Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL - 17. nedēļas spēles

NFL - 17. nedēļas spēles
Toms Breidijs (#12 "Patriots")
Foto - AP

Nacionālajā Futbola līgā (NFL) pienākusi pēdējā sezonas kārta. Par iespējamajiem notikumiem šīs kārtas spēlēs - šajā rakstā.

Nacionālās Futbola līgas sezona ir krietni īsāka nekā lielākajā daļā citu sporta veidu. Komandas nopietnas sacensības aizvada vien četrus mēnešus, un tikai pašām labākajām izdodas savu sezonu pagarināt par dažām nedēļām. Tā arī šonedēļ - divdesmit komandas aizvadīs savu gada pēdējo spēli. Septiņpadsmit no tām ir zināmas jau tagad, savukārt vēl desmit jau mierīgi var gatavoties izslēgšanas spēlēm un atpūtināt savus līderus. Tomēr tas nenozīmē, ka cīņas būs garlaicīgas. Rezultātu prognozēšana gan var būt nedaudz apgrūtināta... bet varbūt tomēr nē?

Ņujorkas "Giants" (10-5) - Jaunanglijas "Patriots" (15-0)

Autora prognoze: "Patriots"

Šo spēli - vai vismaz tās rezultātu - noteikti gaida pat tie, kam neinteresē ne viena, ne otra komanda un kam tās varbūt pat šķiet nīstākās visā līgā. Iemesls ir viens - Toms Breidijs un "Patriots" naktī uz svētdienu var ierakstīt savu vārdu NFL vēsturē. Ja komanda uzvarēs "Giants", tad "Patriots" kļūs par pirmo NFL komandu, kas 16 spēļu sezonā nebūs ne reizi zaudējusi. Jaunanglijas treneris Bils Beličiks šādā gadījumā gandrīz droši būs galvenais pretendents uz līgas gada labākā trenera balvu. Vēsturiskā sasnieguma vārdā "Patriots" varētu būt viena no retajām komandām, kas gaidāmajai kārtai pieies nopietni, un tas, visticamāk, tiks atalgots.

Filadelfijas "Eagles" (7-8) - Bufalo "Bills" (7-8)

Autora prognoze: "Eagles"

Filadelfijas komandai šogad mājās nav klājies sevišķi spoži. Septiņās spēlēs uzvarēts tikai divas reizes - pret Detroitu un Maiami. Tomēr gribētos domāt, ka sezonas pēdējo spēli savu fanu priekšā "ērgļi" aizvadīs godam un nevēlēsies piekāpties viesiem no Bufalo. Taču šī ir viena no tām spēlēm, uz kuru lielas naudas summas neieteiktu likt - visādi var gadīties.

Maiami "Dolphins" (1-14) - Sinsinati "Bengals" (6-9)

Autora prognoze: "Bengals"

Pagājušajā sezonā "Bengals" reāli pretendēja uz vietu "play-off", taču gluži neticamā veidā pēdējās kārtās šo iespēju zaudēja (turklāt pārējo spēļu rezultāti izrādījās tieši tādi, kā būtu vajadzīgs Sinsinati komandai...). Šosezon noticis pretējais. Blāvu un nestabilu sniegumu visas sezonas garumā nomainījusi veiksmīga spēle sezonas izskaņā. Lai vai kā, Maiami komanda šosezon būtu jāuzvar jebkurā gadījumā, kas ļautu doties atvaļinājumā ar mazliet priecīgākām domām.

Tampabejas "Buccaneers" (9-6) - Karolīnas "Panthers" (6-9)

Autora prognoze: "Buccaneers"

Neatkarīgi no šīs spēles iznākuma ir skaidrs, ka Tampabeja "play-off" pirmajā kārtā spēlēs ar Ņujorkas "Giants". Mazliet negaidītais zaudējums Sanfrancisko komandai diez vai kaut ko būs nozīmējis, tāpat kā šī spēle. Arī šeit iespējams jebkāds iznākums, taču vēl viens zaudējums pret Karolīnu jau liktu sākt apšaubīt komandas izredzes uz veiksmīgu spēli "play-off". Pašu "pirātu" interesēs būtu šo spēli tomēr uzvarēt.

Čikāgas "Bears" (6-9) - Ņūorleānas "Saints" (7-8)

Autora prognoze: "Saints"

"Svētajiem" laimējies pagarināt izredzes spēlēt "play-off" vēl par vienu nedēļu. Salīdzinot ar "Redskins" un "Vikings", kas pirms nedēļas tikās savā starpā, viņu pozīcijas ir vissliktākās - jāuzvar pašiem un jācer uz abu šo komandu zaudējumu. Tas diemžēl neizskatās nemaz tik reāli. Ar to, kas jāpaveic pašiem, Drū Brīss un "Saints" gan tiks galā pat viesos.

Hjūstonas "Texans" (7-8) - Džeksonvilas "Jaguars" (11-4)

Autora prognoze: "Jaguars"

Džeksonvila turpina apliecināt savu gluži nesen iegūto nopietna pretinieka reputāciju. Nešķiet, ka cerības uz izslēgšanas spēlēm zaudējušie "Texans" varēs paspēt sezonas izskaņā iebāzt kādu sprunguli spieķos tai futbola mašīnai, ko sauc par "Jaguars".

Atlantas "Falcons" (3-12) - Sietlas "Seahawks" (10-5)

Autora prognoze: "Seahawks"

Sietlas komandai šosezon labi sokas pret pretiniekiem, par kuriem, ieskatoties turnīra tabulā, var teikt - šie ir jāuzvar. Gatavojoties izslēgšanas spēlei, "Seahawks" noderēs papildus pozitīvas emocijas. "Falcons" komanda viņus diez vai apturēs.

Grīnbejas "Packers" (12-3) - Detroitas "Lions" (7-8)

Autora prognoze: "Packers"

Cik liela ir varbūtība, ka Grīnbeja izgāzīsies otrajā spēlē pēc kārtas? Noteikti ļoti niecīga. Šī komanda savu sezonas sliktāko spēli noteikti jau ir aizvadījusi - tas attiecas arī uz izslēgšanas spēlēm - un varbūt pat tieši laikā, lai paspētu saniknoties pirms "play-off". Savā laukumā "Packers" ir zaudējuši tikai vienu reizi. Ja Detroita būtu sezonas sākumā uzņemto tempu noturējusi līdz tās beigām, šī varbūt pat būtu spēle par vietu un pāru sadalījumu "play-off", bet tagad...

Klīvlendas "Browns" (9-6) - Sanfrancisko "49ers" (5-10)

Autora prognoze: "Browns"

Lai cik tas neliktos dīvaini, NFL līgas īpatnējā sistēma vietu noteikšanai starp komandām, kas guvušas vienādu uzvaru skaitu (tiek ņemti vērā rezultāti spēlēs ar savas divīzijas komandām) ir parūpējusies par to, ka "Browns", kuriem ļoti "iegrieza" zaudējums Sinsinati, savai sezonas pēdējai spēlei varētu atļauties pieiet ar nedaudz vieglprātīgu attieksmi, bet vakarā atkal sapulcētos un vērotu "Titans" un "Colts" spēli. Tagad viņu liktenis atkarīgs tikai un vienīgi no šīs spēles iznākuma. Ja uzvar "Titans", tad Klīvlendai sezona beigusies. Ja uzvar "Colts", "Browns" var sākt gatavoties "play-off". Taču daudz labāk "Browns" justos, ja vājākie "49ers" tiktu uzveikti.

Denveras "Broncos" (6-9) - Minesotas "Vikings" (8-7)

Autora prognoze: "Vikings"

Minesota savu iespēju spēlēt "play-off" visdrīzāk palaida garām, zaudējot Vašingtonai. Tagad komanda viesosies Denverā pie "Broncos", kur šosezon zaudēja pat Pitsburgas "Steelers". Nevajadzētu nenovērtēt Denveru, taču lielākas izredzes uzvarēt ir viesiem. Pie tam Adrians Pītersons šajā spēlē visticamāk apliecinās sevi kā pretendents uz gada labākā debitanta balvu.

Vašingtonas "Redskins" (8-7) - Dalasas "Cowboys" (13-2)

Autora prognoze: "Redskins"

Pirms šīs spēles mājnieki jau, iespējams, zinās (ja spēle Denverā neieilgs), vai pret Dalasu jācīnās ar pilnu atdevi vai var atļauties neriskēt. Ja Minesota uzvarēs Denveru, tad Vašingtonai būs jātiek galā ar ne sevišķi motivētajiem "Cowboys", kas pavisam noteikti šo spēli aizvadīs neriskējot un pietaupot savus labākos spēkus. Tas viņiem varētu arī izdoties.

Baltimoras "Ravens" (4-11) - Pitsburgas "Steelers" (10-5)

Autora prognoze: "Steelers"

Šī spēle dos atbildi uz jautājumu - kā Pitsburga izskatīsies bez pussarga Villija Pārkera? Izslēgšanas spēlēs viņa trūkums var būt izšķirošais faktors komandas sniegumā. Labi, Baltimora šosezon varbūt nav tas labākais lakmusa papīrs, ar kura palīdzību prognozēt pretinieku izredzes citās spēlēs, bet tomēr - ja Pitsburgai radīsies problēmas ar uzbrukumiem pa zemi, tad komandai "play-off" var nemaz tik spoži neklāties.

Oklendas "Raiders" (4-11) - Sandjego "Chargers" (10-5)

Autora prognoze: "Chargers"

Oklendas komandu pirms nedēļas burtiski iznīcināja Džeksonvila, noskrienot 201 jardu. Ja treneris liks Ladeinjanam Tomlinsonam sakost zobus un spēlēt, tad uzvarētājs ir skaidrs. Ja tomēr nē - arī tad laikam tas ir skaidrs.

Arizonas "Cardinals" (7-8) - Sentluisas "Rams" (3-12)

Autora prognoze: "Cardinals"

Spēle, kas abām komandām neko vairs nenoz... Ak jā, tomēr kaut ko nozīmē gan. Ja savā laukumā uzvar "Cardinals", tad komanda izvairās no sezonas noslēgšanas ar negatīvu bilanci. Pat ar savainotiem komandas līderiem Ficdžeraldu un Boldinu šis nu nebūtu tas mērķis, kuru nepacensties sasniegt savā laukumā pret komandu, kas guvusi tikai trīs uzvaras.

Ņujorkas "Jets" (3-12) - Kanzassitijas "Chiefs" (4-11)

Autora prognoze: "Chiefs"

Vai gan var iedomāties vēl mazsvarīgāku spēli? Abām komandām šī sezona izvērtusies izcili neveiksmīga. Laba iespēja Kanzassitijai uzvarēt un varbūt pat sasniegt sezonas rezultativitātes rekordu.

Indianapolisas "Colts" (13-2) - Tenesī "Titans" (9-6)

Autora prognoze: "Colts"

Indianapolisas treneris Tonijs Dandžijs jau paspējis paziņot, ka Peitons Menings un pārējās komandas zvaigznes laukumā dosies labākajā gadījumā vien pusi spēles. Tomēr arī bez viņiem Indianapolisa droši vien iepriecinās Klīvlendas "Browns" līdzjutējus un pārspēs "Titans".

Izmantotie resursi:

www.nfl.com

     [+] [-]

, 2007-12-30 00:51, pirms 16 gadiem
Varbūt kļūdos, bet man šķiet, ka Beličiks nebūs viss galvenais pretendents uz labākā trenera amatu. To viņam neiedos kaut vai tikai tāpēc, ka bija tas šmaukšanās pasākums pirmajā nedēļā. Man liekas, ka galvenais favorīts ir GB treneris...

     [+] [-]

, 2007-12-30 00:52, pirms 16 gadiem
Manā skatījumā tas arī varētu būt vienīgais, kas viņam varētu patraucēt to iegūt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-30 09:16, pirms 16 gadiem
Nu "Cards" būtu jāvinnē!
Lai arī itkā tas neko nenozīmē, bet vienalga "meloč, no prijatna".
Nākamajā sezonā gan vajag nopietnāk sagatavoties it sevišķi tas attiecināms uz Metu Leinartu