselu Geidžu, kā arī iemainīt no Jaunanglijas uzbrukuma līnijas spēlētāju Šakilu Meisonu, kurš Breidijam palīdzējis iepriekš izcīnīt divas Super Bowl trofejas.

Pēc Tairīka Hila aizmainīšanas iezīmējies Kanzassitijas "Chiefs" jaunais uzbrukuma veidols. Jau iepriekš tika vēstīts, ka Patriks Mahoumss ar piespēlēm meklēs bijušo Pitsburgas "Steelers" uzbrucēju Džudžu Smitu-Šusteru, kurš vairāk bumbas tver laukuma vidus zonā. Savukārt kā tālo piespēļu draudu Kanzassitija piesaistījusi Grīnbejas "Packers" rindās iepriekš spēlējušo Markezu Valdezu-Skenlingu. Malējais uzbrucējs noslēdzis trīs gadu vienošanos 30 miljonu vērtībā.

34 gadu vecumā par karjeras noslēgšanu paziņojis pēdējā aizsarga pozīcijā spēlējošais Malkoms Dženkinss, kurš izcīnījis divus Super Bowl titulus, pārstāvot Ņūorleānas "Saints" un Filadelfijas "Eagles" komandas. Šīs ir divas vienīgās komandas, kurās Dženkinss savu 13 gadu ilgajā profesionālajā karjerā ir pārstāvējis.

Ņūorleānas "Saints" savu kvoterbeku istabai pievienojusi 34 gadus veco Endiju Daltonu. Deviņas sezonas Sinsinati "Bengals" spēli vadījušais Daltons pēdējās divas sezonas pavadījis Dalasas "Cowboys" un Čikagas "Bears" rindās. Doltonam paredzama rezervista loma aiz Džeimisa Vinstona, kurš šosezon nosēdza jaunu divu gadu līgumu ar "Saints".

Minesotas "Vikings" vēl uz gadu pagarinājusi sadarbību ar 31 gadu veco malējo aizsargu Patriku Pītersonu. Savukārt ļoti blāvu brīvās aģentūras procesu aizvadījusī Jaunanglijas "Patriots" piesaistījusi pēdējā aizsarga pozīcijas spēlētāju Džibrilu Pepersu. 26 gadus vecais drošībnieks iepreišējās sezonās pārstāvēja Ņujorkas "Giants".

     [+] [-]

, 2022-03-31 18:52, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka Breidijs ir dabujis no komandas vadības pilnu kontroli pār komandu un tāpēc arī atgriezās. Tiek parakstīti līgumi ar viņa čomiem, treneris arī būs cits, gan jau iekšējā disciplīna arī būs tuvāka Patriotu laiku kārtībai nevis Tampā ierastajai ballītei.