Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL draftā ar pirmo numuru tiek izvēlēts Trevors Lorenss

Emils Ozerinskis

NFL draftā ar pirmo numuru tiek izvēlēts Trevors Lorenss
2021. gada NFL drafta pirmā izvēle - Trevors Lorenss. Foto: AFP/Scanpix

Šonakt tika aizvadīta Nacionālās futbola līgas (NFL) drafta pirmā kārta, kurā bez pārsteigumiem par pirmo izvēli kļuva saspēles vadītājs Trevors Lorenss, kurš nonāca Džeksonvilas "Jaguars" vienībā. Trešo reizi līgas vēsturē ar pirmajām trīs izvēlēm tika nosaukti kvoterbeki.

Vēl pirms drafta sākuma par skaļāko ziņu kļuva fakts, ka aizvadītās sezonas NFL vērtīgākais spēlētājs Ārons Rodžerss netaisās atgriezties Grīnbejas "Packers" rindās, kas pusfinālā spēlējušajai komandai lika sākt meklēt maiņas darījuma iespējas. Līdz šim nekad NFL vēsturē aktuālais MVP nav ticis aizmainīts.

21 gadu vecā Klemsonas Universitātes saspēles vadītāja Trevora Lorensa izvēlēšanās ar pirmo numuru nevienam nebija pārsteigums. Lorenss par drošu pirmo izvēli tika uzskatīts jau labi sen. Džeksonvilas "Jaguars" drafta naktī pieturējās pie sava solījuma draftēt garmataino saspēles vadītāju, kurš aizvadītajā koledžu futbola sezonā kļuva par ACC konferences čempionu un ieņēma otro vietu cīņā par Haismena trofeju. Līdz ar Lorensa draftēšanu Džeksonvilā sākusies jauna ēra, saspēles vadītājam pievienojoties koledžu futbolā panākumiem bagātajam trenerim Urbanam Maiersam, kurš jaunajā sezonā debitēs kā NFL komandas galvenais treneris.

Ņujorkas "Jets", kas nesen aizmainīja savu pēdējo sezonu pamatsastāva saspēles vadītāju Semu Darnoldu uz Karolinas "Panthers", ar otro drafta izvēli izvēlējās Zeku Vilsonu, kas tāpat kā pirmā šī drafta izvēle nebija pārsteigums. Īstā intriga sākās ar trešo izvēli, kas piederēja Sanfrancisko "49ers". Lai gan tika uzskatīts, ka Kalifornijas komanda izvēlēsies Maku Džounsu, tomēr "49ers" sagrieza draftu kājām gaisā, nosliecoties par labu Ziemeļdakotas Štata Universitātes saspēles vadītājam Trejam Lencam. Tādējādi trešo reizi NFL vēsturē ar pirmajām trīs izvēlēm tika nosaukti kvoterbeki.

Potenciālu nākotnes superzvaigzni balsta uzbrucēja pozīcijā ar ceturto izvēli ieguva Atlantas "Falcons", izvēloties teju divus metrus garo Kailu Pitsu, kurš ne tikai darbojas savā pamatpozīcijā kā balsta uzbrucējs, bet arī lieliski pilda ķērāja pienākumus, padarot sevi par ļaunāko murgu pretinieku komandas aizsardzībai. Ar piekto numuru Sinsinati "Bengals" uzbrukuma līnijas spēlētāja vietā izvēlējās papildināt savu ķērāju rindas, nosaucot LSU malējā uzbrucēja Džamara Čeisa vārdu. Tādējādi Čeiss "Bengals" rindās pievienojies saspēles vadītājam Džo Burovam, kurš pērn tika izvēlēts ar kopējo pirmo numuru. Burovs un Čeiss bija komandas biedri arī LSU rindās.

Maiņas darījums tika veikts ar desmito izvēli. Filadelfijas "Eagles" pakāpās par divām vietām augstāk, apmainot savu 12. izvēli ar Dalasas "Cowboys". Filadelfija pakāpās divas vietas augstāk, lai apsteigtu savu principiālo pretinieci Ņujorkas "Giants" un varētu izvēlēties malējo uzbrucēju Devonti Smitu no Alabamas, kurš aizvadītajā koledžu futbola sezonā ieguva Haismena trofeju. Smits kopā ar Džeilenu Vadelu un Patriku Surteinu kļuva par trešo Alabamas spēlētāju šī gada drafta pirmajā desmitniekā.

Arī 11. izvēle tika aizmainīta. "Giants" savu izvēli atdeva Čikāgas "Bears", kas izmantoja saspēles vadītāja Džastina Fīldsa izkrišanu no pirmā desmitnieka. Fīldss tiek uzskatīts par potenciāli otru talantīgāko kvoterbeku šajā draftā. Čikāgais izmisīgi bija nepieciešams saspēles vadītās, Fīldsam atrisinot lāču problēmas šajā pozīcijā.

Saspēles vadītājs Maks Džounss, kuram tika paredzēta izvēle ar trešo numuru, noslīdēja līdz 15. izvēlei, kas bija Bila Belička un Jaunanglijas "Patriots" rīcībā. Bostonas komandas līdzjutēji jau sajūsmā berzē rokas - iegūts nākamais Toms Breidijs.

2021. gada NFL drafta Top-12 izvēles

Izv.SpēlētājsPoz.KomandaIzv.SpēlētājsPoz.Komanda
1.Trevors LorenssQBJaguars7.Penei SūlsOTLions
2.Zeks VilsonsQBJets8.Džejsi HornsCBPanthers
3.Trejs LencsQB49ers9.Patriks SurteinsCBBroncos
4.Kails PitssTEFalcons10.Devonte SmitsWREagles*
5.Džamars ČeissWRBengals11.Džastins FīldssQBBears*
6.Džeilens VadelsWRDolphins12.Maika PārsonsLBCowboys*

     [+] [-]

, 2021-04-30 08:23, pirms 3 gadiem
Beigās Džounss normāli novēlās uz 15 piku.Mēnešiem runāja,ka būšot trešais piks.Iekrita juniors Breidijs tieši Beličekam rokās

  +4 [+] [-]

, 2021-04-30 09:07, pirms 3 gadiem
NFL draftā ar pirmo numuru tiek izvēlēts Samoilovs

     [+] [-]

, 2021-04-30 10:05, pirms 3 gadiem
users1234 rakstīja: NFL draftā ar pirmo numuru tiek izvēlēts Samoilovs
Man arī pārsteigums, ka Samoilovs nolēmis tādā vecumā pārkvalificēties uz amerikāņu futbolu, bet laikam jau ļoti veiksmīgs solis, tikai ar gadiem gan būs pakrāpies.

     [+] [-]

, 2021-04-30 10:18, pirms 3 gadiem
Bez Rodžersa Gpackers būs smagi, smagi laiki priekšā!!!
Žēl, ka tā!

     [+] [-]

, 2021-04-30 10:24, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Beigās Džounss normāli novēlās uz 15 piku.Mēnešiem runāja,ka būšot trešais piks.Iekrita juniors Breidijs tieši Beličekam rokās
Par Alabamas QB (gan konkrēto, gan alabamiešiem kā tādiem) nevajag baigi safanoties

     [+] [-]

, 2021-04-30 11:35, pirms 3 gadiem
Viņiem arī savs karalis lauva jeb Saša Samoilovs

     [+] [-]

, 2021-04-30 18:18, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Beigās Džounss normāli novēlās uz 15 piku.Mēnešiem runāja,ka būšot trešais piks.Iekrita juniors Breidijs tieši Beličekam rokās
Pirms 49neru treida neviens nerunāja par viņu, kā top 3 prostektu, drīzāk 1 raunda beigās projecēja.

Sanfrancisko normālu smokescreenu izspēlēja

     [+] [-]

, 2021-05-03 12:18, pirms 3 gadiem
Cardinals interesanti sāk izskatīties. Watsu parakstija, Marrejs gan jau arī vēl progresēs. Pakeriem bez Rodžersa var būt grūti laiki kamēr atkal kādu jēdzīgu kvoteru nenodraftēs vai neparakstīs. Biličekam gan jau arī ir kāds "štuceris" Džounsa sakarā... vai būs otrais Breidijs hvz visdrīzākais, ka nē, bet par pašreizejo "flopu" Ņutonu, kas ne pasus precīzi var aizmest ne arī normāli vairs paskriet labāks ar laiku var arī būt.