Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL drafts noslēdzies – Laks un Grifins pirmie

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL drafts noslēdzies – Laks un Grifins pirmie
NFL komisārs Rodžers Gūdels un drafta 1. numurs Endrjū Laks.
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī noslēdzās trīs dienas ilgušais Nacionālās futbola līgas (NFL) drafts. Ar pirmo numuru, kā jau tika gaidīts, tika izvēlēts bijušais Stenfordas saspēles vadītājs Endrjū Laks.

Pretēji ierastajam Nacionālajā basketbola asociācijā vai Nacionālajā hokeja līgā, Nacionālās Futbola līgas drafts ir trīs dienu pasākums, kura pirmajā dienā izvēlās pirmās kārtas kandidātus, otrajā tiek aizrunāti otrās un trešās kārtas futbolisti, bet noslēdzošajā dienā tiek skaidrībā ar komandu izvēlēm no ceturtās līdz septītajai kārtai.

Jau ziņojām, ka šī gada drafts nebija veiksmīg latviešu izcelsmes futbolistam Markusam Zuševicam, taču pievēršoties tiem, kas ir draftēti var teikt, ka drafta pagāja visai interesanti.

Ar kopējo pirmo numuru šogad izvēlējās bijušo Stenfordas universitātes saspēles vadītāju Endrjū Laku, kuram savā pirmajā profesionāļa sezonā Indianapolisas "Colts" būs jāmēģina aizstāt par dzīvo leģendu nodēvētais Peitons Menings. Kā otro izvēlējās šī gada Heismana balvas īpašnieku Robertu Grifinu (QB) no Beiloras koledžas, kuram arī būs jākļūst par savas jaunās komandas, Vašingtonas "Redskins" pārbūves stūrakmeni.

Savukārt kā trešo izvēlējās aizvadītās sezonas Nacionālo čempionu Alabamas "Crimson Tide" rindās un vienu no šīs komandas līderiem, pussargu Trentu Ričardsonu, kuram tagad būs jākonkurē ar Klīvlendas "Browns" līdzšinējo pirmo pusargu Peitonu Hilisu. Tāpat jāpiebilst, ka tā nebija vienīgā Klīvlendas komandas izvēle pirmajā kārtā, jo ar kopējo 22. numuru viņi izvēlējās saspēles vadītāju Brendonu Vīdenu (Oklahomas štata univ.). Šī izvēle ir interesanta ne tikai tādēļ, ka pirms pāris sezonām komanda jau bija izvēlējusies savu "nākotnes saspēles vadītāju" Kolta Makoja personā, bet arī tāpēc, ka Vīdens ir 28 gadus vecs bijušais beisbolists, kurš paspēja uzspēlēt arī MLB, bet vēlāk, pēc ne visai veiksmīgas karjeras, atgriezās koledžā, lai iegūtu izglītību un spēlētu futbolu.

Uzbrukuma līnijas bloķētājs Mets Klails kā ceturtais tika izvēlēts Minesotas "Vikings" rindās, bet pirmo piecinieku noslēdza Džeksonvilas "Jaguars" izvēle – malējais uzbrucējs Džastins Blekmons.

Ar pilnu 2012. gada Nacionālās futbola līgas draftēto sarakstu var iepazīties šiet: NFL Draft 2012 - ESPN

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

     [+] [-]

, 2012-04-29 19:51, pirms 12 gadiem
k-kā neredz Kellen Moore no Boise State?
nepieteicās draftam?

     [+] [-]

, 2012-04-29 19:58, pirms 12 gadiem
Es ir šokā. viņu draftā neizvēlējas

:"The Detroit Lions have agreed to terms with Boise State quarterback Kellen Moore, who had a 50-3 starter as a starter and was teammates with Lions receiver Titus Young. But at 6-feet and 197 pounds and an average arm, Moore apparently wasn't deemed draft-worthy by NFL teams. "

     [+] [-]

, 2012-04-29 22:50, pirms 12 gadiem
Jāteic gan, ka uzbrukums pa zemi (rushing) Klīvlendai bija jāuzlabo - "Browns" pāgājušajā sezonā šai ziņā līgā bija tikai 28 vietā (tiesa lielā mērā traumu dēļ). Pie tam komandas labākais RB Peyton Hillis uz jauno sezonu līgumu noslēdzis ar Kanzassitijas "Chiefs". Cits jautājums - vai bija nepieciešams draftā mainīties uz augšu no ceturtās izvēles uz trešo, atdodot Minesotai papildus izvēles zemākajos drafta raundos. Visticamāk Vikingi tāpat būtu ņēmuši Kalilu. Vīdena izvēle ar 22. numuru protams ir diskutabla, bet manuprāt tā ir labāka nekā Maimi izvēle ar 8. numuru, paņemot krietni jaunāko, bet uz doto brīdi ne tik NFL gatavo Osveileru. Patreiz daudz maz jēdzīgu un tūlītējai spēlei gatavu QB drafta zemākajos raundos dabūt ir grūti. Pets Šurmurs gan apgalvoja, ka Kolts Makkojs ir viņu nākotnes QB, tomēr vairums par šiem izteikumiem bija visai skeptiski. Tāpēc Vīdena izvēle nav īpašs pārsteigums.