Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Kaperniks atsakās no protesta, lai tiktu pie jauna līguma

Juris Miņins
Juris Miņins

Kaperniks atsakās no protesta, lai tiktu pie jauna līguma
Kolins Kaperniks (priekšplānā) protesta brīdī.
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlētājs Kolins Kaperniks ir apstiprinājis, ka 2017. gada sezonā neturpinās savu protesta akciju pret melnādaino ASV pilsoņu tiesību neievērošanu.

Pagājušajā sezonā kādreiz tik ļoti perspektīvais saspēles vadītājs Kolins Kaperniks nokļuva uzmanības centrā nevis ar savu spēli, kas bija diezgan viduvēja, bet gan ar savu protesta akciju, proti, lai pievērstu uzmanību melnādaino ASV pilsoņu problēmām un cilvēktiesību pārkāpumiem pret viņiem, futbolists ignorēja ASV himnu, tās laikā nevis pieceļoties kājās, bet gluži pretēji – notupjoties uz viena ceļgala.

Protams, ka šāds solis izraisīja virkni ar emocijām un faktiski cilvēki sadalījās divās grupās – vieni Kaperniku atbalstīja (daži citi sportisti sekoja viņa piemēram), bet citi asi kritizēja viņa gājienu, tajā skaitā arī ASV prezidents Donalds Tramps, kurš ieteica futbolistam, ja viņam neapmierina dzīve ASV, meklēt sev citu dzīvesvietu.

Nepatika pret spēlētāju pastiprinājās dēļ viņa snieguma laukumā, kas bija daudz vājāks nekā tika gaidīts un sezonas otrajā pusē viņš pat tika nosēdināts uz soliņa.

Citā gadījumā tas būtu bijis normāli un uzmanība tam netiktu pievērsta, taču Kapernikam iepriekšējā sezona bija pēdējā viņa līgumā, kas nozīmēja, ka šovasar viņam ir jāmeklē jauns darba devējs.

Summējoties visiem apstākļiem kopumā, bet galvenokārt jau futbolista aktīvajai pilsoniskajai nostājai, komandas nevēlējās ar viņu parakstīt līgumu un Kaperniks vēl aizvien ir bez līguma.

Saprotot savu situāciju spēlētājs, caur trešajām personām, jau martā, kad brīvo aģentu tirgus bija tikko kā atvērts, paziņoja, ka 2017. gadā neplāno turpināt savu protestu. Tas gan viņa situāciju neuzlaboja un tāpēc viņš šajās dienās šo ziņojumu apstiprināja vēlreiz.

Interesanti, ka tieši šajā laikā par Kapernika pakalpojumiem ir ieinteresējusies Baltimoras “Ravens” vienība, kurai ir nepieciešams sākumsastāva līmeņa saspēles vadītājs, kurš pirmajā regulārās sezonas spēlē varētu aizstāt muguras savainojumu guvušo Džo Flako. Tiek ziņots, ka šobrīd abas puses ir ieinteresētas līguma noslēgšanā, taču par vienošanās finansiālajiem aspektiem vēl neviens nav runājis.

Cita starpā jāpiebilst, ka pats Flako jau ir paspējis izteikties, ka Baltimorā Kaperniks varētu iejusties labi un tiks uzņemts pēc visaugstākajiem standartiem, taču pirmā saspēles vadītāja vietu gan viņam neviens netaisās dāvināt.

Atgādināsim, ka 2013. gadā Kolins Kaperniks un Džo Flako spēlēja viens pret otru “Super Bowl” mačā, kā arī abi kopā piedalījās vairākās televīzijas reklāmās.

Kā arī…

- Tiek ziņots, ka šodien par karjeras noslēgumu paziņos Jaunanglijas “Patriots” aizsardzības līnijas ends, Robs Ninkovičs. Divkārtējais līgas čempions par šo soli domāja visas iepriekšējās sezonas garumā.

- Indianapolisas “Colts” saspēles vadītājs Endrjū Laks, kurš atlabst pēc savainojuma, neriskē nosaukt iespējamo savas atgriešanās datumu.

- Savukārt Darels Ruiss, kurš kādreiz bija zināms kā labākais malējais aizsargs visā līgā, pēc pāris neveiksmīgām sezonām ir izrādījies nevajadzīgs nevienam NFL klubam, lai gan pats spēlētājs vienā n nesenām intervijām apstiprināja, ka vēlas turpināt spēlēt.

- Visbeidzot, Detroitas “Lions” saspēlnieks Metjū Stefords, kuram šis ir pēdējais gads līgumā, starpsezonu ir pavadījis ļoti lietderīgi, individuāli trenējoties ar vairākiem saspēles vadītāju treneriem.

Izmantotie resursi:
ProFootballTalk
https://www.nfl.com/
ESPN: The Worldwide Leader in Sports