Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

"Chiefs" neatstāj cerības "Patriots"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Chiefs" neatstāj cerības "Patriots"
Džamāls Čārlzs
Foto: AP/Scanpix

Pēdējā Nacionālās futbola līgas (NFL) šīs nedēļas cīņā Kanzassitijas "Chiefs", uzsākot bēgšanu jau spēles sākumā, neatstāja nekādas cerības Jaunanglijas "Patriots"- 41:14.

Kanzassitijas "Chiefs" savu skrējienu pēc uzvaras uzsāka jau pašā mača sākumā un neatskatoties aizbēga no Jaunanglijas "Patriots", spēles finišā "pasniedzot" Bila Beiličika vadītajai komandai vienu no smagākajiem zaudējumiem tās vēsturē.

Par spēles galveno varoni viennozīmīgi var saukt Džamālu Čārlzu, kurš atgriežoties pēc viena mača izlaišanas (kājas savainojums), veica trīs piezemējumus – divus pēc piespēļu notveršanas, bet vienu sev ierastajā manierē – ienesot bumbu ieskaites zonā. Kopumā viņš guva 108 jardus. Savukārt viņa kolēģis pussargu pozīcijā Nailss Deiviss guva 107 jardus tikai uzbrukumos pa zemi, kā arī notvēra vienu Aleksa Smita raidīto piespēli, kas deva vēl 12 jardus.

Kā jau minēts iepriekš, "Chiefs" ķērās pie savas uzvaras kaldināšanas jau no paša sākuma – Džamāls Čārlzs ar apskaužamu regularitāti atradās Jaunanglijas komandas ieskaites zonā, bet tajos gadījumos, kad "Patriots" viņiem tik brīvi neļāva tikt pie punktiem, Misūrī komanda rīkojās vienkāršāk – laida laukumā kikeri Kairo Satosu, kurš nekļūdīgi raidīja bumbu starp vārtu stabiem.

Tas viss noveda pie situācijas, kad savus pirmos punktus "Patriots" guva vien trešās ceturtdaļas izskaņā, kad Toms Breidijs atdeva 44 jardu piespēli malējam uzbrucējam Brendonam Lafelam. Tas gan neapstādināja Kanzassitijas futbolistus, jo noslēdošajā ceturtdaļā viņi guva vēl divus piezmējumus. Treviss Kelce saņēma piespēli no Smita un nogādāja bumbu ieskaites zonā, bet Husains Abdulahs piespēli saņēma no Toma Breidija un arī izmantoja iespēju bumbu nogādāt ieskaites zonā.
Galavārdu šai spēlē teica "Patriots", kuri jau bija nomainījuši Tomu Breidiju un ļāva spēlēt Džimijam Garopolu, kurš rezultatīvi asistēja Robam Gronkovskim.

Alekss Smits spēli noslēdza ar 248 jardiem (20/26) un trim rezultatīvām piespēlēm, savukārt Toms Breidijs realizēja 14 no 23 piespēlē, guva 159 jardus, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bet divi viņa raidījumi nonāca pretinieku rokās. Uz maiņu nākušais Garopolu realizēja sešas no septiņām piespēlēm, kas deva 70 jardus un vienu piezemējumu.

Jau pieminētais Brendons Lafels bija vienīgais uzbrucējs, kurš pārsniedza 100 gūto jardu atzīmi šajā spēlē un apstājās pie 119 jardiem. Tāpat tieši zaudētāju rindās bija vienīgais spēlētājs, kurš spēja izpildīt vismaz 10 spēka paņēmienus, jo Džerods Mejo pretiniekus apturēja tieši desmit reizes.

Interesanti, ka šajā spēlē Kanzassitijas "Chiefs" saviem uz stadionu atnākušajiem līdzjutējiem piedāvāja uzstādīt Ginesa rekordu kā skaļākajam atklātā tipa stadiona "korim". Biegu beigās viņiem tas arī izdevās un tika fiksēts 142.2 decibelu liels troksnis. Iepriekšējais rekords piederēja Sietlas "Seahawks" faniem, kas radīja 137.6 decibelu lielu troksni.

NFL regulārā sezona, 4. nedēļas spēles

ViesiMājniekiRezultāts
GiantsRedskins45:14
DolphinsRaiders38:14
PackersBears38:17
BillsTexans17:23
TitansColts17:41
PanthersRavens10:38
LionsJets24:17
BuccaneersSteelers27:24
JaguarsChargers14:33
Eagles49ers21:26
FalconsVikings28:41
SaintsCowboys17:38
PatriotsChiefs14:41

Izmantotie resursi:
NFL.com - Official Site of the National...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports